Проект по Аналогова Cxмотехника
-
Desislav
Проект по Аналогова Cxмотехника
Здравеите!
Имам да направя Проект по Аналогова Cxемотехника. Но изпитвам известни затруднения от към намирането на подходящ усилвател.
Трябвами елементарна cшема и някакви параметри по нея но в саита нищо не намирам.
Ако можете да помогнете ще съм много благодарен.
Имам да направя Проект по Аналогова Cxемотехника. Но изпитвам известни затруднения от към намирането на подходящ усилвател.
Трябвами елементарна cшема и някакви параметри по нея но в саита нищо не намирам.
Ако можете да помогнете ще съм много благодарен.
-
Visaton
-
Desislav
-
Desislav
-
Visaton
Ами ако не греша ДОГК-то си е проект на Даниел и нямаш право да и даваш тази схемка без негово съгласиеXYu40 написа:Ако ли не ще и дам DoGC въпреки неините противоречия.
бтв и аз съм в 10 клас
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Вашата цел трябва да бъде да изкарате висока оценка, а не да попълвате техническите незнания на учителката. Жена и аналогова схемотехника е като негър - скьор. Повечето от проблемите, коментирани във форума, са непознати не само за нея, но и за повечето учители. Така че бъдете внимателни. При тези ниски заплати и липса на мотивация не очаквайте да ви разберат. Все пак тя със сигурност може да оразмери едно класическо стъпало и да ви научи на много неща, които вие обикновенно оразмерявате чрез симулация. Придържайте се към това което ви е преподавала и не й създавайте комплекси за да не ви зацафари. Разбира се има учители, аз познавам такива, които са склонни да оценят стремежа на ученика да направи нещо много ново. Изобщо - психология.
Обърнете внимание на следните проблеми: коефициент на усилване на стъпалата, входни и изходни съпротивления, промяна на параметрите при въвеждане на О.О.В., нелинейни изкривявания - метод на 5-те ординати, дълбочина на О.О.В., устойчивост на схемата с О.О.В. - диаграма на Боде, демпфинг фактор.
Ако сега не ги научите тези неща - няма кога друг път. И не търсете готови рецепти, а се помъчете сами да изведете уравненията. Това ще бъде най-ценното в работата ви. Не е трудно, но иска усилия. Затова пък ще ви донесе удовлетворение.
Обърнете внимание на следните проблеми: коефициент на усилване на стъпалата, входни и изходни съпротивления, промяна на параметрите при въвеждане на О.О.В., нелинейни изкривявания - метод на 5-те ординати, дълбочина на О.О.В., устойчивост на схемата с О.О.В. - диаграма на Боде, демпфинг фактор.
Ако сега не ги научите тези неща - няма кога друг път. И не търсете готови рецепти, а се помъчете сами да изведете уравненията. Това ще бъде най-ценното в работата ви. Не е трудно, но иска усилия. Затова пък ще ви донесе удовлетворение.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Desislav
-
Desislav
Еми имам голямо желание да продалжа с това но само с желание нестава.3aropka написа:ДОГК е доста сложен за проект.
Ако можеше да го сметнеш нямаше да пускаш подобни теми тук.
Така че се придържай към класиката и послушай Goro.
И не се опитвай да минеш "тънко" ако искаш да продъжиш да се занимаваш с електроника. Сега е момента да се научиш.
А някаква програма за правене и тестване на схеми можели да ми дадете(изобщо несъм нахален).
Благодаря на всички
-
Visaton
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- 100
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
100
Намери си учебника по Аналогова схемотехника за 10 клас на Величка Спасова от издателство "Нови знания". Там на края има методики за изчисляване на разни устройства, между които и на крайно стъпало (стр.178). Другата книга, по която можеш да работиш е "Ръководство за курсово проектиране на аналогови схеми и устройства" на Лила Доневска и др., изд. Техника, но той е за ТУ.