SUB WOOFER

Съобщение
Автор
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: SUB WOOFER

#2 Мнение от Nanko Rusev »

satanic_soul написа:Искам да попитам каква кутия да си направя(за предпочитане да е затворен вътре говорителя, както при някой готови суб ууфери) за говорител THUNDER 8", RMS 130W, Max 500W, 4 Ohm, 44Hz-3.5KHz. Моля кажете ми, дори и кутията да е най-обикновена. Благодаря предварително!!!
Каквато и да направиш ще е все едно и също 8) :lol:

Gavril Gavrilov

#4 Мнение от Gavril Gavrilov »

Шансовете са нищожни но все пак:
Опитваш се да си изровиш от нета параметрите на говорителя, говоря за T/S parameters, после ги въвеждаш в WinISD, JBL Speakershop, BassboxPro и си калкулираш кутията. Ако толкова държиш да е вътре затворен говорителя, можеш да я насилиш в някъкв банд-пас тип конструкция, но това се решава от параметрите на говорителя, а не от лично желание. Ако искаш резултати де.
Нямам представа точно отъде ще можеш на тази "уважавана" марка да намериш параметрите.
Успех!

ican4eto

#5 Мнение от ican4eto »

Влизаш в някой магазин за говорители тип - "Ширпотреба" и гледаш готовите кутии и взимаш размерите на такава дето е за 8" и и лепиш по стените вата, за да стане по-истинска и се молиш, като вкараш говорителя, да свирне според очакванията ти!

Само не мога да разбера, защо си дал някаква сума за този "говорител", като за 30 и няколко лева, щеше да си вземеш ТВМ АРН 226/07, което също е 8", но вярвай ми, е 10 пъти по-добро от най-джазовия модел на Тъндър (това е лично мнение, обосновано от опит-тест)

Късмет с кутията

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Marian Lozev »

повярваими за наща страна българия това е говорителя няма по добър от този за цената си ТВМ АРН 226/07 малко си се попрее....л аиде успех

Аватар
Alecsandar
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

От Баас

#7 Мнение от Alecsandar »

:)
Последно промяна от Alecsandar на Съб Мар 06, 2010 10:35 pm, променено общо 1 път.

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Sylis »

шшшшш по-спокойно бе момче!Май не ти е ясно още каде се намираш.Мисли преди да се изразяваш така,че вече май си в черния списък... :smt021

Първо малко параметри може да му измериш на твоя говорител,и после както ти казаха вече с някоя от програмките...Има предостатъчно изписано кое как става.Само трябва да отделиш достатъчно време да прочетеш това онова и не за всяко нещо да питаш...
Последно промяна от Sylis на Пон Фев 13, 2006 12:28 am, променено общо 1 път.

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Azeroth »

Еййй, що разсърдихте човека бре :?: :idea:

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Stefan Stefanov »

Ей, satanic_soul, ти си поредния нахалник, който моли за помощ и същевременно ругае.

Като не ти харесва форума - прав ти път!

А ако си малко по-учтив може и да получиш повече информация.

Но много внимавай какво пишеш, защото аз още не съм те баннал, но не гарантирам за останалите модератори....

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Nanko Rusev »

satanic_soul написа:Слушайте сега, аз не съм ви питал за мнение за говорителя ми! Просто исках да знам каква кутия да му направя. И пак го казвам, и не е само мое мнение-има огромна разлика от старата кутия, пък камоли да му направя нова. Мисля, че доста ясно се изразих! Затова ако някой ще пише, то да пише по въпроса ми, а не да ми обсъжда говорителя!!! Помолил съм само за това, а вие тука ме критикувате. Е...а ти работата! :twisted: Май тука има само няк'ви надути п...ли, мислещи само своето за "яко"! А бе 'б...х ти форума!!! :evil:
Драги ми селски тарикат. Сега ще ти кажа няколко варианта за твоя готин говорител.

Да го хвърлиш.

Да го гръмнеш с нещо експлодиращо ...

"Изчисляваш" кутия. На всеки ват по 4 литра :lol: :lol:

Друга възможност е готова кутия от магазина.

Да беше чел малко за МИНИМАЛНИ параметри за изчисление ...

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Nikolay_Hristov »

satanic_soul написа:Слушайте сега, аз не съм ви питал за мнение за говорителя ми! Просто исках да знам каква кутия да му направя. И пак го казвам, и не е само мое мнение-има огромна разлика от старата кутия, пък камоли да му направя нова. Мисля, че доста ясно се изразих! Затова ако някой ще пише, то да пише по въпроса ми, а не да ми обсъжда говорителя!!! Помолил съм само за това, а вие тука ме критикувате. Е...а ти работата! :twisted: Май тука има само няк'ви надути п...ли, мислещи само своето за "яко"! А бе 'б...х ти форума!!! :evil:
Преравяш форума, намираш си методика, по която да измериш Т-С параметрите на говорителя, иамерваш ги, постваш ги тук, получаваш съвети, хващаш една програмка, правиш симулации, харесваш си каква да ти е кутията, правиш си я и слушаш. Тук не сме екстрасенси и няма откъде да знаем какво са прозвели китайците!! И по кротко с тона!

ican4eto

#15 Мнение от ican4eto »

Добре де, защо се сърдиш, форума си е много добър и хората са много отзивчиви, само че ти си достатъчно елементарен, за да питаш от вратата, че и обиждаш на всичкото отгоре, имаш едно мнение, не си прочел и една статия свързана с това за което питаш, че и чудеса очакваш, а щом толкова се палиш, дай като с думи не става, да се разберем "по мъжки", защото явно за теб има само п...ли тук, ето и аз влизам в тази графа, защото и моето име фигурира!

Само малко да ти разясня, кутия или както се изрази един твой "съгражданин" каса, може да се сметне при дадените от теб параметри, за буркани да речем или бутилки, защото имаш ф=8", имаш колко броя трябва да са, какво повече ти трябва :)

Основния проблем на българина, е точно такъв като твоя, купува си нещо и си го брани до дупка, няма значение, че се е вътрил и че не струва, но това е поради липса на елементарна маркетингова култура, фирми има много, конкуренция колкото щеш, хващаш, четеш, сравняваш и си правиш изводи, елементарно е дори и да нямаш никакви познания, просто сравняваш Честотната характеристика, но извини ме, вие непросветлените знаете само "леле глей, глей 1000 вата, малиййй" или "леле един приятел...." и след една, две седмици айде и ти като приятеля, със същото дърво! Ама то проблема си е твой, като си си седнал на УШИТЕ, само не мога да разбера, защо трябва да псуваш и защо като премести говорителя в друга кутия, не се замисли малко защо ли свири така, а не иначе?!?

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”