някой да търси нещо ??

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Bojo »

500 часа работа, май не заначи че след това време ще трябва да се изхвърли директно. Има заначение и плавното пускане на отоплението, подаване на високото след като лампата е добре загрята, също плавно и от режима на работа - ако е издута това съкращава живота и, ако е доста под пределно-допустимите параметри и са спазени горните условия- гарантира се доста по дълъг живот от регламентираните 500 часа.
ПП Ама най-отявлените маниаци не допускат разни гадни полупроводници и превключватели да се мотаят около благородните лампи и да им влошават звука и може имат право. :?: :?: :?:
Аз лично на съм дорасъл до там! :D :D :D

Аватар
kiki2002
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Първо има разработка на лампата

#18 Мнение от kiki2002 »

Първо има разработка на лампата ,
нещо като нова кола неможеш веднага да я подгониш с пълна мощност, следва се определен ред за разработка на лампата и чак след това може на пълна можност да я пуснеш.
Joker написа:Божо, според теб отоплението и начина на стартиране на лампата бърка ли нещо в звука или това са просто бабини деветини :) и прищевки на абсолютни маниаци?

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Bojo »

Жокер, най-краткият ми отговор е НЕ ЗНАМ. Най-вероятно нещата не са черно-бели, тоест трябва да се пробва кое как влияе на звука и в каква степен. Има много богат материал в нета за и против използването на полупроводници заедно с лампи. Аз лично направих няколко хибридни стъпала, като се помъчих да съчетая предимствата на двата типа техника (ама те предимствата си вървят в комплект с недостатъците) и резултатът за момента ме задоволява. Продължавам нататък.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Daniel Petrov »

Predawatelqt mi w kazarmata beshe s GU-50 :-)
Ima pentodi za audio-EL84,EL34 i t.n.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
kiki2002
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

да май ще опитам и със лампи от ТХО на телевизор

#23 Мнение от kiki2002 »

да май ще опитам и със лампи от ТХО на телевизор
имам лабета за опита има и цокли , само да се поровя малко в храктеристиките им.
Няма проблеми .Имам работещо стапало със el34 , друго пускам от снощти със el84-вече работи,а днес започвам да довършвам със гу50 , до понеделник ще ок и то , след което започвам със гк71 имам си ламбето,смо да знаете как изглежда !! , та всичко това може да се види и чуе,мога да направя и усилвател по поръчка, само кажете какво ви трябва тел дом 8660243 , днес съм на работа пак до 18 часа.
Последно промяна от kiki2002 на Вто Авг 30, 2005 8:17 am, променено общо 1 път.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Bojo »

Много добри неща съм чел по руски и не само по руски сайтове за телевизионни лампи и използването им в усилватели. За жалост в България не съм виждал да се продават на смислени цени - напр. 6П36С е на цена 36лв, 6П45С - 45лв. Някой знае ли къде могат да се намерят такива лампи на смислени цени?

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Bojo »

Предложиха ми лампи 6Н14П големи количества - накой пробвал ли е как се се държи за аудио. Не уточниха цената, но казаха, че ще бъде добра. В нета не видях нищо смислено за нея.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Ivo_Hristev »

На мене ми предлагаха схема тип "Циклотрон" с тези ламбета....
освен пяк да пробваме, може да си струва

D.Kolev

#28 Мнение от D.Kolev »

âèæ òîâà :
http://www.klausmobile.narod.ru/testerfiles/6n14p.htm
http://www.oldradio.ru/tubes/russian/short/6n14p.shtml
ìàé ñà ñè ïðåäíàçíà÷åíè çà àóäèî

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Bojo »

Биг, аз имам справочна информация за тях, но имах в предвид някой виждал ли е нещо направено с тях или отзиви. Иначе те всички триоди стават за усилватели, а пък то в клаусмобайла - лампи бол. Днес взех 4 лампи за проба и когато имам време ще си поиграя с тях. Цената за 100 на броя ще е под 2лв, клоняща към 1 (въпрос на пазарлък).

D.Kolev

#30 Мнение от D.Kolev »

òîâà íå çíàì , íî ïðè òàÿ öåíà ñ ðàäîñò áèõ ïðîáâàë äàëè ñà ïî-çäðàâè îò òðîòîàðíà ïëî÷êà :twisted:
øåãèòå íà ñòðàíà, èìàéêè â ïðåäâèä ÷å ñà ðóñêè ëàìïè íèùî ÷óäíî äà ñâèðíàò ó÷óäâàùî äîáðå , à è àêî ñå âçåìå òàêîâà êîëè÷åñòâî ùå ìîãàò è äà ñå êîìïëåêòîâàò :roll:
îñòàâà äà ñå íàìåðè ïîäõîäÿùà ñõåìà

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”