ПРАВОПИС....Култура, политика, ценностни системи
Тя тази работа с правописа, ако ставаше само с четене и гледане едва ли щеше да се стигне до сегашното положение.jimy написа:ОК,
Всичко казано дотук е самата истина.
Но мислите ли, че тези "юнаци", имащи проблеми с правописа и правоговора /вероятно/, ще прочетат всичко това и ще си вземат бележка??? Че дори и да се стреснат малко!
Тежко им на тези с ниска култура! Язък им за знанията, ако имат такива!
- sparky
- има опит
- Обратна връзка:
Е, аз не съм тръгнал още. Още се боря, най-вече със себе си. Аз не се оплаквам от ниски доходи, и не бих отишъл навън само заради парите.beauty_divine написа:Аз съм от онези упорити идиоти, които въпреки всички индикации за предопределен неуспех, викам, карам се и блъскам докато отсреща се уморят и ми отворят...sparky написа: Няма смисъл. Проблема е на друго място, не тук. И съответно за решението му с почти нищо не можем да помогнем, поне на този етап.ДЕЦАТА НИ! Поне онези, на възраст преди училищната!sparky написа: Дай ми пример за поне едно нещо в тая "държава" и "общество", дето да е в ред!
Приятел, аз бях известен брой години в зап. Европа. Подвизавах се в 3-4 електронни компании, пътувах много, участвах в създаването на няколко хай-тек проекти... Звучи добре, нали?sparky написа: Все още съм тук, но вече не остава почти нищо, което да ме задържа.
Да ти кажа - ще ми повярваш ли, че всяка вечер след работа си имах половин час върху любимия си стол, на който плачех за България![]()
В същото време, имах колега - българче, който гласно изказваше съжалението си, че пишем на Кирилица, защото ни пречела да приличаме и се разбираме със западните му покровители![]()
Когато най-сетне дъщеря ми "избра" да се роди в Белгия, това сложи точка на терзанията ми - избрах да се върна в България![]()
Заради и въпреки всичко
Научих нещо от онези хора (в Белгия, Франция, Холандия, Германия...):
АКО ВСЕКИ ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА, НА МЯСТОТО КЪДЕТО Е ОСТАВЕН, ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ВЪРВИ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА.
НЕТЪРПИМОСТТА КЪМ НЕГРАМОТНИЦИТЕ, НЕДИСЦИПЛИНИРАНИТЕ И ТЯМ ПОДОБНИ, ГИ ВКАРВА В ПЪТЯ!
Бих отишъл на място, където се живее по-спокойно. Тука е лудница.
Плащаш данъци и осигуровки (всеки месец им снасям на тия крадливи свине около 500лв.), и насреща не получаваш нищо. Ама съвсем нищо.
Баща ми прекара инфаркт - с триста зора и мъки го вкарах в Св.Екатерина, щото там работеха като хората, въпреки това, което говориха за Чирков по телевизията. Всичко си беше легално и за всичко даваха документ и касова бележка. Доплащаше се само това, което здравната каса не поема. Всеки път като ходеше на преглед му насрочваха дата за следващия. За условията в болницата няма нужда да казвам.
В момента, в който махнаха Чирков и веднага се почна с простотиите - ми обадете се около датата за преглед, пък тогава ако няма свободни места - сещай се (цакаш разбира се). и т.н и т.н.
Баща ми има 18 години стаж като летец-изтребител. Труда е едски вреден и е първа категория. Взима пенсия 270лв. Бившите партизани и активни борци взимат повече. А в читава държава щеше да е изкарал пари за 3 поколения напред.
А дупките, а мръсотията, образованието, престъпността, застрахователната мафия, дървената мафия, НЕК, Топлофикация, КАТ, корупцията навсякъде. В тая държава няма НИТО ЕДИН КОНКУРС ЗА КАКВОТО И ДА Е, КОЙТО ДА Е НА 100% ЧЕСТЕН.
Мразя да давам подкупи, ама ме принуждават, иначе - фалит. Това е положението, който бутне повече. А качеството няма никакво значение.
НЕ МИ СЕ ГОВОРИ, ГАДИ МИ СЕ.
И всичко това се подкрепя, на моменти явно, от управляващите. НАГЛОСТ НЕЗЕМНА!
Ей това би ме изгонило от родината, а има и още много други неща.
Още съм тук и полагам кански усилия да остана. Но ми е все по-трудно. Най важно за мен е да постигна мир сам със себе си, а това е най трудната битка в живота на всеки.

Колкото до чалгаджиите - ми те де-факто управляват държавата. Вижте за какво се дават най-много пари. Вижте какво най-много се дава по телевизията - ПЕДЕРАСТИ И ЧАЛГАДЖИИ (между педераст и хомосексуалист има огромна разлика - едните са просто такива, а другите са такива, щото е по-лесно).
Това е положението. Иначе дали можеш да вирееш на друго място зависи от характера и при всеки е различно. И аз не знам дали ще мога. Но поне ако реша да се върна ще съм наясно със себе си. Сега не съм, както и много други. Но не съм се отказал и се боря.
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.
- Simonov
- има известен опит
Така проблема само ще се покрива без да се решава, а решението трябва да е кардинално. Може да се дадат админ. права на някои участници, който да пращат ЛС на неграмотните участници, в които съобщения, да се обяснява, че тук грамотното писане е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а последващите нарушения ще бъдат санкционирани.dr_Justice написа:Имам друго предложение. Ако управата е съгласна да се дадат администраторски права на 1-2 ма доброволци, които да редактират само правописав отделните постове.
Личнити съобщения ще са първата мярка. Какви да са наказанията?
Ами това ще решат собствениците на форума

edit: @ sparky
Я вземи тоя пост го копирай и го изправи и на страницата на правителството. Може и в форума на BTV, ако имат такъв, а също тка и на страницата на Господари на ефира

Последно промяна от Simonov на Чет Юни 01, 2006 5:20 pm, променено общо 1 път.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Скоро от такива неграмотници свят и държава в която да живеят нашите деца няма да остане !yamikto написа:И не само. Защото същите тези неграмотници в момента ни управляват, защото не са полагали усилия да учат, просто са били в кастовата принадлежност на влиятелни майки и/или бащи партийци (вж.Станишев), както и нагаждачи прилепчиви към всички партии които са на власт (разбира се има изключения). Трябва решителна нетърпимост, защото тези новите (неграмотници) в бъдеще ще управляват света на нашите децаZmej написа:Човеко, свалям ти шапка...sparky написа:....

Със сигурност за децата ни няма да остане държава. Или поне няма да остане такава, в каквато да могат да живеят.
Това с векторчетата (LZ) беше много точно и картинно, но то има и развитие - все по-голяма част от векторчетата започват да сочат навън или надолу... Както е известно, една добре финансирана математика в къси срокове започва да дава ПРАВИЛНИ резултати.
Но това е тема за цял нов (и, опасявам се) позакъснял форум.
А за правописа - отношението на младите към собствените им език и култура също е векторно и подлежи на обработка. Каквото не успее да свърши Чалга-Културата (според мен много се заблуждава всеки, който счита, че става въпрос само за музика), се върши планомерно и от дълги години от нашите Приятели зад граница.
На който не му се вярва - има Интернет.
P.S. В смисъл, че все още не е забранен.
Това с векторчетата (LZ) беше много точно и картинно, но то има и развитие - все по-голяма част от векторчетата започват да сочат навън или надолу... Както е известно, една добре финансирана математика в къси срокове започва да дава ПРАВИЛНИ резултати.
Но това е тема за цял нов (и, опасявам се) позакъснял форум.
А за правописа - отношението на младите към собствените им език и култура също е векторно и подлежи на обработка. Каквото не успее да свърши Чалга-Културата (според мен много се заблуждава всеки, който счита, че става въпрос само за музика), се върши планомерно и от дълги години от нашите Приятели зад граница.
На който не му се вярва - има Интернет.
P.S. В смисъл, че все още не е забранен.
- BotsRevenge
- има опит
- Обратна връзка:
Но все пак има напредък. Всички помним преди време как масово се пишеше на латиница във форумите. Това ако беше продължило, положението в образователната система щеше да е още по-трагично, защото израстващите силно се влияят от това, което им се позволява. Хубаво е, че вече масово по форумите се налага кирилицата. Може да е малкък, но все пак е успех. За това смятам, че е добра идеята да се реагира остро на грубата неграмотност, стига да е в разумни граници. Както латиницата, така предстои да преборим и простотията.
С латиницата могат да се борят само китайците - ако искат...
Но, ако човек се заинтересува, ще научи колко много Видни теоретици по света (най-вече от страните, с които много си помагаме) призовават за премахване на кирилицата.
Да, във форума има напредък с кирилицата. Но за напредъка извън форума не мисля, че имаме кой-знае колко време.
Но, ако човек се заинтересува, ще научи колко много Видни теоретици по света (най-вече от страните, с които много си помагаме) призовават за премахване на кирилицата.
Да, във форума има напредък с кирилицата. Но за напредъка извън форума не мисля, че имаме кой-знае колко време.