Ìóçèêàòà, çà êîÿòî å âñè÷êî òîâà òóê ....

Съобщение
Автор
Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Музиката, за която е всичко това тук ....

#1 Мнение от Stefan Stefanov »

Крайната цел на всички усилия описани в този сайт е да се получи възможно най-доброто възпроизвеждане на музиката. А каква е тя? Кои са любимите ви изпулнители, парчета, албуми?
(Widowmaker вече го знаем ... :wink: )

Аз например от 1 седмица не мога да се откъсна от последния диск на Jean Michel Jarre - AERO! Слушах го сигурно 100 пъти и ми е малко!

А вие?

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Bojo »

Загорка, абсолютно прав си. Музиката е преди всичко. Може би това трябва да е отделен подфорум, или дори два - музика която слушаме и музика с която тестваме. Пример - Rainbow ми е една от любимите групи, но качеството е ужасно.
ПП Аз лично имам много любими изпълнители, или по скоро - не слушам само чалга, рап и определен фолклор.

bezobraznia

ех.. музика, музика...

#3 Мнение от bezobraznia »

:)
Любимите ми изпълнители:
Jazz: Bob James, Earl Klugh, Jan Garbarek, Ravi Shankar, Richard Bona, Stanley Clarke, Bobby McFerrin, Al Di Meola, Fourplay, Pat Matheny
Pop: Dire Straits, Sting, George Michael, Sade, Mariah Carey, Chris Rea, Jon Anderson, Ian Anderson, Van Morrison, Pink Floyd, Deep Purple
New Age: Vangelis, Kitaro, Enigma
Country: Willie Nelson, Patsy Cline, Bobby Bare
БГ: Михаил Белчев, ФСБ, Теодосий Спасов, Тангра

и с този относително дълъг списък въобще не се изчерпват музикалните ми предпочитания 8) 8)

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Ivan Rachev »

:D 843-4аса музика само от оригинални цд-та до сега и продължавам

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Струва ми се, че тези три статии са много тясно свързани с темата, а освен това и много ми харесаха като ги четох:
Един диалог с Питър Квортруп:
http://www.audiomagazine.ru/articles/kvortrup
Дейвид Манли за лампите, логиката и звука:
http://www.audiomagazine.ru/articles/manli
И размишленията на Хирояши Кондо за hi-fi:
http://www.audiomagazine.ru/articles/kondo2
Изображение

gps

#8 Мнение от gps »

аз слушам музика така : сутрин -buena vista social club , ruben gonzalez , ibrahim ferrer , afro-cuban all stars и онези свежари -orishas това ми създава слънчево настроение и в най- мрачната зимна утрин. после преминавам на karsh kale , talvin singh ,youssou n dour . към обяд съм на steel pulse , bob marley . следобед -sypress hill (албума им на испански) , molotov -това ми дава енегия да издържа до края на работния ден . вечерта в зависимост от компанията - leningrad ,korai orom , mezzoforte ,louis armstrong ,louis prima . а когато искам да преценя някои тонколони доколко кристален , прозрачен тембър имат слушам andreas vollenweider албума :cosmopoly: там има 3 разкошни парчета с bobby mc ferrin . е има моменти когато съм на съблаим -те имат страхотен кавър на summertime на гершуин . абе всяка музика е хубава стига да те тонизира .

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от oceanman »

Да..всъщтност това е истината...не се мъчим да слушаме херци,децибели и други карантийни разчленености...
Dream Theater,Nightwish,Marillion,P,ink Floyd......Accept....Metallica...............................................................................................................................................................................Vivaldi,Grieg,Bethoven,Ravell,Shubert,Mozart.........................................
...........................................................................................................
Vangelis,Jean Michel Jarre,Kitaro.....................................................................................................................................................................................................
различни етно мотиви с по-духовен и възвишен отенък............................................................................................................................................................................................................
Исихия,Нона, македонска,родопска, Епизод...........................................................................................................................................................................................................
малко подбран джаз.
В никакъв случай рап и чалга в стил "гъци-гъци"

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Anakin »

е аз пак явно сам отцепник та ManOwaR Hammerfall nightwish king diamon и най-интересното е c-block DMX josh wink и много малко бг :D

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Zlatan Kitanov »

И аз отивам доста встрани. От класическите и познати на всички неща харесвам Pink Floyd, Accept, Iron Maiden...
По-мекички неща - Jan Garbarek, Dino Saluzzi, Depeche Mode, The Cure..
И да си дойдем на думата: Dead Can Dance, Fields Of The Nephilim, My Dying Bride, Opeth, Emperor, Immortal, Hypocrisy, Nick Cave, Нова Генерация, Laibach.
Има и други, но общата картинка е това - мрак.

audioman

#12 Мнение от audioman »

Аз също съм от хората, които слушат почти всичко. Любими са ми разни етно-ритми с екзотични инструменти /не-класически/, които обикновено се намират в Buddha-Bar, Cafe Del Mar /имам доста такива колекции/; от друга страна много обичам да слушам първите изпълнители на GPS - Buena Vista social club, Ibrahim Ferrer и др., Bryan Ferry е от старомодните ми любимци; модерен и понякога класически джаз, напр. Marcus Miller и Джаз ФМ радио :wink: , класика понякога, тя също ми действа "енергично", обичам и доста поп-музика....
Общо взето слушам всичко, което ми хареса :)

bezobraznia

допълнение...

#13 Мнение от bezobraznia »

Загорка... във връзка с албума на Jean Michel Jarre - Aero, за който казваш... (чуй ако все още не си) "Metamorphoses":
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... ce&s=music
... и по-специално второто парче "C'est La Vie" от около 2.55мин. направо бях размазан и не можех да повярвам как един говорител може да стигне до невероятни нива на Cone Excursion - голям ход направи BG20... 8) :? :cry: :wink: 8)

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Daniel Petrov »

Dream Theater '99, "Metropolis p.2-Scenes from a memory"
Scene six,track 08, 12.53min,
Home
Ей това размазва!,
ама на вас ви е малко Дрийм Тиътър-а :-)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

D.Kolev

#15 Мнение от D.Kolev »

è àç äà äîáàâÿ , çà êóáèíñêàòà ìóçèêà -áåç êîìåíòàð ñòèãà è ðîì äà èìà :wink: äæàçà ñúùî îñîáåííî ìè äîïàäà smooth
Carlos Santana ïàê áåç êîìåíòàð åõ êàêâè êèòàðèèèè :lol: Incognito , Sting , Miles Davis , Lenny Kravitz , Lisa Stensfield ,Dire Strates , Limp Bizkit (îñîáåííî My Way),Phill Collins ,Eric Clapton , Eros Ramazzotti , Sade ,Joe Koker , Tina Turner , Macy Gray , Roxete , Jean Michel Jarre, ÷àê äî MC Sollar , Chemical Brothers , Prodigy , Cypress Hill , Molotov è Rammstein .
ìàëêî ìóçèêà îò ôèëìè : Desperado , Gone in 60 seconds , Pulp Fiction , Swordfish , Tomb Raider , Lock Stock & 2 Smoking Barrels , Kill Bill , Save The Last Dance , City Of Angels , Need For Speed 4 .
è îùå ìíîãî äðóãè , íî êîãàòî ÷óÿ Áîëåðî ........ òðúïêè ìå ïîáèâàò :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”