progressor написа:Не съм отправял въпрос към участниците; къде го видя? EDIT: Би ли посочила 3-4 от тези "свестни" според тебе политици? Само не го приемай за заяждане, моля те
Съжалявам, като имена не мога да ги изброя. Служебна тайна. Без майтап.
Знам, че EU е форма на комунизъм. Казвам форма, защото за разлика от комунистическия режим хората имат малко повечко свобода. Не съм съгласна, че се наливат средства в губещи, но пък нарочени за стратегически производства. Нали тази малка шепа хора, която управлява ще се подсигури да я' управлява под друга форма?
Разбира се, че EU е идея на шепа хора. Но кога не е било така и кога няма да бъде вече така?
Аз го виждам така. За да се съвземе България от кризисното положение, трябваше да пробие на Запад, за да започне страната да трупа капитал. А за да пробие в тази икономика трябваше да се променят доста неща. А пък, за да продължи сега трябва да стане член на ЕС. Кажете ми при положение, че ЕС е вече факт като сила налагаща правила в много страни, но в същото време представляваща външните интереси на всички тези страни....при положение, че са на лице САЩ, ония побеснелите афганистанци, яростната китайска икономика...хмм какъв е шанса на България да оцелее? Като говоря за сегашно време. Какви са й шансовете?
Нека да правим разлика м/у система на обществено управление, и икономически модел.Доколкото ми е известно, досега никой не е доказал еднозначността на връзката помежду им!
По отношение на "присъединяването" ни към еврозоната, според мен въпросът е не дали а как?Не случайно използвах официалното клише, защото то говори достатъчно.Там страните имат права и задължения, като правата се договарят на масата за преговори.В по-голямата част от хората битува мнението, че интересът на страната ни не е защитен по най-добрият начин!Налага се мнението, че видите ли за да ни приемат трябва да изпълним един дълъг списък с ултимативни искания, в които обикновенния човек не вижда добруването на нацията!В едно предаване Каракачанов беше рекъл, че ако ще влизаме в ЕС, който прилича на Съветският Съюз- няма смисъл
Когато един човек води преговори от името на цял народ, трябва да се държи с достойнство, както японеца който ти се покланя до земята
Теди, за свестните хора аз ти вярвам!Лошото е че другите се плашат от тях и използват всяка възможност да ги дискредитират( в момента се води поредната компроматна война)
Приветствам среща на форума, стига политиката да не взема връх иначе ще стане Ганковото кафене
progressor написа:Изчетох с интерес повечето от мненията в тази тема. Може би ще съм един от малкото с по-различна позиция.
Изобщо не съм съгласен, да се вменява вина на мен или когото и да било от вас, които четете това в момента, за начина по който се развива страната в момента. Точно това е пример за една тънка манипулация, на която се поддават и иначе интелигентни хора. А иначе можем да си говорим за Матрицата, нали Защо е така? Ами просто защото за периода след 11.XI.1989 не сме имали и нямаме суверенна външна и вътрешна политика; същото се отнася и за времето преди това ... до 1943-та и преди 1908-ма. И това не е зависело от обикновения човек, както тогава, така и сега... хаха, малко странично наистина, но просто се сетих - нали знаете легендата как един дУпетат в първото Велико е решил въпроса с избора на новата столица ... "демокрация" е просто дума, термин, не е част от реалния живот и нещата, такива каквито се случват. Така че, недейте да плюете собствения си народ. Не е културно.
И да не се заблуждаваме, че управляващата номенклатура е сбирщина от неграмотници - напротив, те са направо перфектни в това, което правят
Ситуацията като цяло по света е много "интересна" и ние наистина имаме уникалния шанс да наблюдаваме една невероятна картина на западната цивилизация в момент на промяна.
Теодоре ,евреите имат една много хубава поговорка :"Да не ти дава господ да живееш в интересни времена"
Защо? Защото не смята за необходимо да гласува, гледайки познатите, антипатични политически мутри да сменят партийната си принадлежност за да могат за още 4-ри години да се докопат до парламента или защото страда от късопаметност и отново се връзва на обещанията за подобряване на обстановката.
Това,че Гьобелс се обръща ежедневно в гроба, сравнявайки се със съвременните медии, е ясно.
Какво ни чака, също е ясно (мисля).
Предлагам занимавка за свободното време:
Напишете в Google на кирилица (показал съм в скоби резултатите от моя експеримент):
проблемът с НАТО (69 200)
проблемът с циганите (12 900)
проблемът с турците (13 200)
проблемът с Европейския съюз (122 000)
проблемът с ядрената централа (338)
проблемът с ядрената енергетика (812)
проблемът с Биг Брадър (1 370)
проблемът с чалгата (2 240)
проблемът с базите (15 700)
Резултатът е за дата 02-06-06 22:30. Не претендира за прецизност, но не е от Чучулига Джоунс, не е и от Австралийската Телевизия.
Има и неточно отчетени линкове. Смятам, че са примерно 10%. Но нека да са 20 или 50. Извадете ги. Колкото и да са, техният брой е ПРОЦЕНТЕН.
Сравнете числата. Може би най-големите означават нещо...
Най-малките също означават нещо.
"Биг Брадър" е по-интересна тема у нас от електричеството. Евроинтеграцията пък засенчва всички други проблеми.
Станислав Лец е казал: Не всяка сива маса има нещо общо с мозъка
Вероятно в тази връзка ВИДЕН наш управник сподели: "Референдуми не трябва да се правят, иначе има опасност от получаване на НЕПРАВИЛЕН резултат..."
Погледнете сега колко регистрирани членове има тук.
Всеки според сръчността си, изчислете колко от тях въобще са изказали някакво мнение.
Добавете и тази част от българите, които нямат достъп до компютри.
А тези, които случайно са прочели тая тема, не се интересуват от ТОВА. Голяма част от тях ще се повъртят, повъртят – пък ще се изнесат. И толкова.
Точно за това става въпрос.
И аз съм така и- и се чудя какво да говоря на синовете си.
А пасивността на българина не е спонтанна, колкото и да ни убеждават в обратното.
Тя е отдавна програмирана. И предплатена.
Мдаам, опознаваме се :) някои си откриваме нови аспекти от многостранно развитите личности :)
Войната в Афганистан. По принцип всяка война е несправедлива. Поне за едната страна ;) . Сегашната в Афганистан, която всъщност е следствие и продължение на онази, от която се роди термина "афганец", сещайте се, е несправедлива също. И лошите не са бесните афганистанци :)
А яростните китайци са си яростни от доста време. Още преди '89-та пазара в Англия беше започнал да предлага все повече и повече ПРОИЗВЕДЕНИ в Китай стоки. Модели на Fostex, Visaton, и др. се правят в Китай. Какво лошо има ? Нали глобализираме ? И какви са тия смешки, че нашите стоки ще трябвало да се конкурират с европейските след 2007-ма?! Първо, кой от вас тук е от собствениците на Нестле, Флорина, КокаКола Костинброд, Кроношпан, Всичките Бирени Фабрики и пр. и пр., второ - ами ние и сега се конкурираме /неравностойно/ - в смисъл: а) местното производство на машиностроителна продукция клони към нула; б) митата за европ.продукция клонят към нула, и в) няма правителствени субсидии за стратегически отрасли с висока добавена ст-ст ... хаха, простите инженери също знаят нЕкои нещица, а ?
Ооо, не ми се пише повече ... но ако трябва ще продължа ;) с риск натрупване черни точки в досието ;)
Може много да се продължава. Той списъка с глупости, извършени в нашата т-нар. "Държава", клони към безкрайност.
А списъка с неизвършените неща може би е още по-дълъг.
Явно сами не можем или не искаме да се справим. Явно е по-лесно да крадем парите, които западняците, каквито ще да са, са си извадили от собствените джобове, и ни ги дават на нас.
Знам, че сигурно ще има реплики от сорта "Ми дават ни ги, щото така им излиза по-евтино". Дори и така да е, в противен случай ще трябва да ги взимаме под формата на кредити, ако някой се навие да ни дава кредити.
Типичен пример е магистрала София-Кулата. Аз вече не помня от колко време я строят. А знам колко пари са дадени отвън за нея. При това няколко пъти. Сроковете се отлагат вече безброй пъти. Напредък няма. Все още дори работи само едното платно.
Не стига всичко това, ами сме си взели подизпълнител, при това от Македония. Не че имам нещо против, ама при положение че тук има хора, чакащи за работни места, защо да взимаме работници/фирми отвън? При това точно с такава работна ръка разполагаме в неограничени количества.
В същото време не можем да защитим един куп други проекти, да да си вземем парите, които ни се полагат. Това поне на мен ми изглежда пълен абсурт на фона на мизерията, боклуците и напълно занемарената пътна и всякаква друга инфраструктура. А се краде в наистина огромни мащаби.
Само един пример - Лятото бях на море в Синеморец - почти до границата ни с Турция. Та там е построен чисто нов път с... ЕДНА ЛЕНТА. За да се разминат две коли, едната трабва да изкочи в чакъла отстрани. А пари са дадени точно по европейска линия, сещайте се за какъв път. И никой не казва мъц! И като питах хазяина що си мълчат, отговор не получих. Там явно всеки е навързан с дригия, и всички се "пазат" един друг, и си търпят мизерията взаимно.
В Сърбия са с по-добри пътища от нас! След 2 войни. След бомбандировки и икономическа криза, и след световна изолация. И без евро фондове.
А ние не можем да приберем това, което ни се дава даром. Защото хората вече ни видяха как крадем, и искат като дават пари за нещо, да наложат пълен конторл над харченето им. И с право.
Пак се поолях. Ама както казах по-горе, списъка е безкраен. И всичко това са вече ОЧЕВАДНИ неща. Ние си знаем защо се правим на слепи, но защо си мислим че другите не ги виждат?
Като не можем сами да си наложим контрол и дисциплина, трябва някой отвън да ни ги наложи. Иначе няма оправия.
Та по отношение на ЕС... Аз мисля че друг изход нямаме. И до това да нямаме друг изход сме си се докарали сами. Никой не е дошъл да ни окраде отвън. Наши хора ограбиха всичко и парите са навън. Наши хора са кредитни милионери, вече "уважавани биснесмени". Същите се трепят като кучета през ден, и това скоро няма да свърши, щото и те са в неограничени количества.
Аз не искам да съм богат. Не и в България. А на хората, дето се разхождат с бодигардове, халал да са им и парите и богатството. И мисля че болшинството от тях вече го знаят, но измъкване няма. Дори и на остров "Аруба" (май беше), дори и на гъза на географията.
Лошото е че им позволихме да го направят, и да се разхождат безнаказано. Точно по същата причина безброй кадърни и умни хора напускат страната ни. Щото тук работа за сериозни хора няма.
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.