Целта по точно е да се получи
събуфер,а неговата идея е именно такава(само най-ниските честоти - до към 60-80 хц)който ще е отрязан отгоре с Adgustable low pass filter 40-200 hz 12 db/oct
Стаята в която ще бъде не е никак малка 30 м2...мисля че друга конструкция трудно би се справила с тази задача...имам впредвид разните басрефлекси и затворени обеми с Ликнвиц и т.н.
Относно голямата камера,предвидена е по голяма такава съобразено с факта че със сигурност ще се нуждае от донастройка на цялата шашмалогия,което ще стане на слух с преграждане на обема постепенно...

п.п.
А относно ТЛ проекта който предлага Trespasser също много ми допада като идея и ми е резервния вариянт,ако нещо се разтика работата с рупора който съм замислил.Според мен няма да се наложи използването на творението на чичко Линквиц,може да се каже до известна степен че това си е "изнасилване" на говорителя...

.При коректно сметната конструкция няма да има нужда от такова повдигане...това си е лично мое мнение.Нека и останалите да споделят мисли и разсъждения.Повече хора мислят по добре от един...