Как да си вържа високоговорителите ???

Съобщение
Автор
gps

#16 Мнение от gps »

А ако говорителя е с Qts над 0,4 :wink: ??За максимално гладка АЧХ ти трябва Qts (на говорителя сложен в кутията) 0,7.Но не винаги максимално гладката АЧХ е това което търсим.Понякога отиваме на 0,5заради добрите импулсни характеристики но жертваме малко от басите.Друг път отиваме на 0.9(при автосубовете).

SkullCrusher

#17 Мнение от SkullCrusher »

EXTREMISTA, на ниските честоти се пада около 80 процента от общата мощност.Надявам се това да ти е помогнало поне малко.Преди време исках да си правя колони с български говорители(все още кутиите седят в нас) и бях подбрал 60 вата низки,40 вата среди и 20 вата високи честоти също така с максимално близка чувствителност(около 86-88 дБ).Всъщност чувствителноста може да се регулира с делител,но е малко по-сложна работата пък и се отразява на честотите на среза.

EXTREMISTA

#18 Мнение от EXTREMISTA »

Мерси много на всички които ми помогнахте. Поразпитах малко тук, там и вече взеха д ами се изясняват нещата. Ще пробвам да си направя някакви що годе добри озучителни тела и ако нещо каже "буумм" :P ще пробваме отново. Нали имаше една поговорка: "Човек се учи от грешките си".
Е това е от мен ако имам пак някакви въпроси ще питам пак, айде лека вечер на всички :D
ПП Надявам се да не съм станал мнофо нахален и досаден с въпросите си за което се извинявам :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”