Satansho, имал си късмет че си гледал от монтаж където брума е бил изчистен. Иначе се появява някак си необяснимо и причината, ако се открие, е най-неочаквана. Почти е правило, ако нещо тръгне от раз, значи нещо не е наред.
А за кондензаторите К52-2, преди време когато ремонтирах руска техника, първо тях сменях и след това обикновенно нямаше повече какво да се ремонтира. Но съм установил, че и маркови елекролити, с малък габарит и за ниско напрежение (6,3в), след 5-10години работа трябва да се сменят. Може би малкото количество електролит и не доброто уплътнение с гумата са причината. Вчера ремонтирах един телевизор Хитачи, произведен в Япония, с такъв дефект. 1мкф електролит в О.В. във вертикалното отклонение беше изсъхнал.
Sense12
- Kaloyan Patchov
- има известен опит
- Обратна връзка:
Здравейте.
Реших да започна да събирам малко по-малко и така започвам със захранването.
Реших да е в отделна кутия (външния вид в момента няма значение). Та въпроса ми е нужно ли е някакво допълнително стабилизиране изправяне и прочее което да промена в схемата.
Целта ми е да направя едино добро захранване с потенциял за бъдещи подобрения по схемата на усилвателя.(в насока подобрение на звука).
предварително благодаря
Калоян.
Реших да започна да събирам малко по-малко и така започвам със захранването.
Реших да е в отделна кутия (външния вид в момента няма значение). Та въпроса ми е нужно ли е някакво допълнително стабилизиране изправяне и прочее което да промена в схемата.
Целта ми е да направя едино добро захранване с потенциял за бъдещи подобрения по схемата на усилвателя.(в насока подобрение на звука).
предварително благодаря
Калоян.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ако искаш по-добро захранване, замисли се за кенотронно изправяне.
Според мен обаче по-добре е да пипнеш преди това други неща в конструкцията.
Прехвърлящите кондензатори на първо място - през тях минава аудио сигналът. Тези, които си сложил са възможно най-лошият избор. Ако не можеш да намериш, свиркай. Ще помагаме.
Според мен обаче по-добре е да пипнеш преди това други неща в конструкцията.
Прехвърлящите кондензатори на първо място - през тях минава аудио сигналът. Тези, които си сложил са възможно най-лошият избор. Ако не можеш да намериш, свиркай. Ще помагаме.