Nero 7

Съобщение
Автор
Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Teodor Ainadjiev »

stan73 написа:............
Според това може ли да бъде референтна система ?
ЦД плеъра е меко казано посредствен :)
Не винаги цената оределя свирката (това се отнася за купешките истории). :smt021

stan73

#17 Мнение от stan73 »

Това го написах с идеята на каква система се усеща отчетливо разликата, а вие жив ще ме изядете...

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от velinski »

stan73 написа:След малко ще кача и няколко теста и съм много любопитен да видя и твои ?
какви мои тестове - ще ти дам мой TY диск записан на Yamaha 3200E като Audio Master пък ходи го сравнявай с каквото искаш :)

по прецизно е записан от оригиналната матрица :)

NeroSpeed показва перфектна графика

на слух е перфектен също

имам и DVD писачка LG 4163B, която не може да стъпи и на малкия пръст на ямахата
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

stan73

#19 Мнение от stan73 »

Току-що качих няколко теста на:
http://gallery.datacom.bg/index.php?cat=11756

След малко ще добавя още.
Едит: Току-що тествах линка - работи.
Едит2: Добавих още тестове.

Най-интересни са:
http://gallery.datacom.bg/displayimage. ... 1141&pos=1
http://gallery.datacom.bg/displayimage. ... 141&pos=12
http://gallery.datacom.bg/displayimage. ... 141&pos=10

а този е направо "чуден" - със стендалоун записвачка на аудио сидиар:
http://gallery.datacom.bg/displayimage. ... 141&pos=18

Както се вижда на 2-та теста по-долу, записите на 2 съседни диска от една опаковка с ЛГ и ЛаитОн (тези на ЛГ-то са "само" няколко пъти по-лоши (към 9,2 пъти)):
http://gallery.datacom.bg/displayimage. ... 141&pos=22
http://gallery.datacom.bg/displayimage. ... 141&pos=23
а може и да е случайност... но по мои наблюдения не е.
Последно промяна от stan73 на Сря Фев 08, 2006 3:50 pm, променено общо 4 пъти.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от velinski »

довечера ще пусна и един тест от мен ;-)
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

stan73

#21 Мнение от stan73 »

velinski написа:
stan73 написа:След малко ще кача и няколко теста и съм много любопитен да видя и твои ?
какви мои тестове - ще ти дам мой TY диск записан на Yamaha 3200E като Audio Master пък ходи го сравнявай с каквото искаш :)

по прецизно е записан от оригиналната матрица :)

NeroSpeed показва перфектна графика

на слух е перфектен също

имам и DVD писачка LG 4163B, която не може да стъпи и на малкия пръст на ямахата
Горя от желание да тествам твоят TY диск записан на Yamaha 3200E ?
... И съм много любопитен (сигурен съм, че и не само аз) дали ще е по-добър от тези 2-та:
http://gallery.datacom.bg/displayimage. ... 141&pos=12
http://gallery.datacom.bg/displayimage. ... 141&pos=10

Ако получа дискът за тест ще постна резултата тук.

entusiast4eto

#22 Мнение от entusiast4eto »

stan73, íåùî íå ìîãà äà ðàçáåðà - âñè÷êèòå òåñòîâå (èëè ïîíå òåçè äåòî ðàçãëåäàõ) ñà ïðàâåíè íà "Read on 24X", à çàùî? Íèìà ÑÄ ïëåéúðèòå íà êîèòî ñå ñëóøà ïîñëå ìóçèêàòà ðàáîòÿò íà 24õ ñêîðîñò?
àç ñåãà ñè ïðîáâàõ ìîÿòà ÑÄ-çàïèñâà÷êà Ôèëèïñ ñ äèñêîâåòå êîèòî ñè ïúðæà â ìîìåíòà, ïî ïðèíöèï ñè çàïèñâàì íà 8õ ñêîðîñò, ÷åðíè Ñàìñóíã, àìè íèòî åäíà ãðåøêà íÿìàì :) íèòî Ñ1, íèòî Ñ2 :)
íå çíàì çà êàêâî ãîâîðèòå èçîáùî :)
÷åãà ãè è íà íà 8õ ñêîðîñò, è íà 24õ - åäíî è ñúùî ïîëó÷àâàì êàòî ãðåøêè (ïî ñêîðî ëèïñàòà èì), ñàìî ãðàôèêèòå ñà ðàçëè÷íè...

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Ivan Rachev »

абре Стан73 ти музиката слушаш ли я или я гледаш на графики ?
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

stan73

#24 Мнение от stan73 »

entusiast написа:stan73, нещо не мога да разбера - всичките тестове (или поне тези дето разгледах) са правени на "Read on 24X", а защо? Нима СД плейърите на които се слуша после музиката работят на 24х скорост?
аз сега си пробвах моята СД-записвачка Филипс с дисковете които си пържа в момента, по принцип си записвам на 8х скорост, черни Самсунг, ами нито една грешка нямам :) нито С1, нито С2 :)
не знам за какво говорите изобщо :)
чега ги и на на 8х скорост, и на 24х - едно и също получавам като грешки (по скоро липсата им), само графиките са различни...
Споко такива тестове се правят точно на тази скорост с тези устройства и не всички устр. естественно могат да ги правят.
Тези които могат са: ЛаитОн и някои от производните им (много са), Плекстор, някои от по-новите Нек-ове но с моднат фърмуеър и по-новите устроиства от съглашението Филипс / Бенкю.
Правя ги защото съм перфекционист, това, че твоята не е показала грешки означава вероятно, че е достатъчно стара и няма нужната поддръжка за тестове на качеството, м-у другото, кой модел е тя ?
Това, че записваш сравнително ниви модели дискове различни от TY на 8Х значи, че имаш доста грешки (за справка няколко мои поста по-нагоре).
Корекцията на грешките на повечето плеъри не е толкова добра (колкото на някои от по-добрите комп. усттройства) и затова е желателно - колкото по-малко Ц1 грешки - толкова по-добре, и никакви Ц2 (и то при тест с устр., които наистина могат да ги видят).

Едит:
Към "alnico" : Да слушам я повече отколкото тествам, но не ми казвай, че ако си презапишеш нещо (естествено с цел да си имаш резервно копие...) и записът на апаратура от класата на твоята звучи по същият начин. Та именно стази цел проведох доста тестове, за да разбера как стават най-близо до истината (за справка няколко мои поста по-нагоре).
Последно промяна от stan73 на Чет Фев 09, 2006 1:27 pm, променено общо 1 път.

entusiast4eto

#25 Мнение от entusiast4eto »

stan73 написа:...................
àìè CD-RW å, òàêà ÷å å íà 2-3 ãîäèíè ïîíå, íå å DVD...
ïóñíàõ òè ëè÷íî, çà äà íå ðàçâîäíÿâàìå òåìàòà

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от velinski »

stan73 написа:Към "alnico" : Да слушам я повече отколкото тествам, но не ми казвай, че ако си презапишеш нещо (естествено с цел да си имаш резервно копие...) и записът на апаратура от класата на твоята звучи по същият начин. Та именно стази цел проведох доста тестове, за да разбера как стават най-близо до истината (за справка няколко мои поста по-нагоре).
Точно това се опитвам да ти обясня - Audio Master Quality Recording на Yamaha прави по-дълги и с по-добре оформени "ямки" (перфектни ръбове, перфектен микроразмер и идентична дълбочина) в пътечката на диска. Бонусът е перфектен запис с въздух и атмосфера понякога по-добри от матричен диск (особено от руски или друго менте, на което ръбовете на "ямките" са нееднородни и криви, гледани с микроскоп). Записът записан с Yamaha F1 и 3200E звучи 100% идентично с оригинала, а ако записваш композирани тракове теоретично докарваш по-качествен "запис" от матричен диск.

Не е нормално да твърдиш че устройство което прави дори една C1 грешка на качествена подложка е добро за аудио. Това устройство принадлежи на Суходол :D

Не успях да ти кача тестове с ямахата защото се оказа, че последната версия на NeroSpeed просто не я поддържа вече, но пуснах Audio Master QR записан диск (абсолютно случайно взет) от ямахата на другото ми LG и ето го резултата при максимална скорост (тоест с най-голяма вероятност за грешки):

Изображение

Ако успееш да докараш такава графика от твоя Лайт-Он при максимална скорост, още утре отивам да си купя 2 бройки и ти се извинявам публично :D

KING_KONG

#27 Мнение от KING_KONG »

stan73 написа:..но не ми казвай, че ако си презапишеш нещо (естествено с цел да си имаш резервно копие...) и записът на апаратура от класата на твоята звучи по същият начин. Та именно стази цел проведох доста тестове, за да разбера как стават най-близо до истината).
:weedman: казвам ТИ , а другото което ти казвам че кое е най-близо до истината се разбира с слушане не с мерене :smt023

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от velinski »

stan73 написа:На ЛГ-тата теста им е само колкото да се каже, че го има.
:lol:

прав си, няма да излезе нула, не се напъвай :wink:
за мен дискусията приключи

stan73

#29 Мнение от stan73 »

Към "velinski":
Имам 6 ЛЖ-та (служебни, лични и т.н.) и съм тествал поне още към 30 (ЛЖ-та), така, че имам наблюдения и върху тях.
Ако ти е проблем и ако все още икаш да видим кое/как/защо - прати диска по куриер за моя сметка. Ако искаш избери си друг но го тествай и постни резултатите и после ще го тествам и аз.
Обещанието ми за извинението в по-горният пост, при съответните условия още важи.
Ти си на ход ?

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#30 Мнение от Fenkiller »

Готин не мога да разбера за какво точно се напъваш?
Велински ти го обясни толкова пространствено и дори научно че няма накъде а спора продължава!?!
:!: :?: :!:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”