ïîìîù çà óñèëâàòåë

Съобщение
Автор
AdsBot [Google]

ïîìîù çà óñèëâàòåë

#1 Мнение от AdsBot [Google] »

Èçâèíÿâàì ñå çà ëàìåðñêèÿ âúïðîñ,îáà÷å ùå ñúì âè ìíîãî áëàãîäàðåí àêî íÿêîé ìîæå äà ìè ïîìîãíå.Ïðîáëåìà ìè å ñëåäíèÿ:èìàì ñèñòåìà çà äîìàøíî êèíî(ñàìî óñèëâàòåë è 6 êîëîíè) Mustek a920(5õ25w+1õ75W),íî íå ñúì äîâîëåí îò çâó÷åíåòî íà öåíòúðà è ïðåäíèòå êîëîíè.Èñêàì äà ñè âêëþ÷à äðóãè ïî õóáàâè êîëîíè âìåñòî òÿõ.Ïðîáëåìà, å ÷å ñà 16 îìîâè è íå çíàì àêî âêëþ÷à 4,6 èëè 8 îìîâè äàëè íÿìà äà èçãîðÿ óñèëâàòåëÿ.Çà ñúæàëåíèå çà óñèëâàòåëÿ íå çíàì íèùî äðóãî êàòî õàðàêòåðèñòèêè îñâåí ìîùíîñòà,îáà÷å ïðè êîëêî îìà å ïîñî÷åíàòà ñòîéíîñò íå ïèøå â äîêóìåíòàöèÿòà :(

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: помощ за усилвател

#2 Мнение от DJ69 »

1 ви вариант : правиш/копуваш 16 омови колони
2 ри вариант:отваряш усилвателя гледаш какво е стапалото а то наи вероятно е интегрално изпълнение!гледаш каква е интегралата в справочник,наи добре ПДФ изтегли от пройзводителя..там ще пише на какво съпротивление е проектирана да работи и си готов:)

elendill

#3 Мнение от elendill »

Исках да си купя 16 омови говорители преди време обаче не можах да намеря.Казаха ми че е едва ли ще намеря.Някакъв друг начин да си направя 16 омови колони знае ли някой?

entusiast4eto

#4 Мнение от entusiast4eto »

àêî ñè íàïðàâèø ïî-õóáàâè êîëîíè, ùå óñòàíîâèø, ÷å ïðîáëåìà íå å ñàìî â êîëîíèòå, å è â Ìóñòåêà :) òàêà ÷å ñìåíÿé âñè÷êî :)

elendill

#5 Мнение от elendill »

Съгласен съм с теб entusiast,но за сега искам да пробвам само със смяна на колоните. :)

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от DJ69 »

за ди ги направиш 16 ома слагаш 2 по 8 ома последователно макар че пак не е мн добър вариант затова виж какво е стапалото според мен ще работи и на 8 ома но тогава сложи по мощен гожорител от оргиналниа желателно 2ино по мощен ! Но все пак го отвори и виж да си сигорен за усилвателя!

lubontv

#7 Мнение от lubontv »

Ако имаш други колони под ръка свързвай ги смело нищо няма да изгори ... 8)... само намали преди това и усилвай плавно докато ... :?:
Между другото въпроса, а и отговорите :) са показателни как поназнайването е спирачка на прогреса. Ако Elendill нищо не знаеше отдавна да е експерементирал с други колони и щеше да е направил крачка напред в слушането.

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Anakin »

Хахахах :js :js

elendill

#9 Мнение от elendill »

Благодаря за съветите DJ69 :D Ако ми кажеш какво точно да гледам като отворя усилвателя ще ти бъда много благодарен,защото както вече казах съм много зле в тази област :oops:

lubontv

#10 Мнение от lubontv »

Вдясно от последното болче, е написано "Изходно съпротивление на усилвателя" в Омове. Не се притеснявай на български е. Ако това е число по-малко от 4 можеш да си включваш всякакви колони 4,6,8 ома :) . Ако обаче е 15 можеш да използваш само 16омови MUSTEK :cry:

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Daniel Petrov »

Mustek-a е с импулсно захранване и едни криви чипове клас Д, не си прави експерименти с по малък товар от предписания, може да останеш без крайни стъпала...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

lubontv

#12 Мнение от lubontv »

Oпа, извинявам се! :oops: Добре че не ме послуша! Добре бе Widowmaker не ги ли правят устоичиви на-късо? Все пак тези колонки са за всякакви хора. Още веднъж извинявам се на всички! :oops:

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Daniel Petrov »

Ами аз голем зор видех с един такъв преди година и в крайна сметка нищо не стана... сигнала, който влиза в чиповете не е аналогов...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

elendill

#14 Мнение от elendill »

Пичове благодаря ви много за съветите :D Явно ще трябва да вързвам два 8 омови говорителя последователно

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от DJ69 »

widowmaker написа:Ами аз голем зор видех с един такъв преди година и в крайна сметка нищо не стана... сигнала, който влиза в чиповете не е аналогов...
Ааа клас Д краини стапала >? 8O

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”