BG 20 8 от новото производство
-
gps
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Еми само кабела е около 50 лева ...
Ако чейнджера е добър и както казваш ти на далавера го вземи.
Или ще го продадеш след време или ще си намериш касетофон който може да управлява чейнджер и проблема ти е решен.
На мен също ще ми е много интересно ако някой опише принципа на управление на гореспоменатото устройство....
Ако чейнджера е добър и както казваш ти на далавера го вземи.
Или ще го продадеш след време или ще си намериш касетофон който може да управлява чейнджер и проблема ти е решен.
На мен също ще ми е много интересно ако някой опише принципа на управление на гореспоменатото устройство....

- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ами като нямаш,просто спираш да работиш.
При тях проблема е, че решиха да я карат с разработките на Вълчев докато свят светува.Можеха да помислят за ъпгрейд много по рано-дори в тоталитарно щеше да е много по лесно-тогава се наливаха пари в далеч по безсмислени идеи.
Сега реват,че нямат-ами няма и да имат,това си е пазарна икономика,някои кораби не им е писано да плават вечно и в крайна сметка потъват.
При тях проблема е, че решиха да я карат с разработките на Вълчев докато свят светува.Можеха да помислят за ъпгрейд много по рано-дори в тоталитарно щеше да е много по лесно-тогава се наливаха пари в далеч по безсмислени идеи.
Сега реват,че нямат-ами няма и да имат,това си е пазарна икономика,някои кораби не им е писано да плават вечно и в крайна сметка потъват.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Безсмислена ли беше реализираната идея за оборудване на всяко училище с компютри "Правец" в периода 1985-1987 ??
Защо набъркваш времето преди 89-та; и ти и аз помним (надявам се) какво беше тогава, нима мислиш, че сега светът се развива в много по-добра насока ?! ... стотици хиляди умират годишно в Африка от недостиг на вода ... хора, неживеещи в София, ме питат не се ли притеснявам да ползвам метрото в последно време ... в парламента се засилват да влязат Азис и подобни, Волен Сидеров е вече там ... Мони Паси дал СЗСВ на израелците ... днес слушам в автобуса как тийнейджър гордо споделя с приятелката си, че не е чел нито една книга освен откъси от материала по 'литература' ... изобщо, всичко отива по дяволите
Защо набъркваш времето преди 89-та; и ти и аз помним (надявам се) какво беше тогава, нима мислиш, че сега светът се развива в много по-добра насока ?! ... стотици хиляди умират годишно в Африка от недостиг на вода ... хора, неживеещи в София, ме питат не се ли притеснявам да ползвам метрото в последно време ... в парламента се засилват да влязат Азис и подобни, Волен Сидеров е вече там ... Мони Паси дал СЗСВ на израелците ... днес слушам в автобуса как тийнейджър гордо споделя с приятелката си, че не е чел нито една книга освен откъси от материала по 'литература' ... изобщо, всичко отива по дяволите

-
Nikolay Kolev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Значи вече ги има на безистена на пиротска нали .
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
gps
Новите BG 20 се отзоваха в старите TL кутии (въпреки библейския принцип ново вино в стари мехове да не се налива
).Честно казано липса на високи не се усеща.Разбутах ватата-сега е основно в първата 1/3 от линията и то в сравнително малко количество(впрочем това не е окончателно).Но като ми остане време ще правя нови кутии,вероятно пробни и при успех ще споделя!
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Цяла вечер боря тоя говорител,пуснах над 30-на симулации най вече при различни литражи. Офсета се оказа добре на около 45 см независимо от обема.
Пробвах с дължина на линията от 200 до 300 см,както и при различни сечения.
Резултата с 280 см линия най добре изцежда възможностите на драйвера.
Спадането е много плавно,почти толкова,колкото на говорителя на безкрайна преграда.
Линия-280 см S0=3.0 Sl=2.0 вата 0.7*lb*ft^-3 офсет 450 мм
Резултатите:
100Хц - 92дБ
60Хц - 90дБ
50Хц - 89дБ
40Хц - 87дБ
30Хц - 83дБ
20Хц - 77дБ
Падането е изключително плавно,като всичко е в нормите,проблема е,че обема е неистово голям за домашни условия -150 литра
Другия вариант - както и предполагах - обем около 73-4 литра,
горе-долу толкова,колкото се получи ТЛ-а на Луцифера.
Линия-220 см S0=2.3 Sl=0.8 вата 0.7*lb*ft^-3 офсет 450 мм
Резултатите:
100Хц - 92дБ
60Хц - 90дБ
50Хц - 88дБ
40Хц - 85дБ
30Хц - 81дБ
20Хц - 73дБ
Както се вижда разликите от 2дБ за 30Хц се заплащат с двойно увеличаване на обема-преценката кое е по добре - +2дБ или 2 пъти по малък ковчег в къщи оставям на вас
Запомнете,офсета е до оста на говорителя!
Там се мери и S0!
Пробвах с дължина на линията от 200 до 300 см,както и при различни сечения.
Резултата с 280 см линия най добре изцежда възможностите на драйвера.
Спадането е много плавно,почти толкова,колкото на говорителя на безкрайна преграда.
Линия-280 см S0=3.0 Sl=2.0 вата 0.7*lb*ft^-3 офсет 450 мм
Резултатите:
100Хц - 92дБ
60Хц - 90дБ
50Хц - 89дБ
40Хц - 87дБ
30Хц - 83дБ
20Хц - 77дБ
Падането е изключително плавно,като всичко е в нормите,проблема е,че обема е неистово голям за домашни условия -150 литра
Другия вариант - както и предполагах - обем около 73-4 литра,
горе-долу толкова,колкото се получи ТЛ-а на Луцифера.
Линия-220 см S0=2.3 Sl=0.8 вата 0.7*lb*ft^-3 офсет 450 мм
Резултатите:
100Хц - 92дБ
60Хц - 90дБ
50Хц - 88дБ
40Хц - 85дБ
30Хц - 81дБ
20Хц - 73дБ
Както се вижда разликите от 2дБ за 30Хц се заплащат с двойно увеличаване на обема-преценката кое е по добре - +2дБ или 2 пъти по малък ковчег в къщи оставям на вас
Запомнете,офсета е до оста на говорителя!
Там се мери и S0!
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
gps
Всеки който иска да се увери в възможностите на този драйвер го съветвам да прослуша следните парчета: Mike Oldfield "Tubular World" "Ascension",Bobby McFerrin албума "Bang!Zoom." 5-тото парче,албума "A Twist Of Marley" под продуценството на Lee Ritenour 10-тото парче, Talvin Singh албума "O.K." 2-то парче.Но най-потресаващо е прослушването на CD-то на Karsh Kale 2-то парче!Първата ми реакция беше че това не може да бъде!Все пак имаме 8" евтин широколентов драйвер в сравнително къса линия а баса е като от 15-18" профи драйвер!Но най-много се радвам че най-после успях да чуя "It's Yoy" на David Sanborn като хората.В началото на това парче има шум от морски вълни като фон на музиката.При повечето тонколони той въобще не се чува или е мижав като ниво.При работата ми по TQWT с TBM226 въпреки голямата играчка по филтъра така и не можах да го изкарам този звук както трябва-просто той е в горния край на обхвата но твм-а и в долния край на обхвата на вч Logic.При проекта за TL с твм226 въпреки 4"сч Vifa пак не успях да го извадя този шум.Едва сега с BG20 той излезе при това толкова ярко че се чува как вълничките търкалят камъчетата по брега!Но съм длъжен да отбележа че цялата красота на звука излиза само с качествен усилвател-аз в момента ползвам един NAD защото той има според мен топъл тембър,близък до този на ламповите усилватели. P.S.уидоу чакам един приятел да се върне от морето че да чуе BG-тата и после сигурно или ще правя за него нещо или ще му дам моите а аз ще се пробвам за нови кутии съгласно твоите указания.
-
gps
Мога в известна степен да потвърдя симулациите на widowmaker.Още преди 2 месеца бях направил пробна TL кутия за TVM226 с следните данни:дължина на линията 213 см ,Sl=Sd,So=2,4Sd офсет 27см.Сложих BG20 в нея-исках основно да видя как се променя амплитудата на мембраната на драйвера.Както се очакваше-малко по-голяма е но е в нормални граници.Баса стана по-дълбок и изразителен.Но интересното е промяната на звуковата картина като цяло.При сравнение с проекта на луцифер кн -той има по-детайлни и отчетливи среди ,докато в по-дългата линия баса като ниво се повдига и средите стават мъъничко по -слаби.Съжалявам че не мога точно да опиша звука и на двете TL.И тъй като възприемането на звука е доста индивидуално нещо-вероятно и двата проекта ще намерят приложение.А колкото до проекта с още по -дълга линия-страшно е дори да помисля какво ще се получи,то и сега баса е покъртителен .......
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: