Проект за каса бира за автомобил s Pioneer TS-W306C
Дори и да е втора употреба мисля, че няма проблем да се отиде в някой магазин и да се поиска книжката и от там да се видят конструкциите. Друг е въпроса колко голяма е разликата между предложените в документацията конструкции и тези, които се получават при измерване параметрите и въз основа на тях се проектира кутия.tehnotronik написа:Ако говорителя не е втора употреба и е купен от магазин към него дават книжка с примерни конструкции на кутия. Затворен обем , басс рефлекс с размери литри и т.н.
- Milenus
- чете и пита
- Обратна връзка:
До колко са верни параметрите е под въпрос. GPS беше казал веднъж че Pioneer дават най-близки до релните параметри. Със педишния модел TS-W305C съм пробвал да изчисля кутия и за варианта с фазоинвертор получих много близък до обявения от производителя обем. Моето мнение е че трябва да използва филтър преди усилвателя който да го ограничава най-много до 60Hz за да има добар резултат.
- Tokio
- има известен опит
- Обратна връзка:
[quote="Milenus"]До колко са верни параметрите е под въпрос. GPS беше казал веднъж че Pioneer дават най-близки до релните параметри. Със педишния модел TS-W305C съм пробвал да изчисля кутия и за варианта с фазоинвертор получих много близък до обявения от производителя обем. Моето мнение е че трябва да използва филтър преди усилвателя който да го ограничава най-много до 60Hz за да има добар резултат.[/quote]
Потвърждавам, че Pioneer наистина дават параметри, които са много близки до реалните, но трябва да се има в предвид, че параметрите на съвсем нов и употребяван (искам да кажа - раздвижен) говорител от една и съща марка и модел малко се различават. Затова според мен е най-добре да се направи замерване параметрите на конкретния говорител и едва тогава да се изчислява кутията.
Потвърждавам, че Pioneer наистина дават параметри, които са много близки до реалните, но трябва да се има в предвид, че параметрите на съвсем нов и употребяван (искам да кажа - раздвижен) говорител от една и съща марка и модел малко се различават. Затова според мен е най-добре да се направи замерване параметрите на конкретния говорител и едва тогава да се изчислява кутията.
а защо търсиш вината само в говоритела? плеъра и усилватела мисля че не са по маловажни в случая.Neon_Knight написа:Май започвам да се отказвам![]()
То с тъпанарски говорители можеш ли да направиш нещо свястно...
аз съм имал преди време две 306-ци в бандпас кутии и да ти кажа много добре си свиреха
а преди това и две 305-ци в кутии с фазоинвертор и те свиреха довлно
само,че и за двата модела сметките и направата на кутиите ми докараха доста главоболия

ми то ако бандпас и обем с фазоинвертор не става пък и някъде по горе някой беше писал че и в херметик кутия не става то тогава стигам до заключението че не става за нищоgps написа:Особенно 306 в бандпасbassman написа:а защо търсиш вината само в говоритела? плеъра и усилватела мисля че не са по маловажни в случая.Neon_Knight написа:Май започвам да се отказвам![]()
То с тъпанарски говорители можеш ли да направиш нещо свястно...
аз съм имал преди време две 306-ци в бандпас кутии и да ти кажа много добре си свиреха
а преди това и две 305-ци в кутии с фазоинвертор и те свиреха довлно
само,че и за двата модела сметките и направата на кутиите ми докараха доста главоболияТе и за обем с фазоинвертор не са съвсем подходящи а камо ли за бандпас!