БГАУДИО - торент тракър

Организационни въпроси, срещи, групови проекти и т.н.
(Само за регистрирани)
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

ПИРАТСТВО

#61 Мнение от Kiril Kirilov »

Искам да добавя в подкрепа на Иво и Стефан свободни цитати от лекцията на Ричард Столман от 20 април 2005г. в НДК....

Много малко са изпълнителите, които могат да оцелеят след един пълен творчески цикъл, след като са подписали договор с голяма звукозаписна компания.

Такива са вероятно Мадона, Майкъл Джексън, Ролинг Стоунс, Шер :lol:

Всички други се движат по седната примерна схема (свободен пример):
Подписват договор за цикъл от 7 до 10 албума с общо взето загробващи условия и "почват да стават звезди"...
Записват албум, снимат клипове, започват концерти, тръгват на турне... и са супер щастливи... Обаче! През този целият цикъл само гледат как печелят пари, как изкарват колосални суми и как в същото време не взимат нищо от тях, защото звукозаписният гигант им показва стриктни финансови отчети, как са изкарани колосалните суми, после как от тях са отделени солидните договорени дялове за звукозаписния гигант, после как са похарчени колосални суми за реклама, звукозапис в супер скъпо студио, за PR, за поръчкови медийни изяви, за подготовка на турне, за провеждането му...
Цялото представление показва на "Младите звезди" как звукозаписният гигант прехвърля колосални суми от една в друга своя сметка и в крайна сметка много нищожна част от тези средства остават за музикантите. Всъщност това са например печалбите от концертна дейност. Като цяло звездите гледат как печелят огромни кинти за звукозаписната индустрия и трупат слава, ако случайно след 10 години са живи и здрави и все още могат, през втория си жизнен цикъл да договорят значително по-добри условия с компанията.

Ярък пример за разтрогнат договор със Сони Мюзик и последвалото загубено дело беше Джордж Майкъл. Той нямаше право 10 години да издава нищо... Познайте какво ще стане с всеки друг, по-малко известен и с по-малко творческо дълголетие?!?!

Принципът е много прост:

Ако всички записват албумите си и ги продават или разпространяват безплатно (или колкото да бъдат покрити разходите по звукозаписа и производството, което не надвишава 2-3 евро на диск), а хората, които ги харесват и слушат ще им дойдат на концерт и пак ще платят да ги видят и да им се насладят на изпълненията?
Крайният резултат ще е същият за звездите, защото те тъй или иначе печелят главно само от концертна дейност...

Това не е пиратство, въпреки че огромна част от изпълнителите май не го осъзнават...

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#62 Мнение от Borislav Stankov »

Аре дръпнете нещо де цял дет сиидвам разни неща и никой нищо не дърпа дайте да видя как ще се държи тракъра ...
[smilie=real mad.gif]
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

rudiem

#63 Мнение от rudiem »

Чакам си ауторизацията. Регистрирах преди малко.И започвам да смъквам.

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#64 Мнение от poseydon »

Аз преди време имах една идея подобна на вече реализираната, която споделих с Alnico. Та идеята беше да се създаде не торент тракер, а по-скоро ФТП сървър. По този начин се решават една сериозна част от проблемите свързани с качването на глупости и разбира се неговото посещение. Та този фтп сървър изисква много по-малка поддръжка, отколкото един торент сайт, елиминират се всякакви модератори и админи и така нататък, а и щях да забравя че е по-лесно да се реализира...Та този фтп сървър примерно се хоства от даден компютър с възможности разбира се. Проблемът с това кой ще сваля от него се решава много лесно, а именно акаунти се дават само на лица с над 100 поста и примерно членство повече от 6 месеца. Така може лесно да се избяга от много проблеми, а и това няма да бъде публичен сървър, а по-скоро скрит такъв, така че няма май да се брои за пиратство.....

Дано идеята ви хареса повече.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#65 Мнение от Rumen Suvandjiev »

poseydon написа: Дано идеята ви хареса повече.
Определено това е по-лесно.
Торентите трябва някой да ги прави.
Колкото до членство ... много хора ще са против такава рестрикция.
Някои просто не обичат да пускат мнения за щяло и нещяло.
Според мен, независимо дали ще са торенти или FTP, най-добре е да бъде с покани, т.е. да участват хора, които са ни познати или за които някой гарантира.
Така ще отпадне цялата полицейщина по модерирането.
Ще се предпазим и от провокации.
Какво ще кажете?

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#66 Мнение от Borislav Stankov »

Проблема се оказа в това, че съм с вътрешно IP а поне 1 от сиидърите трябва да е с външно. Ще преместя моите торенти на домашния ми комп - там съм с реално IP.
Изображение
CHE

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#67 Мнение от Borislav Stankov »

Rutcho написа:
Определено това е по-лесно.
Торентите трябва някой да ги прави.
Не знам дали е по-лесно да се поддържа фтп сървър понеже всеки хостинг провайдер си има трафик лимит и това с фтп-то ще излезе доста скъпо.

При торентите работата е друга самите файлова са на домашния компютър на сиидъра и трафика само се отчита на торент тракъра не минава през него.

Самото правене на торентите отнема не повече от минута две повечето торент клиенти имат тази опция (примерно азуреус-а има в менюто файл -> направи торент).
Единственото нещо за което трябва да се внимава е за външен тракър да се постави http://audio.bgaudio.org/announce.php

Всеки юзър може да качва торенти на тракъра модераторите ще са тези които ще ги пускат публично.
За 1 ден да видиш 5-10 нови торента едва ли е проблем.
Никой не казва че трябва предварително да се прослушват за да ги одобрят. По вкус и по цвет товарищи нет :) . :smt033
Изображение
CHE

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#68 Мнение от Rumen Suvandjiev »

che написа: Всеки юзър може да качва торенти на тракъра модераторите ще са тези които ще ги пускат публично.
Това също върши работа.
Аз нямах предвид прослушване с цел да се прецени хубава ли е музиката или не, а преглед дали няма дефекти, особено в компресираните формати.

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#69 Мнение от Borislav Stankov »

Rutcho написа:
che написа: Всеки юзър може да качва торенти на тракъра модераторите ще са тези които ще ги пускат публично.
Това също върши работа.
Аз нямах предвид прослушване с цел да се прецени хубава ли е музиката или не, а преглед дали няма дефекти, особено в компресираните формати.
Е ако има дефект или качеството не отговаря на стандарта за тая цел има коментари за всеки торент. Ако юзер се оплаче от лошо качество или проблем с даден торент винаги можем да го спрем.
Изображение
CHE

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#70 Мнение от Fenkiller »

Проблем ли ще е ако диска е директно Неро имидж *.nrg който евентуално е компресиран със ZIP/RAR?
:oops: :wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#71 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Fenkiller написа:Проблем ли ще е ако диска е директно Неро имидж *.nrg който евентуално е компресиран със ZIP/RAR?
Проблем ще е дотолкова, че трябва да направим запис върху CD, коeто после да се прослуша. Освен това не всички ползват Nero.
Ако ше е имидж, според мен по-добре е да е .iso, защото програми като Daemon Tools могат да го превърнат във виртуален драйв и да се слуша, без да печем излишно подложки....

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#72 Мнение от Fenkiller »

Rutcho написа:
Fenkiller написа:Проблем ли ще е ако диска е директно Неро имидж *.nrg който евентуално е компресиран със ZIP/RAR?
Проблем ще е дотолкова, че трябва да направим запис върху CD, коeто после да се прослуша. Освен това не всички ползват Nero.
Ако ше е имидж, според мен по-добре е да е .iso, защото програми като Daemon Tools могат да го превърнат във виртуален драйв и да се слуша, без да печем излишно подложки....
Навит съм за исото! Мисълта ми беше ако реша аз да кача нещо кое е най добре.Но си прав че исото е по универсално и че не всеки ползва Неро.
8)
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#75 Мнение от Azeroth »

@che: качих един торент, но не мога да го сийдна. Тракера ми казва, че няма такъв, а всъщност го има в неактивните. Торента е "Marillion - Script For A Jester's Tear". Би ли проверил?
А за свалянето: май всички сме на 24ч. изчакване. Така че, за сега май не можем да сваляме.

Публикувай отговор

Обратно към “ОРГАНИЗАЦИОННИ Q&A”