Kappa Perfect 12.1 @ домашен SUB

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от Sylis »

Обем 65 литра
настройка на ФИ-25 хц (диаметър 106мм дължина ~60 см)
настройка на EQ high-pass filter-a 22 хц
Наистина ще е малко зор с тръбата,но не забравяй като смяташ обема на кутията придвидливо да оставиш 10-12 литра повече (8 за тръбата и 3 за говорителя) ;) иначе много крива ще ти излезе сметката накрая... :!: С две тръби зорът ще е още по голям...дължините стават вече по 2 и на всичкото отгоре дори взети заедно да имат по голяма площ на сечението им,от на една тръба шумовете ще са по големи въпреки малко по ниските скорости които ще се получат в двете тръби,обяснимо защо!

Начини много за събирането на дългата тръба.Единия е да направиш по дебел този панел на който е ФИ.Няма да се оскъпи кой знае колко много проекта,а и ще ти е от полза.Между другото 36 мм са тънки стени за този говорител.Поне 54 мм :!: :!: :!: ,ако не искаш да свири и кутията с него заедно.;)

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Martin Krumov »

http://atrus.data.bg/kappa_vent.bb6

546,6 mm! При тези размери няма начин :? То трябва поне с 10 см. да удебеля предния панел за да се получи това, което ти предложи. Нямам място за такава кутия. :roll: Друг начин за събиране на голяма тръба в кутия ?

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

капа перфект 12.1

#18 Мнение от Sylis »

Може,всичко може в този живот...стига да има желание.Ще ти пратя някоя друга снимка на Пощата да видиш за какво ти говоря.Според мен по-доброто решение ще е ако ФИ ти е насочен към земята,но за целта ще трябва да си направиш 4 крачета по 7-8 см високи,тъкмо няма да се вижда ФИ ;)Изпробвано е.Много добър е ефекта на разпространение на баса при наи най-ниските нива...по равномерно из цялото помещение.След като ще се захващаш с този говорител,няма да е лошо да си дадеш сметка че няма да можеш да минеш с малко пари хвърлени по кутията в която искаш да свири...играчка е голяма но накрая като видиш и чуеш резултата ти сатава харно на душата. ;)
Дай си мейл-а да ти пратя снимките

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Martin Krumov »

Ooo играчката не ме притеснява хич. Дори, колкото повече, толкова по-добре :D riven85@gmail.com Мерси предварително. Това за ФИ-то от долу си е идея. :D Само че няма ли да има някакви разминавания по фаза, като не излъчват в една посока ?
Изображение още немога да му се нарадвам на това бебче. :P

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Ivo_Hristev »

Забрави за малките тръби! Ще просвирят като тромпети.
Купи си Г-пбразни бас рефлекси Визатон за да ти се събере в кутията.
Последно промяна от Ivo_Hristev на Пон Фев 19, 2007 10:28 am, променено общо 1 път.

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Sylis »

Demon навярно има тези тръби впредвид,но като гледам вътрешния им диаметър е 80 мм :evil: Мисля че ще е недостатъчен.А и цената им... :evil:
http://www.visaton.com/english/bildgros ... nung1.html
http://www.visaton.com/english/bildgros ... rosz1.html

Аватар
bobalan
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от bobalan »

като идея - в практикер продаваха едни сешоари за горещ въздух, с които може да се огъне ПВЦ тръба без проблем като се нагрее (въздуха е наистина много горещ). Само трябва да се напълни с пясък преди огъването, че иначе става гадно. И така да си направиш Г образни тръби :)

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от Martin Krumov »

Знам ги тези "пистолетите" с горещ въздух. И това е някаква идея макар, че беше първото нещо което ми хрумна, но нали знаете как се набръчква тръбата в единия край. Дори и да има пясък вътре.
А какво стана с насочения надолу басрефлекс ? На мен ми хареса, като идея и съм виждал в едно заведение нещо подобно с говорител HERTZ.
Последно промяна от Martin Krumov на Пон Апр 02, 2007 6:42 pm, променено общо 1 път.

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Martin Krumov »

http://atrus.data.bg/kappa_vent_03.bb6 Това май ще е окончателното. :roll: Имам такава кутия, на която само трябва да добавя по още един слой ПДЧ за да стане 36мм дебелината на стените и от вътре да оребря конструкцията. ( размерите, които съм въвел са на кутията с добавените ПДЧ плоскост ) Това е максималния размер, който мога да си позволя, като място. От тук на там ако се наложи мога да го намалям. Тръбата ще видя как ще я огъна. Има медна идея ама ще падне доста рязане :roll:

Stanislav Dimitrov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от Stanislav Dimitrov »

Давай напред ! Имай в предвид, че тръбата е 110мм ама външен диаметър, вътрешния е 104-105 зависи с каква дебелина на стената ще намериш ... Виж при 105мм каква дължина се получава ...

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от Martin Krumov »

Днес писах от работа, но не на кирилиа и сега виждам, че поста ми го няма.... както и да е.

Trespasser, благодаря за подкрепата. Колкото до тръбата скоро не съм ползвал такава и нямам спомен колко и е вътрешния диаметър. Когато стигна до нея ще му мисля. А исках да попитам за "Г" образна тръба: мога ли да ползвам PVC коляно за целта? Мисля, че имаше и едни, които не са чак под 90 градуса а 45 или нещо от този порядък. При това положение дължината как да я преценя?

alnico:всеки пост който не е на кирилица се трие :wink:

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от Sylis »

Оставяш тръбата максимално дълга и след това мериш,режеш,мериш,режеш докато стигнеш до желаната честота(мериш реалната честота на която е настроена тръбата).

п.п.Не е желателно да има каквито и да било ръбове и завои на ФИ,затова според мен е по добре да забравиш този вариянт с коляното.Също според мен няма да успееш да огънеш правилно ПВЦ тръбата стандартни размери 110/106 мм външен/вътрешен диаметър,ако въобще успееш да я огънеш и тя запази цялостта си.;)
По добре се заеми с някоя тръба с по дебели и масивни стени.Писах вече за такава.Има ги в Практикер/Бриколаж,7 лв/м. като стените и са по 4-5 мм

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#28 Мнение от Martin Krumov »

Аз в недяла ходих в Бприколаж, но не намерих въпросната тръба. Имапе си само стандартните размери. Попитах за по-дебелостенни те ми вдигаха рамене... И все пак ако имам такава тръба без да я огъвам няма как да я поместя в кутията. Аз попитах ако е надолу дали ще има някакви особености, но не ми отговорихте. :cry: То не ми пречи да опитам, пък като не стане да запуша дупката - и без това ще е на долната част на кутията.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Ivo_Hristev »

Относно Г-образните колена на ПВЦ тръбите - можеш да ги ползваш със същия успех както и фабричните тръби на визатон. За дължина взимаш средната линия и най добре да настройваш после опитно. Демек пускаш я по-дълга тръбата и мериш. После режеш и пак мериш. И така докато постигнеш това което искаш.
Успех

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#30 Мнение от Sylis »

Оставяш тръбата максимално дълга и след това мериш,режеш,мериш,режеш докато стигнеш до желаната честота(мериш реалната честота на която е настроена тръбата).
:)Била тя Г-образна или права....Поздрави и успех по нататък с проекта
Последно промяна от Sylis на Пет Мар 24, 2006 11:30 am, променено общо 1 път.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”