HELP за филтри

Съобщение
Автор
Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rumen Suvandjiev »

За някакви среди и някакви пищялки , съвсем логично слагаш някакви кондензатори и всичко е ОК!
Ако е само за цъкането, всичко между 2.2 и 4.7 микрофарада върши работа....

Аватар
sound
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от sound »

Драги ми Смехурко, терминологията която използваш "цъскане" и "фракване"/цитирам с твоя правопис/, не ми помага да разбера какво точно целиш с т.нар. сателити. Съраунд ли ще правиш, или искаш да подобриш звученето на основните озвучителни тела в средно-високочестотната област? И как ще свържеш sat - ките ?/да ме прощават колегите за славно изкованата нова думичка/. Като псевдо съраунд ли - двете последователно и свободните изводи на клемите /+/ на двата канала на стерео усилвател, или мислиш да ги забучиш успоредно на основните озвучителни тела/?!!!/, та усилвателят да издъхне безславно и с препечени крайни стъпала!
Ако ще правиш съраунд колонки, не слагай средночестотни, а фулрейндж говорители, може в комбинация с ВЧ. Последователно на ВЧ говорителите - кондензатор 2.2 uF, неполярен. Фулрейнджа - 4 ома, ВЧ - 8 ома.
Разбира се , възможни са и други варианти, но те искат повече умения и опит. Давам ти най лесното и същевременно - безопасно за усилвателя.
Ако ли пък непременно държиш да набучиш средночестотните, което не ти препоръчвам, пусни ги последователно през кондензатор 47 uF, ако са 4 ома, или 22 uF, ако са 8 ома. Изрично подчертавам да не ги свързваш успоредно към основните озвучителни тела, а като псевдо-съраунд.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”