DoGC

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
dimovdid
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#196 Мнение от dimovdid »

И от мен същия въпрос. От къде мога да намеря в Бургас 2SK301R.
Или от кой интернет магазин. Доста съм търсил, но само с буква Q.

Blagodarq wi!

tinki

Dogc

#197 Мнение от tinki »

Пуснал съм 8 канала и досега никои не ми е правил проблем.а относно 301-ците стажа и с Q.аз ж момента съм с такива и в изхода има около 50мв.Стъпалото си иска своето.Пробваи и ще успееш.Ако имаш проблеми ще ти помогна с удоволствие.Във Варна съм за няколко дни.Ако искаш пиши лично.А ампа свири нечовешко,просто си заслужава.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#198 Мнение от Daniel Petrov »

EvtoDJ написа: Аз писах на widowmaker, и го питах откъде мога да взема транзистори за усилвателя, както и го питах дали не може да ми продаде такива. Уви, той по тези въпроси се прави на приятно разсеян, но за сметка на това редовно ме подканя да си купя усилвател от него. Надявам се по въпроса за транзисторите да има някаква реакция.
Ами да взема да дойда и да ти го налепя?
Мислиш ли, че съм длъжен да давам повече информация от тая, която съм дал дотук?
Слушай, аз се прехранвам с това, така, че е нормално да искам да продавам, иначе стоя без кинти.
Ти искаш да минеш метър, ми минавай!
Щом като толкова искаш транзистори, при мен има с нужното усилване, но са по 5 кинта парчето, ако те устройва, давай, ще ти продам.
Сега обаче ще кажеш, че ти било скъпо...
Как хората отвън го искат готов налепен и тестван и на доста по сериозна цена от тая, която съм обявил тук и не се циганят...
Ей това не мога да разбера...
Да, знам, пак ще се каже "ами нямаме пари".
Няма безплатен обяд, това е положението! Като нямаш пари, слушаш ТДА2030 за по лев и педесет и не му намираш кусури...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#199 Мнение от Teodor Ainadjiev »

То не си е минаване метър, просто си е знание и опит, които някой хора
нямат, което не е лошо - затова да си събират паричките и да си купуват :)

Аватар
EvtoDJ
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#200 Мнение от EvtoDJ »

А, това вече е малко по-конкретно мнение. Виж, аз все пак успях да подкарам усилвателя от първия път( главният проблем, поради който хората не могат да си го сглобят е че не гледат схемата и обръщат транзисторите огледално, или някои от тях слагат наопаки). Усилвателя наистина звучи доста добре. Преди година бях проектирал един клас А за вкъщи(с 2N3055), и доколкото успях да чуя на моите колони твоя амп звучи бая по-ясно. Поздравления! Проблемът при мен е че успях да намеря 2SK301 двойки с ток едва 6.1мА, и ги подкарах
с 2.4 кОм резистор под стабилизатора. Утре ще опитам да намеря подходящи транзистори(най нахално с мултицета), ако не успея може и наистина да ги взема от теб. Все пак не забравяй, че публикуваш схема, което означава, че е нормално да има известен DIY интерес. Може би, обаче трябваше още в началото да споменеш за евентуалните трудности с намиране на диференциална двойка.
Това щеше да спести много ходене по мъките. Aмп-а е супер(дори на 6мА). Иначе за изкарването на кинти напълно те разбирам, аз правя ефекти за китара.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

dogc

#201 Мнение от Cvetomir »

http://store2.data.bg/haverr/DoGC/
малко снимки по идилията с DoGC .Абе Ефто нали се разбрахме че ще опишем всичко и ще качим малко снимки .... Айде по нататъка.

orto
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#202 Мнение от orto »

Ето още една снимка от мен,единия канал е леко болен ама ще тръгне няма къде да ходи :) ,с MJL-ките и WIMA-та направо се отпуши ампа

http://an2.hit.bg/dogc.bmp

извинявам се за лошата снимка !

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#203 Мнение от SlowDead »

Аиде момчета и аз го мятам .. утре отивам за чаркалаци.
2ск-тата вече са подбрани само че са буква Q и едната 2ка е 2,8мА а за другия канал 2ката е 3мА .
Ще го пускам на +-35 Волта като резистора който задава тока на 7815 ще е 10К.
35/10000=0.0035 (3,5милиампера) то ест по 1,75 милиампера на транзистор идва.
Крайните ще са ми тип142/7 за да не се налага многото ток на покои на клас а у-ля, така че резистора в сорса на генератора на ток ще е 4R7 :)
Ако имам някакви грешки (надявам се всичко да е точно) поправяйте докато има време плс :)
Ние сме едно голямо семейство все пак !!! :)
Ади ... ще пиша какво се е получило :)

orto
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#204 Мнение от orto »

С дарлингтон обаче не свири много добре ,пробвано е .... лично на мен не ми допандна.Търси чисти биполярки и слагай тях за крайни ..

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#205 Мнение от Daniel Petrov »

Намирането на читави джейфети е проблем, защото такава е политиката на доставчиците на компоненти в бг.
Уточнявам някои моменти:
Диференциалния е добре да работи с по голям ток - поне по 5 и нагоре милиампера на рамо, това се коригира с резистора в изхода на 7815.
Работейки с голям ток се повишава стръмността на джейфетите, оттам усилването на клас А усилвателя без обратна връзка - все пак са само 2 стъпала. Реална стойност за всеки транзистор е тока на покой в диференциалния да е от 60-75% от максималния дрейнов ток при Ugs=0V.
Меренето става много лесно, включва се уреда на обхват 20мА, дават се накъсо гейт и сорс, дрейна се вързва към + на 9 волтова батерийка последователно през мултицета, а гейта и сорса се дават на -. Уредът отчита директно дрейнов ток при Ugs=0.
Голямото усилване по напрежение е необходимо за компенсацията на грешката от моста при високи честоти.
Някой ако си направи труда да прочете цялата тема тук и в www.diyaudio.com ще му се изязснят доста неща и няма да задава неадекватни въпроси...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

dogc

#206 Мнение от Cvetomir »

оказа се че усилвателя е много притенциозен към транзистори така че си иска подбиране има 2sk301 с ток около 6-7 мА в пулсатор ама там дерат кожи :(

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#207 Мнение от SlowDead »

Еми в такъв случаи ще попитам може ли да се вържат по 2 транзистора паралелно тоест на канал да станат по 4 броя 2ск301 и така като се съберът idds-а на 2-та транзистора да се получи събирането на милиамперите които те пропускат .. като ги меря с уреда 2 паралелно показва към 6-7 мА но в схемата незнам дали ще работи така затова пиша тук ако става казвайте да го мятам с 2sk301Q (тези които има в Бургас ! :))

Аватар
EvtoDJ
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#208 Мнение от EvtoDJ »

Набарахме от Пулсатор някакви 2SK30ATM, които се водят 20мА, но от цяла шепа такива успяхме да отберем едва три двойки с по 6 мА. Странно е и това, че в много фирми продават C560B, вместо BC560C, вчера не го погледнах, и пак ми набутаха такива. Явно продавачите нищо не отбират от Келектроника.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#209 Мнение от Cvetomir »

Вече работят още 4 клона - два в Люлин 6 и 2 в студ.град!

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#210 Мнение от Daniel Petrov »

Как може да сте като едни папагали?
Освен 301 има поне още няколко вида, които вършат перфектна работа - 117,170,364,369.
Толкова ли не ви идва наум за заместители, че сте се хванали за това 301?
Погледнете си колегите в другия форум - www.diyaudio.com ...
Мисля, че и те като вас нямат опит, че са и по зле, но те веднага разнищиха темата със заместителите.
Вие и това чакате някой да ви го даде наготово...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”