Омръзна ми да ме крадат.....
-
shemet
Омръзна ми да ме крадат.....
Темата ми няма нищо общо с аудиото, но все пак да се оплача .... за пореден път ме удрят ...
http://news.bnt.bg/content/view/full/92709
Ръчичките им да изсъхнат дано!
Понякога се чудя защо ли изобщо работя....
Бабата отгоре голям проблем ми направи защото климатика ми бил шумял и и пречел да спи, а флекса въобще не го е чула...
Загубен народ сме и европейския съюз скоро ще пропищи от нас ако направят грешката да ни приемат... ние сме варвари...
http://news.bnt.bg/content/view/full/92709
Ръчичките им да изсъхнат дано!
Понякога се чудя защо ли изобщо работя....
Бабата отгоре голям проблем ми направи защото климатика ми бил шумял и и пречел да спи, а флекса въобще не го е чула...
Загубен народ сме и европейския съюз скоро ще пропищи от нас ако направят грешката да ни приемат... ние сме варвари...
-
shemet
Магазина е мой.
Все още не мога да си оценя щетите но засега са около 8 000 лв...
А банкомата го сложих за да е удобно на хората...
Ако бях банков служител нямаше да се оплаквам. Така или иначе щях да си взема заплатата. Но когато те ударят по това с което си изкарваш прехраната а и тази на служителите си и 13 години работиш за да се развиеш, трупаш дългове и бачкаш като вол без почивен ден и сън не те лови ....
В един момент разбираш колко си уязвим и за една нощ банда кретени могат да съсипят всичко...
А хората отстрани гледат и се радват .. Краде се от този който има, нали ..
Все още не мога да си оценя щетите но засега са около 8 000 лв...
А банкомата го сложих за да е удобно на хората...
Ако бях банков служител нямаше да се оплаквам. Така или иначе щях да си взема заплатата. Но когато те ударят по това с което си изкарваш прехраната а и тази на служителите си и 13 години работиш за да се развиеш, трупаш дългове и бачкаш като вол без почивен ден и сън не те лови ....
В един момент разбираш колко си уязвим и за една нощ банда кретени могат да съсипят всичко...
А хората отстрани гледат и се радват .. Краде се от този който има, нали ..
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Е много съжалявам тогава, кофти история...
Само не ми е ясно какви са тия щети за 8 бона - тоя банкомат е собственост на банката, не е твой!
И е нормално да подсилиш сигурността като слагаш нещо толкова апетитно вътре.
Ако не е тайна как са заглушили алармената ти инсталация, каква марка и модел е тя и към кой СОТ си вързан?
Миналият месец до моя блок по същия начин разбиха една аптека заради банкомат...
Само не ми е ясно какви са тия щети за 8 бона - тоя банкомат е собственост на банката, не е твой!
И е нормално да подсилиш сигурността като слагаш нещо толкова апетитно вътре.
Ако не е тайна как са заглушили алармената ти инсталация, каква марка и модел е тя и към кой СОТ си вързан?
Миналият месец до моя блок по същия начин разбиха една аптека заради банкомат...
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
-
kirchoo
-
shemet
Действали са професионално. Телефоните са прекъснати на целия блок, предавателя на сота е заглушен с някакво устройство подобно на "стършел" предполагам, след като са влезли са разбили окачения таван и са разбили сота окончателно, след което са работили на спокойствие. Офиса е обърнат с главата надолу, липсват пари и стока ...
СОТ-а е "Форс Делта" те въобще не са разбрали че става обир... Системата е тяхна, за марка не знам...
СОТ-а е "Форс Делта" те въобще не са разбрали че става обир... Системата е тяхна, за марка не знам...
-
shemet
КАК?velinski написа: И е нормално да подсилиш сигурността като слагаш нещо толкова апетитно вътре.
Прокредит банк обраха ли я? Не вярвам да нямат сериозна защита.
Решат ли да влизат, правят го.
Няма решение което да ти гарантира сигурност! Дори и жива охрана да има ще пострадат и хора!
А полицията дори и да ги залови в което се съмнявам кво ще стане? НИЩО! Толкоз.
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Кофти ако се взели и стока и пари! Но не се тревожи, добрата новина е, че заради банкомата тия от полицията ще си свършат работата добре, ако бяха разбили само магазина щеше да пиеш една студена вода най-вероятно.
И помисли за смяна на системата и сота - СОТ 161 на Сектрон е истината за София + застраховка на имуществото при кражба към тях.
Решение има - просто радиопредавателя към сота се дублира с GSM пейджър, който трудно ще го заглушиш с каквото и да е било устройство. Плюс монтаж на минимум 3 бронирани сирени с автономно захранване, скрити на най-нелогични места.
Практиката да се монтира само ЕДНА сирена обикновено води до такива резултати. По цял свят се слага една "официална" сирена да се вижда от крадците и още поне 2 скрити.
Като се развият тия 3 сирени по 150 децибела посред нощ аз лично не бих крал спокойно ако съм на мястото на крадците, дори и да е унищожен предавателя и самата алармена система.
Колкото по-нестандартно е изградена една охранителна система - толкова по-добре. Затова аз винаги си правя собствен план на системата и не ме интерсува мнението на кратуните от сота.
И помисли за смяна на системата и сота - СОТ 161 на Сектрон е истината за София + застраховка на имуществото при кражба към тях.
Решение има - просто радиопредавателя към сота се дублира с GSM пейджър, който трудно ще го заглушиш с каквото и да е било устройство. Плюс монтаж на минимум 3 бронирани сирени с автономно захранване, скрити на най-нелогични места.
Практиката да се монтира само ЕДНА сирена обикновено води до такива резултати. По цял свят се слага една "официална" сирена да се вижда от крадците и още поне 2 скрити.
Като се развият тия 3 сирени по 150 децибела посред нощ аз лично не бих крал спокойно ако съм на мястото на крадците, дори и да е унищожен предавателя и самата алармена система.
Колкото по-нестандартно е изградена една охранителна система - толкова по-добре. Затова аз винаги си правя собствен план на системата и не ме интерсува мнението на кратуните от сота.
-
shemet
Подозирам че тези удари се правят от хора които имат достъп до информация, знаят каква е алармената система, познават устройството на банкомата..
Варианта да ги изненада алармата е да не съм вързан към сот! Тогава крадците няма да знаят каква е системата! Тогава аз ли да ходя да ги задържам? Или да чакам ченгетата да реагират? Обикновено ги чакам доста време да дойдат, винаги минава около час.. Поне доколкото ми се е налагало да ги викам досега..
ЕДИТ: Застраховка-хубаво, но ако трябва да застраховам всичко... вноските са такива че предпочитам да ме крадат..
Варианта да ги изненада алармата е да не съм вързан към сот! Тогава крадците няма да знаят каква е системата! Тогава аз ли да ходя да ги задържам? Или да чакам ченгетата да реагират? Обикновено ги чакам доста време да дойдат, винаги минава около час.. Поне доколкото ми се е налагало да ги викам досега..
ЕДИТ: Застраховка-хубаво, но ако трябва да застраховам всичко... вноските са такива че предпочитам да ме крадат..
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Процедурата е следната: закупува се алармена техника и се монтира от фирма, която не предлага СОТ услуги и е с добро реноме в бранша и сигурни служители. Примерно фирма БМВ, Сектрон и още 1-2 такива са в София. След като се изгради системата според твоите изисквания и по възможно най-нестандартна и дублирана схема, ЧАК ТОГАВА се вика СОТ фирмата да си закачи предавателя към системата ти и да се подпише договор, и то само ако има и представител от фирмата, която е изградила системата. Голяма грешка е ако се допусне самият СОТ да изгражда цялата система, защото там къртици много, особено в измислените сотове Форс Делта, 3S СОТ и полицейския сот! Колкото по-малко има представа СОТ-ът за твоята охранителна система, толкова по-добре!