мониторни колони

Съобщение
Автор
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Ivan Rachev »

единствените near field монитори в световен мащаб които не са убити от критика са Genelec , Adam i Dynaudio ...самата идея за near field озвучително тяло е мъртво родена :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
BMPO
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от BMPO »

Yamaha NS10. това е камертона

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Ivan Rachev »

BMPO написа:Yamaha NS10. това е камертона
.. :D Yamaha NS10 е чифтат монитори през които в студията се пускат когато мастер инжинера иска да разбере как ще звучи матеряла който прави през ефтини и лошо звучащи системи каквито са повечето в световен мащаб , това не са монитори за мастеринг нито камертон а еталон как не трябва да звучи музиката :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Ivan Rachev »

BMPO написа:Иване, нема да ставам адвокат на NS10. Адвокати са им всички, наистина всички студиа по света. Неоцветен звук много трудно се постига. Всичко, което слушаме и се кефиме е смесвано на NS10.
Който се занимава с pre press знае колко важно е да е калибриран монитора, с който работиш и да му ВЕРВАШ. Това е същото.
:D пише се нЯма и вЯрваш :wink: адвокат може да им станеш , но преди това ще трябва да посъбереш още малко опит в аудиото :wink:
пак ще ти напиша щом не си успял да прочетеш :)
NS10 не е във всички студия по света а в тези които по една или друга причина се прави компромис с даването на пари за техника или в такива в който се прави пост продукция но не и музика :wink: в всички останали NS10 е 3ти чифт монитори през който се слуша за да се разбере как ще чуват музиката тези които са с некачественни системи- 80% от клиентите , за пример ти давам едно от най-скъпите и качественни студия в света , това на Peter Gabriel :

Изображение

http://www.realworldstudios.com/
....а личните му колони са с по 6 широколентови:
Изображение
:D :wink:
..да не говорим че от години нещата се промениха коренно и вече в студията стои един чифт голями скъпи колони в които мастериращият знае как ще звучат всички други колони :
Изображение
http://www.exoticaudio.org/PAGE14.html
...това са думи на Боб Катц едно от най-големите имена в мастеринга и водещ инжинер в tcelectronic , ето тук може да прочетеш статията му за near field мониторите :
http://www.tcelectronic.com/media/katz_ ... tering.pdf
на 8-ма страница Whats wrong with near-field monitors ?

една от главните причини прекрасната българска музика да не види бял свят е че 95% от бг музикантите и тези който записват по студията разсъждават като теб и затова като си пратят МАСТЕРИТЕ за издаване в западен лейбал , от лейбала си мислят че им е пратено ДЕМО :D...това го казвам от личен и не само опит , имам собственно студио от 15 години записвал съм с Остава , Ъпсурд , Нина Николина ,Йоана, Булгаро .... притежавал съм Клайн Хюмел , Генелек ,Yamaha NS10 , Динаудио , Алесис , HECO ....в момента издавам 2 албума НАВЪН като единият вече се продава :
http://www.juno.co.uk/search.php?q=anal ... column=all

п.с. високочестотният на Yamaha NS10 срува 24 лв къде видя трудното ?
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Ivan Rachev »

perko написа:за хорни нямам място Алнико :)
перко ще те помоля друг път да не ми слагаш в устата думи които не съм казал :wink:...а за хорни освен място се изискват още няколко много важни неща който трябва да си сигурен че имаш.... :wink:
п.с. нямам предвид пари
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Rumen Zografov »

OFF:

Иво,няма ли шанс и ние,които сме "вътре" да се насладим на новата музика на ANALOG EGG BOX :?: Expansion Unit го научихме наизуст :wink: ....искаме ощеееееееееее :smt041 :HMguit :supz:

OFF

Респект!!! :prayer:
Изображение

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Ivan Rachev »

с огромно удоволствие ще предоставя новия албум , записан е , в момента се миксира и мастерира :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Krasi Yonchev

#10 Мнение от Krasi Yonchev »

BMPO написа:Всичко, което слушаме и се кефиме е смесвано на NS10.
Не, грешиш. Тези монитори нямат нито адеквтани ниски нито и високи, само среда. Те са и едни от първите ниърфийлдс за времето си. Рачев вече хвърли светлина, в/у предназначението им в студиата, което си е точно така - референциални.

dolly

#11 Мнение от dolly »

Иване , не ме разбирай погрешно и не знам какво студио имаш, но от това , което си написал си личи , че нямаш много точна представа за какво служат near-field мониторите и май не си ползвал NS10 , а само си чел мнения за нея . И не знам дали не ги ползват , но и в двете студиа , които си показал има NS10 и то като основни near-field монитори - този тип монитори са МНОГО ВАЖНИ ! и без тях не може да мине нито едно звукозаписно студио . Тези монитори дават точна представа на аудио инженера как ще звучи в реални условия неговият продукт ( ти на това му викаш на лоши колони и в обикновена стая ) - но хората произвеждат комерсиален продукт и той трябва да звучи добре за 99% от потребителите - именно тези с непретенциозните уредбички. За останалият под 1% претенциозни потребители със сериозни аудио системи се произвждат , както би трябвало да знаеш , съвсем отделна аудио продукция , но с по-различни (височки ) цени .

От доста време чета този форум и забелязвам един основен проблем , който се задълбочава напоследък - започвате да гледате все по-презрително на обикновения и непретенциозен слушател , който обича да слуша музика , но това не е главното в живота му . Мненията , които даваш примерно в тази тема са изкривени точно поради тази причина - не мога да се съглася , че сериозен човек , занимаващ са професионално със звукозапис ще каже , че NS10 не е добър монитор - ТОЙ Е СТАНДАРТ В ПОЧТИ ВСЯКО СТУДИО И ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ! Ако не е той е или JBL или Genelec .

Уф ! Сори , не се обиждай , но в мненията си трябва да се стремите и към обективност .

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Ivan Rachev »

dolly написа:Иване , не ме разбирай погрешно и не знам какво студио имаш
.... :D не е и нужно да знаеш , важното е че успявам да продавам НАВЪН звуците записани в него , ако ти имаш същия успех с личното си студио можеш да покажеш :smt0
Ivan Rachev написа: но от това , което си написал си личи , че нямаш много точна представа за какво служат near-field мониторите и май не си ползвал NS10 , а само си чел мнения за нея . .
.... :D много кофти ама за огромно твое и не само съжаление аз съм едър реститут който освен че чете всичко свързано с аудиото и си копува това което иска , NS10 съм притежавал 1994 година а кой каква представа има ще разбереш в мигът в който ми гостуваш..9898893,0889626590 :wink:
dolly написа:и в двете студиа , които си показал има NS10 и то като основни near-field монитори
...или не можеш да четеш или не можеш да приемеш истината , ако се напънеш малко ще забележиш че срещу надписа ОСНОВНИ МОНИТОРИ стоят - Dynaudio M4,Neil Grant designed Boxer System в едното студио и Avangard в другото :smt039
dolly написа:хората произвеждат комерсиален продукт и той трябва да звучи добре за 99% от потребителите - именно тези с непретенциозните уредбички. За останалият под 1% претенциозни потребители със сериозни аудио системи се произвждат , както би трябвало да знаеш , съвсем отделна аудио продукция , но с по-различни (височки ) цени .
... :D от най-големите глупости който някога съм чел влиза в личната ми колекция от аудиобисери , такова нещо няма и не е имало , притежавам близо 3000 часа ОРИГИНАЛНА музика , имам приятели с по 30 000 часа и няма произведение записано веднъж за тези с непретенциозните системки и после за такива с сериозни :smt056
dolly написа: NS10 е добър монитор - ТОЙ Е СТАНДАРТ В ПОЧТИ ВСЯКО СТУДИО И ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ! Ако не е той е или JBL или Genelec .
...NS10 е добър монитор сравнен с Алесис , мониторите на JBL или Genelec които може да се приемат за стандарт са в десетки пъти по-скъпи от NS10... ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО шефче :wink:

от постът Ти недвусмислено разбирам че си собственик на NS10 на който не му се дават пари за истински референтни монитори , дори няма да се очудя ако с ВМРО ползвате един и същ чифт :D .

цитирам ти Лиам Хаулет човека който прави музиката на Prodigy:
Бях смесил пистите като използвах NS10 и знаех , че трябва да ги прослушаме и на големи колони за да сме сигурни че всичко е наред...след като ми отне един ден да смеся парчето Spitfire , реших да пресмеся целият албум на ново....и това е човек който записва електрона музика сетисе тези дето записват акустична...
това е само един от примерите който мога да ти дам но не мисля че си от хората който могат да преусмислят доводите си и за това ще ти го спестя :wink:
dolly написа:Уф ! Сори , не се обиждай .
:D единици са хората които имат възможност да ме обидят и ти с сигурност не си от тях :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Защо студентите използват такива монитори :-)

#13 Мнение от Kiril Kirilov »

Защо студентите ползват монитори от професионалния индустриален стандарт :D

http://www.skidmore.edu/academics/music/att/ns10.html

И цитат от препратката:

They are a standard in the professional recording industry. Students often choose these monitors for their mixing work because they simulate the sound of smaller consumer speakers (car radio speakers, tv speakers, etc.).

:smt033

и продължението на цитата

When mixing, it's important to try your mix over as many different sets of speakers (including headphones) as possible.

:smt033

Fortissimo
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Fortissimo »

Добре че ги спряха от производство NS10-ките.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”