Среден TL проект

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#47 Мнение от Bojo »

Аз се намирам на адрес: София. бул. "Цариградско шосе" 7ми км, сграда БИЦ-ИЗОТ (бивш ЦИИТТ, до ЗИТ), централен вход, етаж 4, стая 412В, - на портиера казвате, че отивате във фирма ЕОС (носете лична карта) и той ви издава пропуск. тел 0888 920 362, 02 / 974 47 82

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Още малко визуална информация.

#48 Мнение от Kiril Kirilov »

Още малко визуална информация от продължаващата работа по проекта:

Фрезованите странични ръбове, както и горният преден ръб

Изображение

Отворът на задната стена за терминалите

Изображение

Поставен временно терминал

Изображение

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#49 Мнение от Teodor Gugulanoff »

oceanman написа:...Transmission line....Ако още някой не се е запалил по тази конструкция,нека побърза и не се хаби за разни други....
Е, аз пък ще се хабя :twisted:
Изображение
... но, хубавите работи стават бавно :wink:
Изображение

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#50 Мнение от oceanman »

Теодоре,имах впред вид четвърт вълновите резонатори,към тях спадат и всички видове хорни и TQWT...Извинявам се ако така е прозвучало...И ти пожелаваям успех...Ще помагаме ако трябва...

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#51 Мнение от oceanman »

Средните ТЛ-ки ще станат много красиви,въпреки опасенията на Кирил
и добре звучащи в домашна обстановка,и ще оправдаят вложените средства до стотинка :D :wink: Така си мисля...При по-висока поставка с ограничени размери откъм площ на поставката,предполагам ще се запази характера на звучене на широколентовия ФСР-8 и неочакваната дълбочина на баса за такъв размер говорител...Ще чакаме да чуем окончателната версия с клас А... :wink:

tinki

na tova mu vikam mo6t

#52 Мнение от tinki »

nqmam dumi.poigrah si da napravq s broiki kato va6ite(ne se polu4iha mnogo uspe6ni na vid no su mvse o6te mlad :D )i na nova godina bqhme s tqh.kato gi vidqha i mi se izsmqha.donesoha dve tubi s "pioneer"ama TL-a si e TL.tova e neveroqtno.v tozi forum avno ste nai nai.pojelavam vi bude6ti uspehi. ako nqmate ni6to protiv kato idva mv sofiq bih iskal da 4uq nqkoi ot va6ite proizvedeniq.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Bass?!?!

#53 Мнение от Kiril Kirilov »

Току що сглобих след фрезоването отново средните ТЛ-ли и ги пуснах само с ниските им без филтри с демпвана първата половина от линията и то относително рехаво. Височините още не съм ги свързвал.
Изображение

Не им сложих филтри, защото тъй и тъй ги забравих при Божо, където ги навивах... Та , пуснах им Божовия Бас Тест Диск...

Изображение

Честно да ви кажа направо ми става лошо от бас. Не знам вие на какъв бас сте свикнали, но в мойта малка около 25 кв. м. стая има труднопоносимо налягане а и тя явно модва силно около 40-те херца (на слух казано) и направо ми става зле... Ако някой е любопитен и случайно не вярва, какво може да даде такъв малък 10 см. бас в ТЛ, да заповяда. Тук е много по-малко помещението отколкото при Божо и наистина е нещо страшно... Чудя се дали да не ги режа откъм ниски, защото звучат, все едно са им надути басите на +20 дб...

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#54 Мнение от Dman »

А така, добър старт на годината...ман, имам леки опасения че ако се реже баса с голяма бобина ще има проблемация с достоверността на баса, както и на идеята на цялата конструкция..опасенията ми тотално се увеличиха след като демона веднъж разправяше че пробвали някакъв суб с пасивен филтър-бобина, и той просто не свирел докато филтъра не се озовал преди ампа...абе пасивния срез в ниските си е една беля работа.. а въобще нагласихте ли им филтъра при божо ?

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Филтри

#55 Мнение от Kiril Kirilov »

Само навих индуктивности 3.8 милихенри с още по 2 извода за по-малки стойности. Чакам да се обадиш и да чуеш, и да дадеш мнение...евентуално и ти да бутнеш едно рамо. Мен лично не ме притеснява да оставя ниските без никакъв филтър, ако другите варианти са по-зле. Още не съм сложил Зобел-а на високите, да видя далище излязат още високи...

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#56 Мнение от Dman »

носи ги направо, че ме "сърбят" ушите да послушам тл в домашна обстановка..после може да се наложи да преработвам къде що имам басрефлекси..:)) а залепени ли са че като ги гледам със стегите имам опасения че не са...

AdsBot [Google]

#57 Мнение от AdsBot [Google] »

Áàëàíñà ìåæäó ÔÑÐ-à è Â100 å â ïîëçà íà âòîðèÿ...íà òåîðèÿ ñ 4 äá,íî ÒË îòíåìà ÷óâñòâèòåëíîñò,òà ìîæå è ïî-ìàëêî...
Íî âñå ïàê äîìèíèðà...
Àêî òè å ìíîãî áàñà ïîèãðàé ñè ñ âàòà...àìà ìíîãî,ìíîãî âíèìàòåëíî...
È ðàçáèðà ñå ãè ïîâäèãíè íà ñòîé÷èöà ,ïî-âèñî÷êà...Èçíåíàäàòà ùå å ìíîãî ïðèÿòíà... :wink: ...........................
Íàèñòèíà,÷îâåê òðÿáâà äà âíèìàâà ñ òåçè ïàñèâíè ôèëòðè çà íàé-íèñêèòå ÷åñòîòè..........
Äèäî...ìîæå ñêîðî äà íàñúáåðåø îùå ÒË-êè :wink:

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#58 Мнение от oceanman »

az bqh po-gore :oops: :oops:

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#59 Мнение от Dman »

не знам ама тва визатонче как обажда, за скан спик-а просто не ми се мисли...ще събаря стени ми се струва.. :D почвам да ставам един фен на тл..

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#60 Мнение от oceanman »

Дани,ако знаеш какво чудо се получава с Vifa MG18SK09/8 в TL на симулаций...33-35 херца оптимум,може да се изнасили,но не е желателно...Направо се чудя защо още не си почнал.... :wink: на Кирил са на 49 херца,а моите на 42 (с АРН 150 са на 37...)и то на -10 дб...Ама тия херци нямат нищо общо с ония ,както сте забелязали....и моща на 18 сантиметровия се усеща все пак,нали :wink: (е ,ако не е Скан-спийк де :wink: )

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”