Electrostatic speakers
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Electrostatic speakers
Някой, който е чувал или притежавал може ли да сподели мнение? Плюсове, минуси... Чисто любопитство. 
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
недостатъци според мен:
нелинейно АЧХ с осезаем пад при застъпването на нискочестотния динамичен говорител и електростатичния панел - различните производители се борят по различен начин с тоя проблем
електростатичните панели дават ненатурален остър метален отенък на музиката - предпочитам определено хартиената мембрана на фулрейнджа
при електростатичните слушалки този проблем го няма поради малката площ на електростатичните панели и по-малката мощност - най-любим мой модел Stax Omega II, които имах невероятния късмет да притежавам за 1 месец, докато стапанина им беше зад граница
сравнен с моите слушалки Alessandro, Omega II блестеше с още повече въздух и "динамика на въздуха"
за повече информация, както каза Rutcho, питай за конкретен модел, аз лично съм слушал Quad ESL (5-6 сесии) и Martin Logan (веднъж)
нелинейно АЧХ с осезаем пад при застъпването на нискочестотния динамичен говорител и електростатичния панел - различните производители се борят по различен начин с тоя проблем
електростатичните панели дават ненатурален остър метален отенък на музиката - предпочитам определено хартиената мембрана на фулрейнджа
при електростатичните слушалки този проблем го няма поради малката площ на електростатичните панели и по-малката мощност - най-любим мой модел Stax Omega II, които имах невероятния късмет да притежавам за 1 месец, докато стапанина им беше зад граница
за повече информация, както каза Rutcho, питай за конкретен модел, аз лично съм слушал Quad ESL (5-6 сесии) и Martin Logan (веднъж)
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
-
Zmej
Друг недостатък - много са насочени. Тук е голямата борба.
Ниски нямат - трябва прекалено голям панел.
Колкото до възпроизвеждането - не знам дали някога елекродинамичните ще могат да ги стигнат. Лекотата на мембраната дава перфектна преходна характеристика. Колкото повече се доближаваш до панела, толкова по-добре ти звучи.
В заключение - всяка конструкция си има предимства и недостатъци. Ако имаш възможност - чуй, и най-добре сам да прецениш.
П.С. Слушал съм Мартин Логан и саморъчно сглобено електростатично панелче. Предполагам, че този, който сглоби навремето панелчето, ще се включи да даде акъл...
Ниски нямат - трябва прекалено голям панел.
Колкото до възпроизвеждането - не знам дали някога елекродинамичните ще могат да ги стигнат. Лекотата на мембраната дава перфектна преходна характеристика. Колкото повече се доближаваш до панела, толкова по-добре ти звучи.
В заключение - всяка конструкция си има предимства и недостатъци. Ако имаш възможност - чуй, и най-добре сам да прецениш.
П.С. Слушал съм Мартин Логан и саморъчно сглобено електростатично панелче. Предполагам, че този, който сглоби навремето панелчето, ще се включи да даде акъл...
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Няма който и да е модел.BaNiTZaKiNG написа:Съвсем общо питам. За който и да е модел. Как звучи, може ли да се съпоставя с динамичните говорители. Кои са им големите недостатъци и предимства?
Не можем да обобщаваме съветския "Статик" с Martin Logan или Quad ESL.
Свирят различно. Конструкцията и разположението на панелите са изключително важни.
Тъй като това е отворен тип конструкция, логично е басът да зависи от площта на панела. За да свирят ниско, електростатиците се правят огромни.
Разбира се, много фирми като Martin Logan са се изхитрили и добавят динамичен басов говорител, за да намалят общите размери, но по мое мнение звукът само губи от това. Сравнявал съм CLSII с Aerius на същата фирма и предпочитанията ми са твърдо за чистия електростатик пред хибрида!
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Е сега вече се зарибих. Идеята ми беше за DIY ESLs. Аз самия не съм способен да ги конструирам (опита ми се изчерпва с това да си сменя мустаците и гънките на Амфитона
[" - Убийте го с камъни..."]), но ако имам подкрепата на някои от вас, които са по-advanced, ще пробвам. Разбира се, първо трябва да чуя такива (защото за тях само съм чел и слушал). После да почета доста...
Има ли привърженици на идеята, или няма особен смисъл?
Има ли привърженици на идеята, или няма особен смисъл?
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
идеята е добра, но трябва да работиш с човек с опит, иначе ще направиш едно голямо нищо
но пък не виждам как човек с опит ще си губи времето с теб (това в кръга на шегата)
освен това материалите за панела са си мъка за намиране у нас
но пък не виждам как човек с опит ще си губи времето с теб (това в кръга на шегата)
освен това материалите за панела са си мъка за намиране у нас
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
- kabel
- има опит

- Обратна връзка:
ела до казанлък и ще чуеш мартин логан е единия има дупка от фоерверг ама такъв е живота за нов панел ми искат 1200 паунда а колоната струва 3700 долара иначе ти казаха предимства и недостатъци за баса наистина има какво да се желае с техния динамичен говорител но за това което слушам аз за мен са си супер в средите и високите сега правя 3 проекта и ще ги сложа до тях който минава на гости да сравнява единия е трилентова другия ще бъде с етери най вероятно и тл суб за логаните
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Да де, и аз това казах. Но се надявам да има повече от един желаещи да помагат...velinski написа:идеята е добра, но трябва да работиш с човек с опит, иначе ще направиш едно голямо нищо
Ми ще си поръчаме от вън тогава.velinski написа:освен това материалите за панела са си мъка за намиране у нас
Благодаря на kabel за поканата. Може да се дигна, стига да ми останат 2 поредни дни почивка.
- Marian Lozev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: