Какво лепило използвате за...

Съобщение
Автор
Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Ivo_Hristev »

Поздрави на AUDIOMASTER за това което вършиш.
Между другото доста голяма част от форума се занимава със същото. Нямам нищо против мнението ти, но като довод излагаш нещо което не е непосредствено опасно при Хай-фи телата, които обсъждаме тук. Аз лично виждам повече недостатъци в минералната вата, отколкото предимства. Това последното пак мое мнение.
Не се обиждай от горните постове - просто се дръж на ниво и не влизай така на "първа" във форума. Инак мисля че има с какво да сме полезни един на друг.
Поздрави.

gps

#17 Мнение от gps »

С риск Аудиомастера да ме помисли за заядлив но съм любопитен как проектира говорители?Проектирането на озвучителни тела е възможно при наличието на качествени говорители и материали.Обаче за проектиранито и изработването на говорители се иска база която.....абе то си иска цял завод!Да не би да имаш предвид асемблиране на говорители от готови компоненти?Защото да си изработваш сам всичко....в Бургас......

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#18 Мнение от Audiomaster »

И за асемблиране става вапрос,и за изработване на отделни елементи от конструкцията на високоговорителя-трептилка,мембрана,гънка.Макар и да съм учил технология на леенето,все още не си правим сами шасита.Имаме няколко малки бобини за намагнитване на магнити,но след като преди време видях магнетизатора в OBERTON,сме на следващия етап-направата на такъв.
По принцип нещата се свеждат до капитали:)Има ли ги е ясно.
Demon,мерси за поздравите.

gps

#19 Мнение от gps »

Това вече е сериозна приказка.Ако прецениш можеш да качиш инфо за капачки,трептилки ,мебрани,гофри (гънки) -размери и евентуално цени.Тук има доста юзъри които искат да си ремонтират или модват говорителите.Имаше 5-6 теми за това.

Audiomaster
Обратна връзка:

#20 Мнение от Audiomaster »

В интерс на истината,едва ли някой тук,в България,освен няколко фирми(OBERTON,BMS,BBA и др,) произвеждат изцяло,от до,високоговорители.Повече се ползват готови елементи и асемблиране.Е при това положение,колкото по-добра възможност за затваряне на кръга има,толкова е по-добре.Лично аз засега не мога да си правя само шасита и магнити.

gps

#21 Мнение от gps »

ВВА ги махни от списъка-ползват мембрани капачки и трептилки от благоевградски говорители.А всички знаят че такива артикули особенно когато става въпрос за качествени говорители се вземат от определени производители отвън.

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Ivelin Braikov »

Искам да се върнем отново на темата за тези които така или иначе имат минерална вата и смятат да я употребят.
Лесно и като че ли доста ефективно се получи при мен закрепването на ватата. Купих гаца за 5 ст. метъра :lol: , която всъщност е доста здрава, и закрепих ватата с нея. Става много лесно. За тези които решат да го пробват прилагам снимки - http://snimka.bg/album.php?album_id=31824
Успех! :D

Audiomaster
Обратна връзка:

#23 Мнение от Audiomaster »

Интересно решение си намерил,пък и си го направил като учебно пособие в картинки.Само че тази минерална вата ми се струва от твърдите,които се слагат под дюшеме,за под.А тази която аз ползвам е жълта,мека-IZOVER.

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Ivelin Braikov »

AUDIOMASTER написа:Интересно решение си намерил,пък и си го направил като учебно пособие в картинки.Само че тази минерална вата ми се струва от твърдите,които се слагат под дюшеме,за под.А тази която аз ползвам е жълта,мека-IZOVER.
Не, супер мека е. Така ти изглежда защото като се опъне гацата повече се получава плътно притягане... даже на места стана по-стегнато отколкото ми се искаше. Иначе в картинки е всичко, защото това е история - първият ми проект е. :oops:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”