Проект по Аналогова Cxмотехника

Съобщение
Автор
Desislav

Проект по Аналогова Cxмотехника

#1 Мнение от Desislav »

Здравеите!

Имам да направя Проект по Аналогова Cxемотехника. Но изпитвам известни затруднения от към намирането на подходящ усилвател.
Трябвами елементарна cшема и някакви параметри по нея но в саита нищо не намирам.
Ако можете да помогнете ще съм много благодарен.

Visaton

#2 Мнение от Visaton »

Здравей
И аз вномента си правя моя проект.ако имаш учебник виж в него-схемата е от там :wink: .и не мога да разбера къв ще е тоя даскал дето дава проект за изчисляване без да ви е дал схема :? :smt031 :smt017 .

Desislav

#3 Мнение от Desislav »

Еми даскалка е.Тя ми каза да си избера някои усилвател с захранване не повече от 15В.Щот аз несъм от най-голямите(10клас).Видя че се интересувам повече от другите и ми даде аз да си избирам параметри и т.н. Ати каквъв учебник имаш?

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Goro »

Учителката вероятно си е правила студентския проект по Цикин. Там всичко е написано. Ако си правиш проекта с лампи може и Воишвило. Това е класиката.

Desislav

#5 Мнение от Desislav »

ЖОРО

Даскалката държи да се стремиме към новите технологий.Тя неиска да чуе за лампи.
Трябва ми маломощен транзисторен амп.Ако ли не ще и дам DoGC въпреки неините противоречия.Ако имате само схема пак върши работа.

Visaton

#6 Мнение от Visaton »

XYu40 написа:Ако ли не ще и дам DoGC въпреки неините противоречия.
Ами ако не греша ДОГК-то си е проект на Даниел и нямаш право да и даваш тази схемка без негово съгласие :wink: .Моята ми даде да правя проект за 1 и 2 срок щото като видя една схема с джейфети на входа и попита кви са тези нови елементи дето съм измислил :? :lol: Сега проекта ми е лампов амп с лампов преамп и всички възможни изисквания относно свук и външен вид 8) :wink: предполагам или ще ми пише 6 или ще ем остави да повтарям щото се е спекла :lol: :lol: :lol:

бтв и аз съм в 10 клас :wink:

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Goro »

Вашата цел трябва да бъде да изкарате висока оценка, а не да попълвате техническите незнания на учителката. Жена и аналогова схемотехника е като негър - скьор. Повечето от проблемите, коментирани във форума, са непознати не само за нея, но и за повечето учители. Така че бъдете внимателни. При тези ниски заплати и липса на мотивация не очаквайте да ви разберат. Все пак тя със сигурност може да оразмери едно класическо стъпало и да ви научи на много неща, които вие обикновенно оразмерявате чрез симулация. Придържайте се към това което ви е преподавала и не й създавайте комплекси за да не ви зацафари. Разбира се има учители, аз познавам такива, които са склонни да оценят стремежа на ученика да направи нещо много ново. Изобщо - психология.
Обърнете внимание на следните проблеми: коефициент на усилване на стъпалата, входни и изходни съпротивления, промяна на параметрите при въвеждане на О.О.В., нелинейни изкривявания - метод на 5-те ординати, дълбочина на О.О.В., устойчивост на схемата с О.О.В. - диаграма на Боде, демпфинг фактор.
Ако сега не ги научите тези неща - няма кога друг път. И не търсете готови рецепти, а се помъчете сами да изведете уравненията. Това ще бъде най-ценното в работата ви. Не е трудно, но иска усилия. Затова пък ще ви донесе удовлетворение.

Аватар
Krumkata
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#8 Мнение от Krumkata »

XYu40, за кое училище става въпрос? Ако не е тайна де :lol:

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Stefan Stefanov »

ДОГК е доста сложен за проект.
Ако можеше да го сметнеш нямаше да пускаш подобни теми тук.
Така че се придържай към класиката и послушай Goro.
И не се опитвай да минеш "тънко" ако искаш да продъжиш да се занимаваш с електроника. Сега е момента да се научиш.

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Dimitar Atanasov »

И ако може си смени ника

Desislav

#11 Мнение от Desislav »

amitko написа:И ако може си смени ника
Еми може няма проблеми
Krumkata написа:XYu40, за кое училище става въпрос? Ако не е тайна де :lol:
Еми аз уча в СПГЕ "Джон Атанасов"

Visaton a ти каде учиш???

Desislav

#12 Мнение от Desislav »

3aropka написа:ДОГК е доста сложен за проект.
Ако можеше да го сметнеш нямаше да пускаш подобни теми тук.
Така че се придържай към класиката и послушай Goro.
И не се опитвай да минеш "тънко" ако искаш да продъжиш да се занимаваш с електроника. Сега е момента да се научиш.
Еми имам голямо желание да продалжа с това но само с желание нестава.
А някаква програма за правене и тестване на схеми можели да ми дадете(изобщо несъм нахален).
Благодаря на всички :!:

Visaton

#13 Мнение от Visaton »

DIVIA написа: Visaton a ти каде учиш???
В ПГЕ ''Джон Атанасов'' Стара Загора :wink:

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Stefan Stefanov »

Искаш ли нещо - правиш го.
Едва ли си тъп по рождение.
А програмката ще ти помогне колкото и един калкулатор + молив.

Аватар
100
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

100

#15 Мнение от 100 »

Намери си учебника по Аналогова схемотехника за 10 клас на Величка Спасова от издателство "Нови знания". Там на края има методики за изчисляване на разни устройства, между които и на крайно стъпало (стр.178). Другата книга, по която можеш да работиш е "Ръководство за курсово проектиране на аналогови схеми и устройства" на Лила Доневска и др., изд. Техника, но той е за ТУ.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”