Някой знае ли нещо за тоя стар 15 бас

Съобщение
Автор
Nikolai Nikolov

#2 Мнение от Nikolai Nikolov »

И пак същият пост:
Тези MOSFET защо ли приличат до болка на TDA7294 :lol:
Писали са нещо си тама че интегралата е изградена на базара на биполярни и MOSFET транзистори, ама каточели не се усеща нищо от присъствието им...
Незнам защо но напоследък нещо започвам да понамразвам TDA, след като чух за какво става на въпрос STK-то и си промених мнението за калпавите интеграли, създадено от TDA... :D
Моето мнение е или STK или транзистор (за лампите не мога да кажа нищо, но и там звука е много качествен)...

Аватар
sparky
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от sparky »

Забравяш за LM3876 и другите от тая серия май. Ако го чуеш ще забравиш за STK-то. Аз съм ги правил всичките. И определено LM-ите са най-добре ми звучат.

Но вече приключих с интегралите. Няма хъс в тая работа. :) Пък и един средно статистически прилично направен и настроен дискретен усилвател ги размазва отвсякъде.

Едит: нещо повече - ако в случая (клас АБ) не усещаш че е MOSFET, в общия случай говори добре за усилвателя, а не обратното. Поне според мен.
Последно промяна от sparky на Чет Юни 01, 2006 2:07 pm, променено общо 1 път.
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.

Nikolai Nikolov

#4 Мнение от Nikolai Nikolov »

И още едно мнение да кажа според мен производителите на итегралите LM са съчетали "полезното с приятното" а именно качественото звучене в стил STK и компакността на корпуса в стил TDA + междинна цена. нито евтина като TDA нито скъпа като STK, но същото качество и същата компакност (вече даже май се повтарям, но схващатае идеята нали), но LM не съм чувал още... Засега само TDA и STK и STK-то определено свири по-добре :roll: ...

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:84d2898ec1="kalmara"]...качественото звучене в стил STK ...[/quote:84d2898ec1]
Нещо си в грешка, такова животно нема!

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Ivan Rachev »

kalmara написа:качественото звучене в стил STK
...с следвашия бисер ставаш за 1 месец мида :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Nikolai Nikolov

#7 Мнение от Nikolai Nikolov »

Добре де и да не е качествено...
По-добро е обаче от TDA. Ако и тук не сте съгласни спирам с постовете по темата....

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Ivan Rachev »

kalmara написа:По-добро е обаче от TDA.
:D ... мислиш ли че някой освен теб го интересува кое е по-добро тда или стк :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Nikolai Nikolov

#9 Мнение от Nikolai Nikolov »

Е незнам... Може и да има :D.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Ivan Rachev »

може , ако се намери моля те покажи ми го , че искам да се запозная отдавна с такъв човек :lol: :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Daniel Petrov »

Калмара,
Все пак от значение е микромолекулярния вълнови баланс при средни и високи честоти за повърхностния слой на проводника, не мислиш ли, че при СТК не са му обърнали чак такова голямо внимание?
Можело е да се погрижат за геометрията на кристалната решетка, пък те са я оставили такава, каквато е излезнала след изтеглянето на медта.
После в заводите, където правят СТК-тата изтеглянето на медния проводник, с който става опроводяването на хибрида става при 15 градуса по висока температура, отколкото аналогичния процес в Нашънъл Семикъндактър, т.е. не е съвсем студено изтеглянето...
Процеса, при който се наслоява мед върху подложката от алуминиев окис, използвана за монтаж на компонентите на хибрида винаги е бил компромис, което ще рече, че поради изкривена атомна решетка на медта, тя провежда тока по зле и от оградна тел 8) :lol: :wink: :idea: :D
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”