Някой знае ли начин (програма?) за тестване на записаната медия независимо дали е cd ili dvd. Пробвал съм няколко програми, включително и функциите на Nero-то. Но нито една (поне според мен) не елиминира корекциите на грешките които прави самото устройство по време на четенето, което значи че и резултата няма да е обективен. До някаква степен за качеството на записа може да се съди по скоростта на четене след това, но и това е косвен метод. Задавам си този въпрос защото вече 2 пъти ми връщат master диск изпратен за тиражиране, който на комп-а се чете перфектно и минава всички тестове на програмите които ползвам - Nero (CD speed), DVDinfo, VSO inspector... ?
Мерси предварително. Поздрави!
достоверен sector read error test ?!?!?
Re: достоверен sector read error test ?!?!?
Можеш да ползваш Nero (CD speed) или KProbe (както е посочил колегата), за тази цел ти трябва и подходящото устройство:RazoR написа:Някой знае ли начин (програма?) за тестване на записаната медия независимо дали е cd ili dvd. Пробвал съм няколко програми, включително и функциите на Nero-то. Но нито една (поне според мен) не елиминира корекциите на грешките които прави самото устройство по време на четенето, което значи че и резултата няма да е обективен. До някаква степен за качеството на записа може да се съди по скоростта на четене след това, но и това е косвен метод. Задавам си този въпрос защото вече 2 пъти ми връщат master диск изпратен за тиражиране, който на комп-а се чете перфектно и минава всички тестове на програмите които ползвам - Nero (CD speed), DVDinfo, VSO inspector... ?
Мерси предварително. Поздрави!
LiteOn, Plextor или новите модели на Benq/Philips (1640, 1650 или 1655 - на Benq).
Препоръчвам LiteOn (особено по-новите им устройства), тестовете с тях вече са се превърнали в стандарт.