Къде мога да "заведа" говорител за измерване ?
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
Къде мога да "заведа" говорител за измерване ?
Искам да си направя нова кутия за subwoofer-а и ми се ще да закарам говорителя да бъде измерен, за да зная точно какви са му параметрите, че тогава да майсторя кутията.
Та въпроса ми е - знаете ли къде мога да си занеса говорителя да го измерят, за да знам реалните параметри - предварително е разработен. А да и сава въпрос за авто говорител - Hertz250D (двунамотков).
п.с. Най-вече искам да зная какви са му параметрите когато е пуснат с всяка намотка отделно, тъй като производителя дава параметрите при успоредно свързване само.
Та въпроса ми е - знаете ли къде мога да си занеса говорителя да го измерят, за да знам реалните параметри - предварително е разработен. А да и сава въпрос за авто говорител - Hertz250D (двунамотков).
п.с. Най-вече искам да зная какви са му параметрите когато е пуснат с всяка намотка отделно, тъй като производителя дава параметрите при успоредно свързване само.
-
Nikolai Nikolov
Ако мислиш че ще се справиш...
http://jymbo.data.bg/Electronics/parametri.rtf
http://jymbo.data.bg/Electronics/parametri.rtf
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Параметри на говорител
Ако имаш възможност да мериш импедансна характеристика, мога да ти пратя една моя стара бейсикова програма, компилирана на ехе, с която да получиш елементите от заместващата схема на говорителя.
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
Извинявам се, сега ще попълня в профила, от София съм.gps написа:Ако беше писал откъде си-щеше да е по-лесно
Не съм в час съвсем, но мултицед имамGoro написа:Ако имаш възможност да мериш импедансна характеристика, мога да ти пратя една моя стара бейсикова програма, компилирана на ехе, с която да получиш елементите от заместващата схема на говорителя.
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: