Излезе и дългоочакваният диск на БУЛГАРА
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Излезе и дългоочакваният диск на БУЛГАРА
BULGARA - "bear's wedding"
2006 Sound Project, 2006 Ethnic Art. KM/CO8 SN 990615
Преди няколко месеца, след близо две години очакване.
Хмммм - някой слушал ли го е и има ли мнение....
2006 Sound Project, 2006 Ethnic Art. KM/CO8 SN 990615
Преди няколко месеца, след близо две години очакване.
Хмммм - някой слушал ли го е и има ли мнение....
Последно промяна от Bojo на Пон Яну 16, 2006 10:38 pm, променено общо 1 път.
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Demiurg
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
БулгарА >>>>> БулгарО !!!!!
Диска излезе на 2-ри ноември миналата година (бях на премиерата
) и специално за мене е много "спорен".
Хем ме кефи музиката, хем ме дразнят електронните забежки (особено на премиерата - бяха откровено дразнещи и незапознатите с албума едва ли са добили някаква представа оттам).
Дразни ме и излишния стремеж към "фънкиране" - парчетата "Фънк Кавал" и онова с водещата гайда - някак да се опиташ върху една идея (един риф, по- точно) да завъртиш парче, и то само с един водещ инструмент, и то без силни и слаби части... абе монотонно и скучно става, стоят като правени насила.
Докато други парчета просто се леят - една идея - в друга, оттук поема един инструмент, подава на друг, той на трети и ГООООЛ!!!!!
Просто тия парчета те докосват много отвътре... И ти се ще да си сипеш една голяма ракия, може и без салата !
Другия голям проблем на тоя диск е записа ! Нямам подходяща техника да го преценя но май няма никаква картина - инструментите ми се струват дублирани и в двата канала, един вид - двойно моно, само дето в единия канал съответния инструмент е с по- различен ефект (реверб, ехо, нещо си там). Иначе като звук - става. Разбираемо и естествено стои, изключая барабаните - малко "кашонести" са ми. Ще ми е интересно човек с качествена апаратура да даде мнение по въпроса.
Микс преди този от албума (ама доста близък до него) можете да чуете тук:
http://store2.data.bg/sonyctemple/Jazz/Bulgara/
А албума - аз си го купих от концерта - все по магазините трябва да го има. Заслужава си !
Дразни ме и излишния стремеж към "фънкиране" - парчетата "Фънк Кавал" и онова с водещата гайда - някак да се опиташ върху една идея (един риф, по- точно) да завъртиш парче, и то само с един водещ инструмент, и то без силни и слаби части... абе монотонно и скучно става, стоят като правени насила.
Докато други парчета просто се леят - една идея - в друга, оттук поема един инструмент, подава на друг, той на трети и ГООООЛ!!!!!
Просто тия парчета те докосват много отвътре... И ти се ще да си сипеш една голяма ракия, може и без салата !
Другия голям проблем на тоя диск е записа ! Нямам подходяща техника да го преценя но май няма никаква картина - инструментите ми се струват дублирани и в двата канала, един вид - двойно моно, само дето в единия канал съответния инструмент е с по- различен ефект (реверб, ехо, нещо си там). Иначе като звук - става. Разбираемо и естествено стои, изключая барабаните - малко "кашонести" са ми. Ще ми е интересно човек с качествена апаратура да даде мнение по въпроса.
Микс преди този от албума (ама доста близък до него) можете да чуете тук:
http://store2.data.bg/sonyctemple/Jazz/Bulgara/
А албума - аз си го купих от концерта - все по магазините трябва да го има. Заслужава си !
- Demiurg
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
^ не съм съгласен, но - въпрос на вкус.
Гъдуларката може да скрие шайбата на 90% от китаристите в БГ ! Мацката просто е култова ! На мен пък гайдата много ми избива, прекалено ангажираща е.
Аранжиментите - като постройка на парчето - нямам възражения, с изключение на гореизброените. Възражения имам главно относно това какво можеше да е албума. Имаме 7 инструмента, с които могат да се нарисуват картини !!! Всяка песен (то не е песен де, щото няма глас) можеше да е един мини- театър, с малко повече аранжиране на инструментите в пространството, с приближаване и отдалечаване на "актьорите"... Вместо това получаваме един прилично (т.е. не-много-зле) записан албум. А можеше да е МНОГО повече !!!!
____
Мнението ми е строго субективно, и съм толкова критичен просто щото съм фен на групата.
Гъдуларката може да скрие шайбата на 90% от китаристите в БГ ! Мацката просто е култова ! На мен пък гайдата много ми избива, прекалено ангажираща е.
Аранжиментите - като постройка на парчето - нямам възражения, с изключение на гореизброените. Възражения имам главно относно това какво можеше да е албума. Имаме 7 инструмента, с които могат да се нарисуват картини !!! Всяка песен (то не е песен де, щото няма глас) можеше да е един мини- театър, с малко повече аранжиране на инструментите в пространството, с приближаване и отдалечаване на "актьорите"... Вместо това получаваме един прилично (т.е. не-много-зле) записан албум. А можеше да е МНОГО повече !!!!
____
Мнението ми е строго субективно, и съм толкова критичен просто щото съм фен на групата.
-
alexcubata
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- DJ Popa
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Купих си оригиналния диск още като излезе, но честно казано не съм очарован. Струва ми се , че Булгара са перфектни при импровизация на живо и доста под нивото си в албумите. Отделен е въпроса , че записа е под всякаква критика. Дори и на ширпотребска уредба се чуват дефектите му. Смесването е направено през пръсти , а изравняването на инструментите е просто ужасно. От спектрална гледна точка високите честоти са под всякаква критика. Слушайки диска се чудя това наистина ли е СД или преконвертирана МР3-ка... За съжаление подобно е и положението с последния албум на Нешко Нешев и Ана-Мария. Поне имам връзка с Нешко и можах да му се оплача лично от новия им продукт. Най-фрапиращото в техния диск е постоянното претоварване на мискрофона на Нешко , което дразни страхотно. Не знам кой им е бил тонрежисьора , но просто нямам думи за професионализма му... Жалко е , че такива музикални колоси записват в долнопробни студия...много е жалко даже...
- Demiurg
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
Булгара май не са записвали в долнопробно студио, пък и май са със сериозен спонсор зад гърба си (поне на диска пишеше някаква банка). Доколкото съм запознат, там барабаниста е "експерта по звукозапис" и записа явно представлява неговото виждане за звука на собствената му група.Hollowman написа:Купих си оригиналния диск още като излезе, но честно казано не съм очарован. Струва ми се , че Булгара са перфектни при импровизация на живо и доста под нивото си в албумите. Отделен е въпроса , че записа е под всякаква критика. Дори и на ширпотребска уредба се чуват дефектите му. Смесването е направено през пръсти , а изравняването на инструментите е просто ужасно. От спектрална гледна точка високите честоти са под всякаква критика. Слушайки диска се чудя това наистина ли е СД или преконвертирана МР3-ка...
...
... Жалко е , че такива музикални колоси записват в долнопробни студия...много е жалко даже...
Тоя човек НЕ трябва да се допуска до пулт !!!!!!
- М/у другото, това е феномен - Булгара май е единствената група, на която финалния продукт е много по- лош от предварителните миксове. Нагоре по темата има линк с едни мп3-та от предварителен микс. От тия гадни мп3-ки си направих аудио СД и него си слушам. Харесва ми повече от издадения диск.
-
D.Kolev
Re: Ana-Maria
õóáàâà ðàáîòà , ìîæåø ëè äà íàìåðèø ñèìâîëà "Ø" íåéäå ïî êëàâèàòóðàòà.kasmeta написа:Íå6êî Íå6åâ