Ами ще направя 2 броя Гейн-клон усилвателя. Целта ми е да ги подаря на приятели, дано им бъдат полезни да се радват на "по-истински" звук от широко разпространените решения. Честно казано това чудо не съм го чувал, но вярвам на тук пишещите и най-важното, правя го защото смятам, че ще стане относително бързо, ще бъде евтино и макар и на последно място, ще звучи прилично. И тъй, след като Загорка подмени трафа си на неговия гейн-клон и сподели, че звучи значително по-добре с достатъчно солидно захранване, аз също пуснах поръчка за един чифт трафове. Фирмата е "Бистра Тодорова", в съседство с лабораторията на Божо (задната сграда). Пуснах им по 2 двойни вторични намотки, за евентуална промяна в малки граници на захранващото напрежение, т.е. 2х18 волта + 2х5 волта, мощността им е 200 Волтампера, първичното го поръчах 230 волта (тук в Сф е по-скоро толкова). Струват по 24 лв. бройката. Ето ги как изглеждат:

Не съм ги взривявал още, но Загорският е много тих (въобще не се чува). За греене-грее около 35 С
Ако някой попита, там не мотаят тороидални и други видове, освен Ш-образни трафове.