Как си режете отворите за говорителите?

Съобщение
Автор
gps

#16 Мнение от gps »

На времето съм рязал отворите на ръка с трион с тясно триъгълно острие (казва се "злодейка" :D )малко е уморително но пък се оформя релеф на бицепса и трицепса :wink: :D.На това му се казва да съчетаеш полезното с приятното :wink:

but

бормашина

#18 Мнение от but »

За по-малки размери има комлекти от по около 14 лева (със съответното качество..)). Например компект 16psc hole saw Sizes:
19 mm
22 mm
25 mm
28 mm
32 mm
38 mm
44 mm
51 mm
64 mm
76mm
89 mm
102 mm
127 mm
За по-големите размери...зеге.

stefanyovev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от stefanyovev »

Ако говориш за едно свредло на което с болче е захванато кръгло трионче - това е много некъдърно изобретение. Малките размери едвам се пробиват, а при големите се разпада.

п.п. като се замисля едно ситно ножче на зегито ако се изпили отзад може би ще могат и 2см да се вземат.

but

#20 Мнение от but »

Това имам предвид: Изображение
Изображение
Как точно се нарича не знам.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Ivo_Hristev »

С този инструмент е ГОЛЯМ ЗОР да изрежеш каквото и да е. Пъти по-лесно и по-бързо е да си свършиш работа с зеге!

but

Да

#22 Мнение от but »

Не е лесно, но не намирам лесно и рязането с зеге особенно от по евтините (каквито са на повечето хора). С назъбените кръгове изрязах OSB материал 15 мм. и нямаше грижи. За друг материал не знам.
Плюс това успях да направя вкопаване на говорителя! Първо пробиваш с по-големият размер частично и след това с по-малкия пълно пробиване.

Georgi_Ivanov

Re: Да

#23 Мнение от Georgi_Ivanov »

but написа:но не намирам лесно и рязането със зеге, особен_о от по-евтините (каквито са на повечето хора)
А това, че режеш ПДЧ със захабено ножче го оставяме настрана, или?
Последно промяна от Georgi_Ivanov на Нед Май 10, 2009 12:28 am, променено общо 1 път.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Да

#24 Мнение от Nanko Rusev »

Georgi_Ivanov написа:
but написа:но не намирам лесно и рязането със зеге, особенно от по-евтините (каквито са на повечето хора)
А това, че режеш ПДЧ със захабено ножче го оставяме настрана, или?
А за правописа на "особенно" (има и още няколко грешки извън цитата) няма ли да се хванеш? Хубаво е да се правим на грамотни, ама ....

Georgi_Ivanov

#25 Мнение от Georgi_Ivanov »

@ Nanko Rusev
Грешката в "особенно" е поправена.
Надявам се не смяташ, че съм се хванал за цитата точно заради грешките? Поправих ги само там, защото се старая всичко, което е излязло из под "моята клавиатура", да излиза колкото може... по-грамотно.
Извинявам се за това, че понякога ми дотяга от ПРЕКАЛЕНО елементарни простотии и грешки.

П.П. Ако съмнителната дума сложим в мъжки род (есен/есенен) и тя завършва на нен , то тя се пише с двойно Н - есенно , ако ли пък не - особен (вече е в мъжки род), то тя е с едно Н - особено.

Поздрави,
Георги
Последно промяна от Georgi_Ivanov на Нед Май 10, 2009 6:41 am, променено общо 1 път.

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Zlatan Kitanov »

С "назъбените кръгове" - боркорони е удобно да се изрязват отвори с диаметър до стотина милиметра. За по-големи ще трябва много мощна бормашина или дяволски много търпение. Аз ползвам евтина оберфреза за вкопаване и изрязване на отвори (в тази последователност).

По повод на грамотността - тя вече е привилегия и лукс, а не нещо по подразбиране. Огледайте се само. Мъкиии...

Kris Dimitrov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Въпрос!

#27 Мнение от Kris Dimitrov »

Препоръчайте някоя дърводелска фирма, която ще се навие да ми изреже дъските за едни озвучителни тела като материала да е от тях, а също и да ми направи хубави отвори за говорителите, тъй като се налага да ги монтирам от вътрешната стена на кутията?

Става дума за София.

Благодаря предварително.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#28 Мнение от Simonov »

@but
От къде си купи този комплект и колко пари струва?
Изображение

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Ivo_Hristev »

Обади ми се - ще ги накълцаме.

Kris Dimitrov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#30 Мнение от Kris Dimitrov »

Ivo_Hristev написа:

Обади ми се - ще ги накълцаме.

Това ако е отговор на моя въпрос "Препоръчайте някоя дърводелска фирма, която ще се навие да ми изреже дъските за едни озвучителни тела като материала да е от тях, а също и да ми направи хубави отвори за говорителите, тъй като се налага да ги монтирам от вътрешната стена на кутията?
"

ще можеш ли да ми пратиш на лично някакви кординати.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”