Еднотактен Пангалактически Гаргаробластер
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Еднотактен Пангалактически Гаргаробластер
Това е новият ми проект на SE class A, базиран на джейфети и мосфети. Изходната мощност е 7-8 вата на 4/8 ома.
Две стъпала - jfet/mosfet - no feedback, no caps, no servo, no source follower!
Оригинален начин за компенсация на температурния дрейф, посредством корекция с голяма времеконстанта на началния ток за крайния транзистор в малки граници. Има и втори вариант - промяна на дрейновия ток за входния резистор по подобен начин.
Използвани са минимален брой компоненти...
Две стъпала - jfet/mosfet - no feedback, no caps, no servo, no source follower!
Оригинален начин за компенсация на температурния дрейф, посредством корекция с голяма времеконстанта на началния ток за крайния транзистор в малки граници. Има и втори вариант - промяна на дрейновия ток за входния резистор по подобен начин.
Използвани са минимален брой компоненти...
Последно промяна от Daniel Petrov на Чет Мар 30, 2006 8:11 pm, променено общо 3 пъти.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Получавам следното лично:
Мене почти същото схемно решение ме задоволява, но трябва да чуем какъв звук ще дойде от него като се материализира. Бих могъл да ти пращам няколко месеца пари да ми направиш един. Имам пари да ти дам наведнъж но ми трябват и за други работи. Като компоненти мисля че ще е 50-60 лева без трафовете. Захранването бих желал да е двупътно с кенотрони на двата трафа. Какво ще кажеш? Би ли желал да сглобиш един такъв усилвател за мене срещу заплащане?
Нема да казвам от кого, но човека без да е видял схемата, определи колко пари са и частите и сигурно си мисли, че за 100-на лева неговата работа ще стане
Та, така, търсят се кенотрони с пад на напрежение не повече от 1-2 волта и аноден ток не по малко от 6 ампера...
иначе как да стане работата с изправителя?
Е, кажи ми за какво да я поствам?
Да не съм мазохист???
За несведующите:
Само компонентите на захранването са от порядъка на 250-300 кинта...
8 кондензатора 150 милифарада и четири дросела 3.3милихенри на 5А... всеки може да провери какво струват...
Мене почти същото схемно решение ме задоволява, но трябва да чуем какъв звук ще дойде от него като се материализира. Бих могъл да ти пращам няколко месеца пари да ми направиш един. Имам пари да ти дам наведнъж но ми трябват и за други работи. Като компоненти мисля че ще е 50-60 лева без трафовете. Захранването бих желал да е двупътно с кенотрони на двата трафа. Какво ще кажеш? Би ли желал да сглобиш един такъв усилвател за мене срещу заплащане?
Нема да казвам от кого, но човека без да е видял схемата, определи колко пари са и частите и сигурно си мисли, че за 100-на лева неговата работа ще стане
Та, така, търсят се кенотрони с пад на напрежение не повече от 1-2 волта и аноден ток не по малко от 6 ампера...
Е, кажи ми за какво да я поствам?
Да не съм мазохист???
За несведующите:
Само компонентите на захранването са от порядъка на 250-300 кинта...
8 кондензатора 150 милифарада и четири дросела 3.3милихенри на 5А... всеки може да провери какво струват...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
brum
- Daniel Petrov