Среден TL проект
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Още малко визуална информация.
Още малко визуална информация от продължаващата работа по проекта:
Фрезованите странични ръбове, както и горният преден ръб

Отворът на задната стена за терминалите

Поставен временно терминал

Фрезованите странични ръбове, както и горният преден ръб
Отворът на задната стена за терминалите
Поставен временно терминал
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Средните ТЛ-ки ще станат много красиви,въпреки опасенията на Кирил
и добре звучащи в домашна обстановка,и ще оправдаят вложените средства до стотинка
Така си мисля...При по-висока поставка с ограничени размери откъм площ на поставката,предполагам ще се запази характера на звучене на широколентовия ФСР-8 и неочакваната дълбочина на баса за такъв размер говорител...Ще чакаме да чуем окончателната версия с клас А... 
и добре звучащи в домашна обстановка,и ще оправдаят вложените средства до стотинка
-
tinki
na tova mu vikam mo6t
nqmam dumi.poigrah si da napravq s broiki kato va6ite(ne se polu4iha mnogo uspe6ni na vid no su mvse o6te mlad
)i na nova godina bqhme s tqh.kato gi vidqha i mi se izsmqha.donesoha dve tubi s "pioneer"ama TL-a si e TL.tova e neveroqtno.v tozi forum avno ste nai nai.pojelavam vi bude6ti uspehi. ako nqmate ni6to protiv kato idva mv sofiq bih iskal da 4uq nqkoi ot va6ite proizvedeniq.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Bass?!?!
Току що сглобих след фрезоването отново средните ТЛ-ли и ги пуснах само с ниските им без филтри с демпвана първата половина от линията и то относително рехаво. Височините още не съм ги свързвал.

Не им сложих филтри, защото тъй и тъй ги забравих при Божо, където ги навивах... Та , пуснах им Божовия Бас Тест Диск...

Честно да ви кажа направо ми става лошо от бас. Не знам вие на какъв бас сте свикнали, но в мойта малка около 25 кв. м. стая има труднопоносимо налягане а и тя явно модва силно около 40-те херца (на слух казано) и направо ми става зле... Ако някой е любопитен и случайно не вярва, какво може да даде такъв малък 10 см. бас в ТЛ, да заповяда. Тук е много по-малко помещението отколкото при Божо и наистина е нещо страшно... Чудя се дали да не ги режа откъм ниски, защото звучат, все едно са им надути басите на +20 дб...
Не им сложих филтри, защото тъй и тъй ги забравих при Божо, където ги навивах... Та , пуснах им Божовия Бас Тест Диск...

Честно да ви кажа направо ми става лошо от бас. Не знам вие на какъв бас сте свикнали, но в мойта малка около 25 кв. м. стая има труднопоносимо налягане а и тя явно модва силно около 40-те херца (на слух казано) и направо ми става зле... Ако някой е любопитен и случайно не вярва, какво може да даде такъв малък 10 см. бас в ТЛ, да заповяда. Тук е много по-малко помещението отколкото при Божо и наистина е нещо страшно... Чудя се дали да не ги режа откъм ниски, защото звучат, все едно са им надути басите на +20 дб...
-
Dman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...
А така, добър старт на годината...ман, имам леки опасения че ако се реже баса с голяма бобина ще има проблемация с достоверността на баса, както и на идеята на цялата конструкция..опасенията ми тотално се увеличиха след като демона веднъж разправяше че пробвали някакъв суб с пасивен филтър-бобина, и той просто не свирел докато филтъра не се озовал преди ампа...абе пасивния срез в ниските си е една беля работа.. а въобще нагласихте ли им филтъра при божо ?
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Филтри
Само навих индуктивности 3.8 милихенри с още по 2 извода за по-малки стойности. Чакам да се обадиш и да чуеш, и да дадеш мнение...евентуално и ти да бутнеш едно рамо. Мен лично не ме притеснява да оставя ниските без никакъв филтър, ако другите варианти са по-зле. Още не съм сложил Зобел-а на високите, да видя далище излязат още високи...
-
Dman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...
носи ги направо, че ме "сърбят" ушите да послушам тл в домашна обстановка..после може да се наложи да преработвам къде що имам басрефлекси..
) а залепени ли са че като ги гледам със стегите имам опасения че не са...
-
AdsBot [Google]
Áàëàíñà ìåæäó ÔÑÐ-à è Â100 å â ïîëçà íà âòîðèÿ...íà òåîðèÿ ñ 4 äá,íî ÒË îòíåìà ÷óâñòâèòåëíîñò,òà ìîæå è ïî-ìàëêî...
Íî âñå ïàê äîìèíèðà...
Àêî òè å ìíîãî áàñà ïîèãðàé ñè ñ âàòà...àìà ìíîãî,ìíîãî âíèìàòåëíî...
È ðàçáèðà ñå ãè ïîâäèãíè íà ñòîé÷èöà ,ïî-âèñî÷êà...Èçíåíàäàòà ùå å ìíîãî ïðèÿòíà...
...........................
Íàèñòèíà,÷îâåê òðÿáâà äà âíèìàâà ñ òåçè ïàñèâíè ôèëòðè çà íàé-íèñêèòå ÷åñòîòè..........
Äèäî...ìîæå ñêîðî äà íàñúáåðåø îùå ÒË-êè
Íî âñå ïàê äîìèíèðà...
Àêî òè å ìíîãî áàñà ïîèãðàé ñè ñ âàòà...àìà ìíîãî,ìíîãî âíèìàòåëíî...
È ðàçáèðà ñå ãè ïîâäèãíè íà ñòîé÷èöà ,ïî-âèñî÷êà...Èçíåíàäàòà ùå å ìíîãî ïðèÿòíà...
Íàèñòèíà,÷îâåê òðÿáâà äà âíèìàâà ñ òåçè ïàñèâíè ôèëòðè çà íàé-íèñêèòå ÷åñòîòè..........
Äèäî...ìîæå ñêîðî äà íàñúáåðåø îùå ÒË-êè
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Дани,ако знаеш какво чудо се получава с Vifa MG18SK09/8 в TL на симулаций...33-35 херца оптимум,може да се изнасили,но не е желателно...Направо се чудя защо още не си почнал....
на Кирил са на 49 херца,а моите на 42 (с АРН 150 са на 37...)и то на -10 дб...Ама тия херци нямат нищо общо с ония ,както сте забелязали....и моща на 18 сантиметровия се усеща все пак,нали
(е ,ако не е Скан-спийк де
)