Здравейте !!
Като обикновен ползвател на A/V техника, без специализирани познания в областта бих искал да споделя с вас плановете си за развитие на аудиосистемата ми за да кажете дали съм на прав път (като генерална линия и като избор на компоненти).
Съществуващо положение:
Ресивър:Yamaha RX-V730 (има pre-outs за всички канали)
DVD плеър: Panasonic RA82
Колони: фронт Jamo classic 8, център Jamo160, съраунд Jamo100
Стая: 21 кв.метра
Цел: Подобряване на стереото (без за зарязвам и домашното кино)
Като начало мисля да сменя предните две колони и да взема интегриран стерео усилвател, който да може да се сързва с pre-out-ите на Ямахата. Колоните ще се свържат към стерео усилвателя, който при домашно кино ще играе роля на краен усилвател за фронта.
За колони съм се спрял на Dynaudio Audience 52SE.
Като интегриран стерео усилвател обмислям NAD C352. Тук имате ли други предложения за усилвател към Dynaudio Audience 52SE?? И дали не е по-добре да взема направо някакъв краен усилвател и да използвам Ямахата за предусилвател и при стерео??
За да се запази хармонията при домашното кино ще трябва да сменя и центъра със Dynaudio Audience 42C. Тук притеснението ми е че, тази колона е с импеданс 4ома, а на Ямахата пише че центърът трябва да е min 6 ома !! Какво ще стане ако включа този център към този ресивър??
Друг въпрос: като се изкарат главните два канала през pre-out облекчава ли се работата на ресивъра със центъра и съраундите (започва ли той да отдава повече мощност към тези канали или няма такова нещо. )
Разбира се по финансови причини тази програма е разтеглена доста напред във времето, но човек трябва да прави и дългосрочни програми
Благодаря за търпението да изчетете това и за евентуалните отговори
UPGRADE на аудиосистема
-
audioman
1. Ямаха RXV630, предполагам и 730, има доста перспективен предусилвател, който дори и на мен ми харесва; след пипане по него могат да се получат добри резултати, мисля.
2. Същите Ямахи имат Мноого куци крайни стъпала.
3. Почти всичко прилично ще е доста по-добре от Ямахата акто стъпало.... По икономически съображения по-добре потърси някое животно на старо, за краен амп. Ямахата- предусилвател.
4. Естествено, не-натоварването на основните 2 канала облекчава усилвателя - траф, кондензатори и радиатор се товарят по-малко -> можеш да пробваш 4-омов товар на центъра, без висок риск /а също и стъпала лесно се ремонтират/
5. За динаудио ще е добре да имаш нещо по-мощно, поне 150-180Вт/4ома.
засега толкова...
2. Същите Ямахи имат Мноого куци крайни стъпала.
3. Почти всичко прилично ще е доста по-добре от Ямахата акто стъпало.... По икономически съображения по-добре потърси някое животно на старо, за краен амп. Ямахата- предусилвател.
4. Естествено, не-натоварването на основните 2 канала облекчава усилвателя - траф, кондензатори и радиатор се товарят по-малко -> можеш да пробваш 4-омов товар на центъра, без висок риск /а също и стъпала лесно се ремонтират/
5. За динаудио ще е добре да имаш нещо по-мощно, поне 150-180Вт/4ома.
засега толкова...