Пореден ТЛ с FRS 8
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Айде малко сметки сега, става ли?
0.889х4=3.556
341/3.556=95.89Хц
Резонансната според производителя е 115Хз, реално е над 120.
Обикновено в желанието си да му извадим душата, се оливаме в дължина и сечение на линията.
Това, което виждаш там, на симулацията, не значи, че ще свири толкова добре, колкото изглежда...
В случая линията е добре да е настроена на не по малко от 110Хз.
На тая малката мембранка ще и се вземе разума с толкова много въздух в тръбата и баса ще си изгуби пъргавостта...
75 см е добре...
И по добре използвай ФРС8М, свири 4 пъти по силно, т.е. има 88дБ/ват/м.
0.889х4=3.556
341/3.556=95.89Хц
Резонансната според производителя е 115Хз, реално е над 120.
Обикновено в желанието си да му извадим душата, се оливаме в дължина и сечение на линията.
Това, което виждаш там, на симулацията, не значи, че ще свири толкова добре, колкото изглежда...
В случая линията е добре да е настроена на не по малко от 110Хз.
На тая малката мембранка ще и се вземе разума с толкова много въздух в тръбата и баса ще си изгуби пъргавостта...
75 см е добре...
И по добре използвай ФРС8М, свири 4 пъти по силно, т.е. има 88дБ/ват/м.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.

- oceanman
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Съгласен с Уидоу....А защо не пробваш с повечко говорители...Ще свири омниполярно....И ако направиш отделна поставка, усилието може да се възнагради с една специфична въздушност характерна за мониторните колонки. Ако ги използваш за кино на умерени нива е добре...Но суб ще ти трябва задължително...
Последно промяна от oceanman на Пон Дек 12, 2005 3:29 pm, променено общо 1 път.
Аз лично съм силно против FRS 8M
Германците яко са (с извинение) осрали единственото положително нещо, което имаше този говорител, а т.е. равномерната АЧХ... Абсолютно твърдя, че е по-добре да се използва Fostex FE83 пред този FRS 8M. Е всеки ще каже - да, Fostex-а си е определено най-добрия говорител от изброените, но не... аз лично пред FE83 предпочитам старият FRS8, но вие си знаете най-добре за какво да си давате парите...
Поздрави!
Ники

Германците яко са (с извинение) осрали единственото положително нещо, което имаше този говорител, а т.е. равномерната АЧХ... Абсолютно твърдя, че е по-добре да се използва Fostex FE83 пред този FRS 8M. Е всеки ще каже - да, Fostex-а си е определено най-добрия говорител от изброените, но не... аз лично пред FE83 предпочитам старият FRS8, но вие си знаете най-добре за какво да си давате парите...
Поздрави!
Ники
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ето ви ги двата говорителя, аз ги имам и двата у нас, най лесно е да се говори наизуст без човек да ги е слушал.
И все пак, понеже гледате АЧХ, гледайте:
8/4 ома

8/8 ома

8М

Та кое му е чак толкова много по линейното на обикновената осмица?
И някой от всички вас чу ли двата говорителя, за да е убеден в правотата на това, което говори?
И все пак, понеже гледате АЧХ, гледайте:
8/4 ома

8/8 ома

8М

И някой от всички вас чу ли двата говорителя, за да е убеден в правотата на това, което говори?
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.

Предполагам, че това е отправено към мен така, че да си кажа мнението...widowmaker:
Ето ви ги двата говорителя, аз ги имам и двата у нас, най лесно е да се говори наизуст без човек да ги е слушал.
Двата говорителя съм ги слушал и сравнявал и то НЕ наизуст
Тук си публикувал новите смъквани ачх на FRS8 и FRS8M
За FRS8М съм съгласен - ДА, тя отговаря на истината, но когато аз си купувах моите FRS8 се водих по съвсем различна ачх-графика и абсолютно твърдя, че това което получих съответства на показаното там:

И след като ти си чул също новият М , а и тези FRS8, които аз имам силно се учудвам как не ни съвпадат мненията относно качеството и естеството на звученето им... но хора всякакви (разбирай уши) - вкусове всякакви !

Поздрави!
Ники
edit: графиката се отнася за FRS8 - 8ohm
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ами сорка, ама това дето си го постнал е АЧХ на ФРС8 от старото производство, 8М е нов внос и пристигна преди 2-3 седмици тук, в София...
Та кога успя да го слушаш?
Графиката, която ти пуснах е усреднена за новото производство ФРС8 от тази пролет, така че...какво ме топли тази за говорител отпреди 2 години?
И не подскачай де, не визирам само теб
Та кога успя да го слушаш?
Графиката, която ти пуснах е усреднена за новото производство ФРС8 от тази пролет, така че...какво ме топли тази за говорител отпреди 2 години?
И не подскачай де, не визирам само теб

5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Слушам ФРС8М от около 2 седмици в импровизирани кутии и мога отговорно
да кажа, че говорителя звучи изключително линейно, освен един пик на 10кхз,
който на практика не е дразнещ, неприятен.
След малко отивам да лепя парчетиите за рупорите, дай боже да свирнат
като на симулатора, че 103-104 дб/в/м са доста добри резултати на хартия,
за този малкия брамбазък
Хорните са фронт лоудед и в този си вариант, ще свирят от 200хз (-3дб) нагоре
да кажа, че говорителя звучи изключително линейно, освен един пик на 10кхз,
който на практика не е дразнещ, неприятен.
След малко отивам да лепя парчетиите за рупорите, дай боже да свирнат
като на симулатора, че 103-104 дб/в/м са доста добри резултати на хартия,
за този малкия брамбазък

Хорните са фронт лоудед и в този си вариант, ще свирят от 200хз (-3дб) нагоре

widowmaker, не "подскачам" бре, просто споделях за фрс8
и точно това ми беше мисълта, че немците са пооакали малко нещата...
а за фрс8м , все пак знаеш, че има кой да ми пазарува и донася нещата в Русе... Поздрави!
vitekk, щом ти харесва така - слушай си го със здраве! това ми беше мисълта... мен лично ме дразнят точно пиковете между 8 и 12khz във всеки говорител, както казах по-горе - въпрос на вкус и лични предпочиатния
Поздрави!

а за фрс8м , все пак знаеш, че има кой да ми пазарува и донася нещата в Русе... Поздрави!
vitekk, щом ти харесва така - слушай си го със здраве! това ми беше мисълта... мен лично ме дразнят точно пиковете между 8 и 12khz във всеки говорител, както казах по-горе - въпрос на вкус и лични предпочиатния

Поздрави!
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: