Въпрос за потенциометър

Съобщение
Автор
HI-FI

#16 Мнение от HI-FI »

ditronix написа:... Колкото до нееднаквостта на двете половини на стерео потенциометъра,какво от това,ако е за УСИЛВАНЕТО :?: :roll: Нищо не може да се забележи като разлики в двата канала,както и да го гледаш,с каквито и уши да го слушаш.Ако не пращи и прекъсва,разбира се.
Ето с това няма как да се съглася и мисля, че е достойно за раздел "Бисери" :wink: :D
Alnico, ти си ... :wink: :lol:
Последно промяна от HI-FI на Пон Фев 13, 2006 8:57 am, променено общо 1 път.

rudiem

#18 Мнение от rudiem »

Ами за да ти сложи поста в темета с бисерите.

HI-FI

#20 Мнение от HI-FI »

ditronix написа:Не,за ALNICO ми е ясно,за потенциометъра да ми обясни,че нещо не можем да се разберем.
Извинявай пич, но разликата в двете половинки на потенциометъра за усилване, особено в началния участък, при слабо слушане, много ясно се долавят като лек дисбаланс, тоест имаш чувството, че изпълнителя не се намира точно пред теб, а винаги е вляво или вдясно /и разбира се не само това/, което лично мен, а предполагам и много други ме дразни ... :x

П. П. Ако използвам твоите думи, мога да кажа, че не знам с какви уши трябва да го слушаш за да не доловиш никаква разлика ... :wink:

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Bojo »

ditronix написа:WURTH имат специален спрей за потенциометри ,който ГИ ОПРАВЯ.Ако слоят е износен,спасението е да се разглоби,в случай че е възможно и да се премести плъзгача по "друга писта"-малко по-встрани!Колкото до нееднаквостта на двете половини на стерео потенциометъра,какво от това,ако е за УСИЛВАНЕТО :?: :roll: Нищо не може да се забележи като разлики в двата канала,както и да го гледаш,с каквито и уши да го слушаш.Ако не пращи и прекъсва,разбира се.
Внимание БИСЕР!

Как няма да усетиш разлика, бе човел. На 1,5 вата с 86 дб акустика и потенциометър с претенции да е за аудио, така се усеща как ту единия, ту другия канал е по силен. И това е масово явление. Видял съм се в чудо.
А спрея на вюрт е направо опасен, както и други такива продавани за 5-15лева. След няколко месеца някои от тях повреждат непоправимо потенциометрите. Правя уточнение че става въпрос за препарати изрично на които е написано че са предназначени за потенциометри. Единствено съм доволен от едно масло на FURUTECH, което за жалост ми свърши и никъде не мога да го намеря.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Ivan Rachev »

това че в разстояние на 10 години си "ебавал майката" на потенциометрите вместо просто да ги подмениш няма заблуда :wink:

в това че "селската чест от Маскани" ти пречи да си признаеш също не е заблуда

а това че когато Божо се е занимавал с електроника ти не си имал срамно окосмяване е факт :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Ivan Rachev »

:D :D :D не знаех от къде си мерси че ми каза :wink:..не намесвай Провадия Ти пръскаш с шпрей не Тя :wink:
п.с. посъветвах Те да си намериш сайт в който не ти правят забелжки дръж се мъжки и вазирай :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Bojo »

Алнико, няма смисъл... Този вече си е повярвал, знае всичко, за всичко си има мнение, ти и аз ли ще го оборим...

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”