Захранващи трамсформатори за лампови схеми
-
Satan
Захранващи трамсформатори за лампови схеми
Знае ли някой къде в София продават захранващи трафове, като за лампови маломощни схеми - предусилватели например? Интересува ме да имат две вторични едната 12V а другата 250-300V. Дали има готови такива или само по поръчка ?
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Не съм срещал готови такива трафове. Можеш да потърсиш залежали по складове и пуснати в "специализираните" магазини, като Танко, Амета и др. Имало е и руски такива с наименование ТАН -Трансформатор Анодно Накалний, но не ТН защото те имат само няколко по 6,3 V намотки. За проба можеш да вържеш два трафа един след друг - 220-12 и 12-220 и получаваш 220В напрежание - изправяш и филтрираш. Ако вторият е 9-220 получаваш по-високо, ако е 17-220 по ниско от 220В напрежение.
ПП Ако откриеш някъде готови трафове - пиши!
ПП Ако откриеш някъде готови трафове - пиши!
-
Satan
За пробата ми мина през акъла с два трансформатора но иначе става много обемисто, вярвам че може да стане и с някакви диодни умножители - нещо такова
Между другото в магазина до първи блок на ТУ има някакви изходни трансформатори за лампови стъпала някой да знае нещо за тях - параметри и тн. въобще отзиви ?
- kiki2002
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
какви пари и колко вата са изходните трафове ?
какви пари и колко вата са изходните трафове ?
Satan написа:За пробата ми мина през акъла с два трансформатора но иначе става много обемисто, вярвам че може да стане и с някакви диодни умножители - нещо таковаМежду другото в магазина до първи блок на ТУ има някакви изходни трансформатори за лампови стъпала някой да знае нещо за тях - параметри и тн. въобще отзиви ?
-
Satan
-
Satan