Здравеите!!!Мисля да правя тонколони с този говорител logic-BC25TG1504и tvm arn226/07-4 обаче имам проблем.logic-a е с много висока чувствителност спрямо tvm-a и незнам как да го огранича да свири по-слабо.Пуснах го като пищялка към трилентови колони баса на които е 91дб,logic-a като свири известно време и ухото ми става като заглъхнало и баса всякаш изчезва и почвам да усещам само вибрации.А неискам да си представя какво ще стане с tvm-a които е 89дб сигурно изобщо няма да има бас.Какво ще ме посъветвате да правя? Някои може ли да ми направи подходящи филтри за tvm-a и logic-a?Кутиите са с размерите на проекта посочен на саита на пас-бг "конкурент"
Благодаря ви предварително:)))
logic-BC25TG1504
-
Dman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...
Трябва ти резисторен делител за високите.Вземи парче кантал /от реотан от печка може например/ , развий го да не ти вкарва индуктивност, измери парче със съпротивление 20-на ома например, вържи го така че единия му край да е на маса, другия му край да е след високочестотния филтър. От активния извод на високочестотния говорител изкарваш една жица и леко я плъзгаш по дължината на кантала , и слухтиш докато изравниш нивата.
п.с. този твм е за трилентова колона обсъждано е много пъти
п.с. този твм е за трилентова колона обсъждано е много пъти
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Dman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...
Да се изравни двулентова колона така че да се получи добър импулсен респонс и добра диаграма на излъчване си е една доста трудна задача.
За трилентова колона трудността нараства значително.
Ето още няколко съвета за настройка на колоната :
Филтъра на арн-а го направи първи ред , например с 0,4 милиХ бобина, със зобел група за изравняване на импеданса на говорителя.
Високочестотния го срежи с 3 ред филтър, на 4,5 кХз + резисторния делител за изравняване на чувствителностите.
Пусни некорелиран розов шум при настройката на филтъра, звука трябва да е плътен и равномерен, точно както звука на водопад.Звученето не трябва да се променя драстично при промяна на позицията на слушателя и ъгъла на слушане.
Това е за сега.
За трилентова колона трудността нараства значително.
Ето още няколко съвета за настройка на колоната :
Филтъра на арн-а го направи първи ред , например с 0,4 милиХ бобина, със зобел група за изравняване на импеданса на говорителя.
Високочестотния го срежи с 3 ред филтър, на 4,5 кХз + резисторния делител за изравняване на чувствителностите.
Пусни некорелиран розов шум при настройката на филтъра, звука трябва да е плътен и равномерен, точно както звука на водопад.Звученето не трябва да се променя драстично при промяна на позицията на слушателя и ъгъла на слушане.
Това е за сега.