Съвет за озвучителна техника

Съобщение
Автор
kiro_thexfiles

Съвет за озвучителна техника

#1 Мнение от kiro_thexfiles »

Здравейте :wink: Колебая се какво да избера, много различни мнения и вече незнам върху кое да се спра. Надявам, че ще ми помогнете :wink:
Става въпрос за направа на учлищна музика, за озвучаване на главно открити площи с използване на микрофони. Разполагам с около 2000лв. за стъпало, колони, мишпулт, микрофони(2-3) със стойки, кабели и ...
Аз се бях спрял върху Oberton S153, но от Marny(предполагам го знаете) ми казаха, че това било "Циганска колона". Тази колона направена от Marny струва 540лв. като вместо HL50 използваме HL60 (за по-добър звук на миркофоните).
Те ми предложиха да ми направят колона с 15L Pro и HL60...на завидната цена от 500лв., което е спред мен е абсолютно нереална цена, при положение, че от Oberton подобна на тази колона излиза на 420лв. :? (S152)
За стъпало се бях спрял на Biema(поради ниската цена), но не и върху конкретен модел.
Ще съм ви благодарен ако си изкажете мнението за S153 и s152 (Не съм се спрял конкретно на Oberton и Biema) и ми дадете съвет за оптималния вариант :)
Мерси предварително

gps

#2 Мнение от gps »

За училищни мероприятия и колони с 12 инча бас (даже по-скоро 12 L) ще ти вършат работа а и при тоя бюджет по-голямо стъпало от 2х250W няма смисъл да вземаш за да ти останат пари за мишпулт микрофони и други неща.Мнението на Марни за колоните обертон е меко казано странно предвид това че Марни продават тяхните продукти 8O но в България вече нищо не ме учудва!!HL60 ще ти прави микрофония защото свири по-остро и въобще музикантите не го ползват тоя говорител точно защото не става за пеене (и говорене) по микрофон!HL50 е подобрия избор в твоя случай а цената и на двата модела е една и съща!Най-добре пиши ми лично съобщение да не пълним форума с излишни постове по специфични проблеми които нямат нищо общо с аудиофилството,пък и да не съм принуден да чета "компетентни" мнения от хора които въобще не са в час :evil: !

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”