Филтри

Съобщение
Автор
luter

Филтри

#1 Мнение от luter »

И така, след като не получих никакви предложения какъв бас до 150 лв да ползвам в комбинация с PL27TG35-06 за двулентова колона си избрах
http://www.steadygroup.com/domashni/w250s.html
Има добра чувствителност и предполагам ще звучи доста добре.
Идеята ми е да си ваправя по евтина и почти толкова добре звучаща колона на тази от cutfinger проекта.
И понеже за предния си проект загубих доста време докато направя прилични филтри, то сега не ми се занимава с това, а и нямам време.
Та въпроса ми е кой ще ми направи наистина добри филтри, гледам трябва да се компенсира един гаден пад около 700khz и трагедията от 2 до 4 khz. Според производителя на вифите се препорачва те да се пуснат от 3500 нагоре.
Относно цената давам max 50 лв на филтър (на колона), естествено ако ми се покаже как моите колонки свирват по добре с по скъп филтър съм склонен да доплатя.
Очаквам предложения. Тук или на
ICQ 129 - 421 - 226 luter

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Daniel Petrov »

Чувствителностите на двата говорителя са еднакви, ама вифата е с импеданс 6 ома, това влезе ли ти в сметките?
Или си купувал наизуст...
Що не се огледа за бас с еквивалентен импеданс?
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Zmej

#3 Мнение от Zmej »

Това за импедансите го провери... Щото едни дават чувствителност на 1W/1m, a други - на 2.83V/1m...

luter

#4 Мнение от luter »

значи, доколкото си спомням с хартишката която ми дадоха с пищялката освен данни и препорачителен срез беше предложен с резистор с бобина, които мисля коригираше това .. май казах глупост.
като се прибера ще погледна какво по точно препорачваха.
Може и за друго да са го предлагали :oops:
.. а по въпроса за баса, казах че съм си харесъл този, но не съм споменавал че съм го взел :wink:
... мерси за отговорите

Sergo

#5 Мнение от Sergo »

W250S според мен е добър басов говорител, но за двулентова колона не мисля че ще засвири добре. В средните честоти просто не става! Е то може и да стане, но за по непретенциозна колона.

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Teodor Gugulanoff »

А какви са отзивите за тези филтри ?
http://editweb.iglou.com/eminence/emine ... ssover.htm
[ При цени в диапазона 30 - 60 - 160 лв./бр. ]
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”