моля за помощ и съвет -->още снимки

Съобщение
Автор
M.L

моля за помощ и съвет -->още снимки

#1 Мнение от M.L »

http://snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=25795
при този тип суб как е по добре с говорителя на долу и отвора към лицевата част или с говорителя към лицевата част и отвора от долната стана имали значение на каде ще е насочен говорителя ПОНЕЖЕ ЗНАМ ЧЕ ЗА СУБ НИСКИТЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
СОРИ АКО СЪМ ПУСНАЛ НЯКОИ БИСЕР
Последно промяна от M.L на Пон Мар 13, 2006 9:21 am, променено общо 1 път.

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: моля за помощ и съвет

#2 Мнение от Nikolay Savov »

както и да го сложиш Той ще разваля звуковата картина ,а липсата на баланст е 100% това.
Виждам че си вложил средства ,желание и усилия ,но ,за да има ефект от суба той трябва да дълбае под предаваните честоти на основните ти колони,а и трябва съотношението да предаваният звук от него да е в точен синхрон със колонките ти.
Сиреч с една сила да можеш да чуваш всичко,всеки инструмент! ,а не баса да ти е по-силен или пък другите честоти да преобладават в звученето си. Рискуваш да се натовариш докато слушаш и да си навлечеш главоболие!!!
Виждам ,ако това е твоята система.. че можеш да смениш кабелите към тонколоните ,за по-добро предаване и улавяне на музиката,моща и сцената. Това е наистина ценен ъпгрейд. Дори се замисли за по добър контакт ,който не е със защипващ механизъм,ограничаващ и показващ нивото на ампа!/ресивъра .... Направо направи суба с колонките ,за да се научиш на още неща и ги продай на някой басманяк :))) дет неразбира и иска силен суб и яко БууууБааам БууууУМ.

Тук във различните раздели можеш да събереш достатъчно инфо ,че да си направиш много по-истински звук (нови колони)и да разбереш защо мразим субовете :) .... Просто това е цял организъм и трябва да си на ясно с възможностите на основните ти говорители и техните измерени характеристики,докато добре конструирани тонколони не се нуждаят от п о т п о м а г а н е ;) и при това цялото инфо е ТУК.

Ако избереш да сложиш говорителя да сочи надолу ще се чува по-добре ако се намира в ценъра на стаята на равно разстояние от сателитите.В другият случай имаш по-правилна насоченост,но насоченост! Може да стои близо до стената ,но ще трябва да използваш техниката с клякането-лазенето ,докато намериш точното разположение ,че да се чува еднакво добре навсякъде.

Като най-евтино от всичките начинания ,можеш да смениш кабелите към колоните с едножилни.

Всичко това може да ти е ясно ,но струва ли си да си хабиш ушите,ако смяташ да се радваш на живота ,изисквайки за това здрави сетивности!

M.L

#3 Мнение от M.L »

1000 благодарности за мнението
искам да кажанещо важно значи суба го правя за едно зажедение с 4 сътелитки на bosse обикновени модвани с високи
но суба на снимката му липсва капака и една дъска при отвора които ще е сравнително доста по малък сега се захващам за работа и ще пусна още снимки еи така за идеята този проект е опит за мен и не е надежден
а доколкото до моита система музика слусхам само на две колоно jamo модвано засега малко а филмите ги гледам на
dolbi digital matrix 6.1 s yamaha (бях манияк на суб сега не) но на филми немога без него ихихихихиих.......
моля за инфо за какви кабели да си взема но без сребърни неми одговаря на смотанитеми колони jamo и не чак толкова безмислен амп yamaha

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nanko Rusev »

famous написа:1000 благодарности за мнението
искам да кажанещо важно значи суба го правя за едно зажедение с 4 сътелитки на bosse обикновени модвани с високи
но суба на снимката му липсва капака и една дъска при отвора които ще е сравнително доста по малък сега се захващам за работа и ще пусна още снимки еи така за идеята този проект е опит за мен и не е надежден
а доколкото до моита система музика слусхам само на две колоно jamo модвано засега малко а филмите ги гледам на
dolbi digital matrix 6.1 s yamaha (бях манияк на суб сега не) но на филми немога без него ихихихихиих.......
моля за инфо за какви кабели да си взема но без сребърни неми одговаря на смотанитеми колони jamo и не чак толкова безмислен амп yamaha
Колоните BOSE ли са ? И ще ги подкрепяш с това "нещо" ... че и "модвани".

Кабели има тема - едножилен меден за стотинки на метър ;)

http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=2324

M.L

#5 Мнение от M.L »

да bose sa ама кво му е на суба малък ли е с 8'' ще е ама се чудя между таия
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=1 ... l=2&catg=1
или
http://www.steadygroup.com/domashni/w200ng.html
и двата ще станат горе доло са на една цена
а босето е от тея с двата широколентови ама високи те куцат затова им сложих допълнително
а за кабели ти аз я знам темата ама така и неразбрах кои са по добри тези с едно жило с собствена изолация или мостовия

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от poseydon »

famous един въпрос, ти тея неща изчисляваш ли ги или просто ковеш и пробваш, защото се чудя тоя събуфер свирнал ли е като хората...
Изображение

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Marian Lozev »

аз обема го сметнах но закъснението не но свирна много прилично още несъм го завърщил външно но тея дни ще го довърша и ще го снимам то идеята беше че съм намерил 5 стари дъски (талашит) и съм
направил нещо и наи вече външния му вид ще е не обикновенн и сичко това от неща които бяха приготвени за боклука .....................................

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Demiurg »

[offtopic]
^
Пич, тая снимка (аватара ти) не ти подхожда, просто не си ти на нея. Смени я, ако обичаш, да не се обиди собственика на колоните. :D

[/offtopic]

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Marian Lozev »

така става ли а
сори нито знам кои е нито е нарочно

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”