съвет за високочестотен говорител

Съобщение
Автор
JICA

съвет за високочестотен говорител

#1 Мнение от JICA »

Здравевйте, искам да си направя двулентова колона с visaton W130S 8ом, но незнам какъв високочестотен говорител да си взема, притеснява ме това че чувствителността на W130S 87дБ а повечето от високочестотните говорители на visaton са 90дБ, искам да срежа лентата около 5-6КХз.
Приемам предложения и за други марки но да са в диапазона до 30-40 лв.

Sergo

#3 Мнение от Sergo »

W130S е добър мидбас, но не е добра среда! Доста трудно се представя във високите среди, не, че не ги свири но има една мътнилка... Налага се високите да се пуснат по-ниско за да им помагат. От там, по-ниска честота на срез и т.н. В последно време си мисля да си купя един такъв за проби и да се опитам да му отворя капачката, да му слагам куршуми и т.н. та ако може малко да се поизбистрят нещата. След евентуален такъв мод ще е възможно да ги срежеш на 5-6 кХерца.
За високи ти препоръчвам Visaton SC 10 N 8 ohm. 29лв. е.

algi
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

пищялка НАД

#4 Мнение от algi »

Имам 1 бр. NAD 2.5DT001 8ohm - ако ти върши работа?
Цената е-20лв.

JICA

#5 Мнение от JICA »

Sergo според теб на колко да ги срежа на около 4 Кхз става ли и според теб тази пищялка ли ще е най-подходяща за W130S.
А относно делителя на напрежение ще трябва доста големи съпротивления и няма ли те да вкарат изкривявания

Sergo

#6 Мнение от Sergo »

Ми тази е с текстилно куполче и има много меки и приятни високи. Спокойно можеш да я пуснеш по-ниско без да започне да те дразни. Аз съм застъпил мойте на 4кХерца горе-долу се получава. Но всичко е много субективно, трябва сам да прецениш на каква честота да застъпиш говорителите на твойта колона. За съпротивления използвай танталов проводник от нагревател. Така можеш съвсем точно да нагласиш желаната от теб стойност. И за не забравиш да го изправиш! Можеш да му наденеш някаква изолациика, да го сгънеш на две и след това пак да го намотаеш на макаричка, за да стане малко.

gps

#7 Мнение от gps »

JICA написа:Sergo според теб на колко да ги срежа на около 4 Кхз става ли и според теб тази пищялка ли ще е най-подходяща за W130S.
А относно делителя на напрежение ще трябва доста големи съпротивления и няма ли те да вкарат изкривявания
Ако подадеш на входа на високочестотния филтър примерно 20 вата колко вата ще имаш на изхода?Белите керамични съпротивления от 5 вата нагоре ще ти свършат работа.

JICA

#8 Мнение от JICA »

Питах те защото си помислих че е с метално фолио а не текстилно куполче че имам един такъв вади много верен звук но звучи някак метално.
Благодаря много за инфото

JICA

#9 Мнение от JICA »

gps прав си ама кой да се сети 4е може да се сложи след филтъра
Благодаря

Sergo

#10 Мнение от Sergo »

JICA написа:gps прав си ама кой да се сети 4е може да се сложи след филтъра
Благодаря
Имай впредвид, че резистора след филтъра ти променя честотата на срез, ако преди това е изчислен само с говорител!
Последно промяна от Sergo на Пон Фев 20, 2006 12:05 am, променено общо 1 път.

HI-FI

#11 Мнение от HI-FI »

JICA написа:gps прав си ама кой да се сети 4е може да се сложи след филтъра
Разбира се, че след филтъра. И 1-2W да сложиш едва ли ще ги изгориш ...

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”