Не се "втилясвай" толкова за съгласуването.
Кабели
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Резултатът ще е добър предполагам. Но не съм го пробвал. Загубиха ми една пратка позлатени кабелни обувки от Конрад и не ми се чака още един месец за нова 
Иначе точно тва ми беше и идеята - добро почистване, кримпване на позлатена кабелна обувка и заливане със смола.
Иначе точно тва ми беше и идеята - добро почистване, кримпване на позлатена кабелна обувка и заливане със смола.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
-
citron
Re: кабели
Хм. през цялото време акцентирам върху специфичното съпротивление. Нека си припомним кой газ съдържащ се във чистия въздух е окислител, и следва ли да се говори за необходимост от инертен газ, тъй като вакум напрактика неможе да се постигне.Goro написа:Citron, извинявай но май бъркаш специфично и характеристично съпротивление. И как ги съгласуваш шпикер кабелите? Ами комплексния импеданс на товара? Каква токова обратна връзка - какво ще стане с АЧХ на колоната?
Многожичния кабел има по-голяма сумарна обиколка на жилата, но когато се окисли - има по-голяма окислена повърхност. Обикновено тънките жила не са изолирани (изолирани са при литцендрата) и от контакта на полупроводящия окис се получават нелинейни изкривявания.
Приятелски те съветвам, преди да започнеш подобна дискусия сериозно да се подготвиш.
Все още няма публикувана приемлива теория, нито някой си публикува изследванията. А някои фирми дори сами си изработват технологичното обурудване за стотици хиляди долари за дз не им откраднат технологичните тайни. Така, че търпеливо ще трябва да почакаш, а през това време щом ти е интересно сериозно проучи проблема.
Липсата на единна теория за предимствата на едножилни проводници води до интерпретация . Извинявам се за сравнението, но се получава като солта в манджата, на едни им е по-вкусно по-солено , на други безсолно.
Исками се да се запозная с научни обосновани мотиви в подкрепа на едножилните кабели и да се опитаме да направим изследване в областа. Какво според вас е допринесло за производството на многожилен проводник.
Необходимост от Съгласуването е следният пример: широко честотен говорител- 4Ом -Товара е активен линията да речем , проводната линия от своя страна добавя 1,5Ом специфично съпротивление, характеристичното може и да е по-високо (зависи от изолацията, растоянието м/У проводниците, сечение и т.н.), усилвателя е предвиден за активен товар 4Ом, какво се случва,
първото: ще се повлияе на усилването на усилвателя, защото товара е по-голям от предвидения и ще се промени АЧХ на усилвателя.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
TheChaos
Извинявам се че се намесвам в темата.
На моя усилвател бащата гледам че ми е дал за вътрешно опроводяване меден многожилен на които всяка нишка е посребрена.
Нишките са сравнително дебели и усукани моного слабо.
Понеже го правих за 2-3 дни с негова помощ и не бях забелязал
тази подробност.
Той е бивш военен. Инжинер по електроника и каза че такъв се ползва
по руските военни техники.
Добри ли са подобни кабели за аудио ?
Приемливи ли са цените на подобен род кабел ?
Мостовия кабел е много дебел и не мога да го ползвам за момента
ако не си сменя терминалите на усилвателя и колоните.
На моя усилвател бащата гледам че ми е дал за вътрешно опроводяване меден многожилен на които всяка нишка е посребрена.
Нишките са сравнително дебели и усукани моного слабо.
Понеже го правих за 2-3 дни с негова помощ и не бях забелязал
тази подробност.
Той е бивш военен. Инжинер по електроника и каза че такъв се ползва
по руските военни техники.
Добри ли са подобни кабели за аудио ?
Приемливи ли са цените на подобен род кабел ?
Мостовия кабел е много дебел и не мога да го ползвам за момента
ако не си сменя терминалите на усилвателя и колоните.
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
кабели
Специфично е съпротивлението на проводник с дължина 1м. и сечение 1мм^2. Съпротивлението на кабела не се нарича специфично.Хм. през цялото време акцентирам върху специфичното съпротивление.
Инертния газ за който споменах се използва само по време на изтеглянето на проводника до покриването му с изолация, защото при допир с въздух, проводник с чистота 8-деветки, ще загуби чистотата си само след няколко секунди.следва ли да се говори за необходимост от инертен газ
Нищо не разбрах.Необходимост от Съгласуването е следният пример: широко честотен говорител- 4Ом -Товара е активен линията да речем , проводната линия от своя страна добавя 1,5Ом специфично съпротивление
Не ти ли струва че тази дискусия се обезмисля. Аз нямам какво повече да ти кажа.
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Кабел
TheChaos, опитай с тези проводници да направиш кабел. Имай в предвид, че подобен проводник - западен с тефлонова изолация струва около 2 $/м. "Разсвири" ги и се опитай да установиш посоката им. Може и да нямат, но не се знае.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Във форумите на Дир.бг и на Тояга е по професионално, там ще намериш и съмишленици.citron написа: ...За мен е важно!! Само проба и грешка не вършат работа...много любителско е...(
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ето теория:citron написа: ... Дайте теоретично да се защити теорията за предимствата на едножилния кабел пред многожилния...
... По Ом по Ампер и т.н...
1 Вариант - по повърхността на проводника има дефекти в кристалната решетка, а поради скин ефекта именно там тече "тока". Колкото повече проводници, толкова повече повърхности с дефекти.
2 Вариант - .....
3 Вариант - .....
.....
-
gps
Цитрон-ела ще ти дам многожилен кабел 2х2,5 квадрата прозрачен силиконов две парчета по 7 метра.Днес го изхвърлих.Смених го с мостов.Само че преди да го сменя правих доста проби и с двата вида кабели и за да избягна субективния фактор ползвах мнението на непредубедени хора.Ти лично ако искаш-доказвай теоретично
Аз вярвам на това което чувам и което чуват още един куп хора макар че според теб това е непрофесионално
И понеже обичаш теорията-изясни си как съпротивление вързано последователно на говорителя променя пълния качествен фактор и как това влияе на системата усилвател-говорител.
- Dimitar Chakarov
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка: