Space sound-a на Иван Рачев

Съобщение
Автор
Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

Space sound-a на Иван Рачев

#1 Мнение от Audiomaster »

На 19 април ми се наложи да ходя до София,за да пробвам по неволя действието на акустиката върху себе си-разбиване на бъбречни камъни чрез литотрипсия.И,понеже се бях запознал чрез форума с Иван Рачев,реших да му отида на едно гости,с неговата любезна покана,естествено:).С две думи-да съчетая необходимото с приятното,по подразбиране е кое е приятното-да чуя хорните му.Не бях сам,в нашата фирма сме двама,бяхме взели и жените с нас,малко да сменят въздуха(който в Бургас не е от най-чистия),пък и да чуе и жена ми за какъв звук става въпрос;).Не че тя не знае,ама имам намерение да се инсталирам с две хорни у дома,това ми е стара мечта.Естествено без лампово стъпало клас А,няма да стане де:).От години правя колони(даже ще кача малко снимки да се види),но скоро не бях чувал толкова качествен звук!!!Тъй като много хора тук са писали какво им е впечатлението от тези хорни,няма да описвам надълго и нашироко какво е усещането да слушате например Pink Floid с тях :). На загасено осветление все едно сте в космоса-просто невероятен звук!Аз не вярвам,че някой си е тръгвал оттам с лошо впечатление,но Иван ми каза,че имало и такива-недорасли за истинският звук.Мда,понеже се занимавам и с проектиране на собствени говорители,ми стана интересно как се държи Ether-a.На доста високо ниво(а мощността -малка,все пак драйвера е високочувствителен) мембраната се откланя едва на 1 мм,домплерови изкривявания -нулеви:),а бас колкото трябва,разтърсващ,ненатрапчив...Май малко се поувлякох,нямаше да говоря много,но след толкова време впечатлението си го има :)Най интересното е,че жена ми иска точно такъв звук,и те разбират от красотата на музиката:)Четох из форума,че колкото повече човек ги слуша,по-не му се тръгва:) и си е истина.
Е,аз се радвам,че на живо се запознах с Иван Рачев и посещението ми в София ми остави приятен спомен :)

peko
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от peko »

Много се радвам че все повече хора се присъединяват към форума - хора с познания , които могат да преценят звученето на една аудиоситема въпреки своите предубеждения . Много хора с огромни теоретични познания могат да докажат че дадена система не може да звучи добре благодарение на теоретичните изчисления.
Неутралното звуковъзпроизвеждане е икона !
Теорията е доста полезно нещо и не подлежи на оспорване с конвенционалните уреди , но ако се използват "неконвеционалните" уреди (уши) които в същност са единствените достоверни "уреди"
нещата са съвсем различни от теорията.
Май излиза че неравномерната АЧХ в "някои случаи" е за предпочитане пред равномерната такава ?
Респект EtherAudio ! :prayer:

EXTREMISTA

#3 Мнение от EXTREMISTA »

Ще може ли да дадете някакви снимки поне да ги видя тези хорни :wink:

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Space sound-a на Иван Рачев

#4 Мнение от Nikolay Savov »

Мдам :) Този Иван Рачев чух че бил една от забележителностите на София ,така че правилно си се ориентирал в преценката си и наистина няма как да си посетил Това място и да не е оставило впечатление подобно на това от Храм паметника Александър Невски.
Обаче За звук просто е забранено да се говори ,ако знаеш кое ниво на развитие на човек предстои с обличането му и изграждането на Етерната обвивка!
наготово достъпна благодарение на него :) :roll: :wink:
Ти вече си започнал изграждането и ,остава да решиш човек ли ще ставаш или ще хващаш гората :lol:

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Borislav Stankov »

EXTREMISTA написа:Ще може ли да дадете някакви снимки поне да ги видя тези хорни :wink:
ГЛЕДАЙ
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Goro »

Audiomaster написа:На 19 април ми се наложи да ходя до София,за да пробвам по неволя действието на акустиката върху себе си-разбиване на бъбречни камъни чрез литотрипсия.И,понеже се бях запознал чрез форума с Иван Рачев,реших да му отида на едно гости...
Абе досега 3 литотрипсии са ми правили и не съм се сещал след процедурата да отида на гости в друг град за да слушам музика. Всъщност направиха ли ти литотрипсия? Да не е било масаж?
Знаеш ли какво е литотрипсия?
След литотрипсия няма да искаш и Повароти на живо да ти пее. Я стига глупости.

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#7 Мнение от Audiomaster »

Goro написа:
Audiomaster написа:На 19 април ми се наложи да ходя до София,за да пробвам по неволя действието на акустиката върху себе си-разбиване на бъбречни камъни чрез литотрипсия.И,понеже се бях запознал чрез форума с Иван Рачев,реших да му отида на едно гости...
Абе досега 3 литотрипсии са ми правили и не съм се сещал след процедурата да отида на гости в друг град за да слушам музика. Всъщност направиха ли ти литотрипсия? Да не е било масаж?
Знаеш ли какво е литотрипсия?
След литотрипсия няма да искаш и Повароти на живо да ти пее. Я стига глупости.
Много добре знам какво е литотрипсия,приятел!!На 19-и бях на доразбиване-втората,но въпреки болката,желанието да ги чуя бе по-голямо.И не само до Иван,ами и на връщане към Бургас минах и през Ямбол,където пък се запознах с gps-Жоро,с една дума:),друг голям спец от форума.Макар и да не му е мястото тука,литотрипсията представлява разбиване на бъбречни камъни чрез нанасяне на множество високоенергийни,високочестотни електромагнитни вълни,получени чрез електродъгово изпразване,след което им се придава елептично-параболична насоченост с цел да се концентрира енергията им там,където трябва,а не върху костите да кажем:).Защото тези удари имат за цел да накарат всичко,що е кристална структура, да влезе в резонанс и съответно да се разруши.И аз се чудех как костите не се разрушават,докато не разбрах,че вълните се излъчват от източник,намиращ се във фокуса на елипса,а камъните са другия фокус,след която вълните се разсейват.Но както казах,знам какво е литотрипсия и не за това става дума,а за това,че останах доволен и възхитен от нещата,които е направил Иван и ако е дал Бог и аз ще имам такива:)айде да не вземем сега да спорим за литотрипсията,ок?:)

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Angel Dimitrov »

:wink: Още един градски е в космоса !
Честито !

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”