Проект за каса бира за автомобил s Pioneer TS-W306C

Модератори: guitman, DLS

Съобщение
Автор
Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Sylis »

Ако искаш наистина да направиш нещо що годе прилично свирещо,като за начало можеш да му измериш Т/С параметрите или ако не можеш дай го на някой познат който може...след това има софтуерни програмки с които си смяташ кутията...

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Sylis »

посочените там са меко казано недостатъчни...сваляш му импедансната характеристика и тогава ги сравни с посочените там да видиш разликите,само да не се притесниш като ги видиш... ;)

rudiem

#6 Мнение от rudiem »

tehnotronik написа:Ако говорителя не е втора употреба и е купен от магазин към него дават книжка с примерни конструкции на кутия. Затворен обем , басс рефлекс с размери литри и т.н.
Дори и да е втора употреба мисля, че няма проблем да се отиде в някой магазин и да се поиска книжката и от там да се видят конструкциите. Друг е въпроса колко голяма е разликата между предложените в документацията конструкции и тези, които се получават при измерване параметрите и въз основа на тях се проектира кутия.

Аватар
Milenus
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#7 Мнение от Milenus »

До колко са верни параметрите е под въпрос. GPS беше казал веднъж че Pioneer дават най-близки до релните параметри. Със педишния модел TS-W305C съм пробвал да изчисля кутия и за варианта с фазоинвертор получих много близък до обявения от производителя обем. Моето мнение е че трябва да използва филтър преди усилвателя който да го ограничава най-много до 60Hz за да има добар резултат.

Аватар
Tokio
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Tokio »

[quote="Milenus"]До колко са верни параметрите е под въпрос. GPS беше казал веднъж че Pioneer дават най-близки до релните параметри. Със педишния модел TS-W305C съм пробвал да изчисля кутия и за варианта с фазоинвертор получих много близък до обявения от производителя обем. Моето мнение е че трябва да използва филтър преди усилвателя който да го ограничава най-много до 60Hz за да има добар резултат.[/quote]
Потвърждавам, че Pioneer наистина дават параметри, които са много близки до реалните, но трябва да се има в предвид, че параметрите на съвсем нов и употребяван (искам да кажа - раздвижен) говорител от една и съща марка и модел малко се различават. Затова според мен е най-добре да се направи замерване параметрите на конкретния говорител и едва тогава да се изчислява кутията.

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от ortho »

Ще те подпомагам с окуражителни крясъци!!! :D (с друго не мога)
нали ще покажеш крайния резултат?

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Fenkiller »

gps написа:"Тъжната истина за акустиката на купето на колата"
Точно това откритие и многото безполезни опити ме накараха да спра да правя свирня в кола...накрая все има нещо което не ми харесва!
Жалко за колите наистина.
:cry:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

bassman

#13 Мнение от bassman »

Neon_Knight написа:Май започвам да се отказвам :)
То с тъпанарски говорители можеш ли да направиш нещо свястно...
а защо търсиш вината само в говоритела? плеъра и усилватела мисля че не са по маловажни в случая.
аз съм имал преди време две 306-ци в бандпас кутии и да ти кажа много добре си свиреха
а преди това и две 305-ци в кутии с фазоинвертор и те свиреха довлно
само,че и за двата модела сметките и направата на кутиите ми докараха доста главоболия :wink:

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Sylis »

Всъщност в бандпас може но 4-ти ред,не 6-ти....,но мисля че един ФИ би свирил с по ограничен ход на мембраната...,следователно ще можеш да му подадеш по голяма мощност...

bassman

#15 Мнение от bassman »

gps написа:
bassman написа:
Neon_Knight написа:Май започвам да се отказвам :)
То с тъпанарски говорители можеш ли да направиш нещо свястно...
а защо търсиш вината само в говоритела? плеъра и усилватела мисля че не са по маловажни в случая.
аз съм имал преди време две 306-ци в бандпас кутии и да ти кажа много добре си свиреха
а преди това и две 305-ци в кутии с фазоинвертор и те свиреха довлно
само,че и за двата модела сметките и направата на кутиите ми докараха доста главоболия :wink:
Особенно 306 в бандпас :wink: Те и за обем с фазоинвертор не са съвсем подходящи а камо ли за бандпас!
ми то ако бандпас и обем с фазоинвертор не става пък и някъде по горе някой беше писал че и в херметик кутия не става то тогава стигам до заключението че не става за нищо

Публикувай отговор

Обратно към “CAR LOUDSPEAKERS”