Мойте възхищения...
- Kaloyan Patchov
- има известен опит

- Обратна връзка:
Мойте възхищения...
Преди няколко дена аз и 2ма мой приятели имахме възможността да чуем "Благородния Звук"...бяхме любезно поканени и посрещнати от Иван Рачев (alnico)
...преди да отидем не вярвахме че един 25см говорител ще свири по-добре от колко 3+...но уви "око да види ухо да чуе".
Моето лично мнение.
Освен чистия звук.....невероятно стерео никога не съм предполагам че може така да звучи песен която съм я слушал 100ци пати на колони, на слишалки..кореннo различно...има си басс всичко УНИКАЛНА РАБОТА.
Преди около година случайно попаднах във http://bgaudio.org/ започнах да чета една след др.. темите и с всяка следваща ми ставаше все по интересно и все повече се запалвах..реших и аз да пробвам някои проект.. като начало мисля да направя един ТЛ от Visaton BG-20....
когато споделих на баща ми какво мисля да правя той малко ми се присмя и каза .."Чувал ли си такива тонколони?" Затова и реших да отида да чуя... Не исках да ходя по-рано защото бях чувал че който отиде при alnico си променя възгледите върху аудиото....аз вече съм запален но искам плавно да навлеза в HI-END средата....
Възхищавам се на хора като Иван Рачев и тези които са му помогнали да сътвори поредицата ETHER.
...преди да отидем не вярвахме че един 25см говорител ще свири по-добре от колко 3+...но уви "око да види ухо да чуе".
Моето лично мнение.
Освен чистия звук.....невероятно стерео никога не съм предполагам че може така да звучи песен която съм я слушал 100ци пати на колони, на слишалки..кореннo различно...има си басс всичко УНИКАЛНА РАБОТА.
Преди около година случайно попаднах във http://bgaudio.org/ започнах да чета една след др.. темите и с всяка следваща ми ставаше все по интересно и все повече се запалвах..реших и аз да пробвам някои проект.. като начало мисля да направя един ТЛ от Visaton BG-20....
когато споделих на баща ми какво мисля да правя той малко ми се присмя и каза .."Чувал ли си такива тонколони?" Затова и реших да отида да чуя... Не исках да ходя по-рано защото бях чувал че който отиде при alnico си променя възгледите върху аудиото....аз вече съм запален но искам плавно да навлеза в HI-END средата....
Възхищавам се на хора като Иван Рачев и тези които са му помогнали да сътвори поредицата ETHER.
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Споко не си единствен 
Имай прадвид, че това нещо има много върли противници, които не се свенят да плюят и да омалоуважават постигнатото от Рухи и Рачев. Сам прецени дали са прави. Имам един много добър приятел и колега, който сподели при първото си слушане, че не е чувал никога нещо по-качествено и по-добро, но уви точно след една седмица запя друга песен - пак беше погълнат от матрицата. Пази се от подобно нещо. Винаги си спомняй чувството което изпита при слушането и никога не го забравяй. Когато имаш съмнения помоли Рачев пак да те приеме в тях за едно слушане
за да си припомниш усещането.
Повярвай ми - това не се купува с пари и никога не стига.
Още един съвет, разбира се, ако искаш да го чуеш - НИКОГА, АМА НИКОГА не се доверявай сляпо на разни технически характеристики и сухи формули ТЕОРИЯТА ДРУЖЕ СУХ Е ПУЩИНАК, ВЕЧНО ЗЕЛЕНЕЙ ДЪРВОТО НА ЖИВОТА както е казал Гьоте с други думи слушай с ушите си.
МУЗИКАТА - тя лекува всичко, тя е извора на живота, тя е самият ЖИВОТ.
ПОЗДРАВИ И УСПЕХ.
Имай прадвид, че това нещо има много върли противници, които не се свенят да плюят и да омалоуважават постигнатото от Рухи и Рачев. Сам прецени дали са прави. Имам един много добър приятел и колега, който сподели при първото си слушане, че не е чувал никога нещо по-качествено и по-добро, но уви точно след една седмица запя друга песен - пак беше погълнат от матрицата. Пази се от подобно нещо. Винаги си спомняй чувството което изпита при слушането и никога не го забравяй. Когато имаш съмнения помоли Рачев пак да те приеме в тях за едно слушане
Повярвай ми - това не се купува с пари и никога не стига.
Още един съвет, разбира се, ако искаш да го чуеш - НИКОГА, АМА НИКОГА не се доверявай сляпо на разни технически характеристики и сухи формули ТЕОРИЯТА ДРУЖЕ СУХ Е ПУЩИНАК, ВЕЧНО ЗЕЛЕНЕЙ ДЪРВОТО НА ЖИВОТА както е казал Гьоте с други думи слушай с ушите си.
МУЗИКАТА - тя лекува всичко, тя е извора на живота, тя е самият ЖИВОТ.
ПОЗДРАВИ И УСПЕХ.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
- Dimitar Chakarov
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Завист,завиииист...che написа: Имай прадвид, че това нещо има много върли противници, които не се свенят да плюят и да омалоуважават постигнатото от Рухи и Рачев. ...
Кофти е,когато разбереш,че JBL или Tannoy не е "върха на сладоледа".Кофти е,когато осъзнаеш,че си се прецакал,набутвайки сума пари за нещо,което в последствие се оказва посредствено.Кофти е,когато разбереш истината и осъзнаеш,че идеалите ти са били една пълна заблуда.И не на последно място,гореспоменатата завист,толкова типична за българина - когато не ни стигат знания и умения да сътворим нещо,а "комшията" Пешо го направи,то автоматично (постигнатото),се превръща в "боклук".Както и да е...БГ-действителност!!!
Поздрави!!!

-
Pak li az
на мен само 4 пъти ми се е случвало да чуя клас А но не предполагах че може да има толкова БОЖЕСТВЕН звук имаше специфичен бас-нито мек нито твърд изкара звука толкова датайлно че още си го представям тоя момент!и това беше на трилентова
а какво ли усещане ще има ако това се възпроизведе от някои говорител на ETHER
che е много прав-аудиото се купува не с очи а с уши!поздрави на всички аз отивам да си взема успокоително
- Kaloyan Patchov
- има известен опит

- Обратна връзка:
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
-
poseydon
- има опит

- Обратна връзка:
Днес бях за пореден път в студиото на Иван Рачев /Alnico/, наричам го студио, защото в момента изглежда фантастично и поне на мен ми прилича на такова, само че вместо музиканти срещу вас седи техника, която със своето звучене може да накара дори и най-големия скептик да се усмихне доволно обладан от невероятни усещания. За пореден път мога съвсем искрено, с ръка на сърцето да изкажа своето задоволство и почитание пред подобна система и разбира се отново да поздравя Иван Рачев за гостоприемството му и търпението с което подхожда към напълно непознати хора. Много се радвам, че отново имах подобна възможност да се насладя и да усетя тези емоции... Не искам думите ми да звучат като реклама, но достигам до извода, че в този момент на БГ пазара не се предлага система до 1500лв /в тази цена се включват хорни с етери и синъо хапче/ че и дори и нагоре която да предложи подобни музикални изживявания, просто всичко бледнее...Отново искам да изкажа своето уважение към хора, като Alnico, които винаги се стремят независимо колко време и усилия им коства това да се борят с посредствеността и ограниченото мислене...Продължавай в същия дух Етераудио...! 
-
gps
[quote="che"]Споко не си единствен 
Имай прадвид, че това нещо има много върли противници, които не се свенят да плюят и да омалоуважават постигнатото от Рухи и Рачев. Сам прецени дали са прави. Имам един много добър приятел и колега, който сподели при първото си слушане, че не е чувал никога нещо по-качествено и по-добро, но уви точно след една седмица запя друга песен - пак беше погълнат от матрицата. Пази се от подобно нещо. Винаги си спомняй чувството което изпита при слушането и никога не го забравяй. ////////// Противници е силно казано-става въпрос единствено за психически неуравновесения Бахнев който под многобройни никове пише много постове за да създаде илюзията че срещу хорните са цяла група хора при това компетентни!Аз лично досега аргументиран материал срущу хорните не съм виждал.Разбира се всеки може сам за себе си да прецени като чуе хорни дали му допада звученето според разбиранията му за звук
Но дори да не му допада звученето това не означава че е противник на хорните!За да бъде някой противник на хорните трябва да смята че те са изцяло погрешна концепция и съответно да предложи алтернативна концепция която да е по-добра
А аз засега такава алтернатива май не съм виждал!И съм съгласен с Che че понякога едно прослушване не е достатъчно-ако имаше възможност колебаещия се негов познат седмица или месец да слуша хорните у дома си на любимите си дискове-едва ли щеше после да промени мнението си!
Имай прадвид, че това нещо има много върли противници, които не се свенят да плюят и да омалоуважават постигнатото от Рухи и Рачев. Сам прецени дали са прави. Имам един много добър приятел и колега, който сподели при първото си слушане, че не е чувал никога нещо по-качествено и по-добро, но уви точно след една седмица запя друга песен - пак беше погълнат от матрицата. Пази се от подобно нещо. Винаги си спомняй чувството което изпита при слушането и никога не го забравяй. ////////// Противници е силно казано-става въпрос единствено за психически неуравновесения Бахнев който под многобройни никове пише много постове за да създаде илюзията че срещу хорните са цяла група хора при това компетентни!Аз лично досега аргументиран материал срущу хорните не съм виждал.Разбира се всеки може сам за себе си да прецени като чуе хорни дали му допада звученето според разбиранията му за звук