Въпроси за конструкция
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Въпроси за конструкция
Искам да питам няколко въпроса относно конструкцията
1. Как е най - добре да се изреже отвора за високоговорителя.
В домашни условия, разполагам с прободен трион, и с него се справям добре, има ли някаква по добра технология?
2. Как се захваща високоговорителя в стената на колоната.
Мисля си че с винтове за дърво няма да е добре, особено в ПДЧ.
Да ли е разумно да сложа едни такива, като дюбели, в които могат да се навиват обикновени болтове. И дали е подобре тези дюбели да са метални или пластмасови.
3. С какво се уплътнява високоговорителя към дъската.
Мисля, че концепзията с болкит или някакви други "маджуни" е доста "дървена".
Може би с някаква микропореста гума, ама от къде може да се намери?
Може би и с някакъв силикон?
4. Какъв кабел е доре да се сложи вътре, от входа до високоговорителя, предполагам най-качествения който може да се намери, ама едножилен или многожилен
1. Как е най - добре да се изреже отвора за високоговорителя.
В домашни условия, разполагам с прободен трион, и с него се справям добре, има ли някаква по добра технология?
2. Как се захваща високоговорителя в стената на колоната.
Мисля си че с винтове за дърво няма да е добре, особено в ПДЧ.
Да ли е разумно да сложа едни такива, като дюбели, в които могат да се навиват обикновени болтове. И дали е подобре тези дюбели да са метални или пластмасови.
3. С какво се уплътнява високоговорителя към дъската.
Мисля, че концепзията с болкит или някакви други "маджуни" е доста "дървена".
Може би с някаква микропореста гума, ама от къде може да се намери?
Може би и с някакъв силикон?
4. Какъв кабел е доре да се сложи вътре, от входа до високоговорителя, предполагам най-качествения който може да се намери, ама едножилен или многожилен
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Привет!
Ето малко и от мен:
1. Въпреки, че разполагам с фреза, аз я ползвам само за отвори с вкопаване на фланеца. Иначе карам със зегето. Купи си фини триончета без чапраз и както казва Alniko режи и не се плаши.
2. За захващане с милиметрова резба има специални гайки, които се забиват със шипове отзад в отворите. За резби под 6mm преди това задължително ги забий донякъде с чук и чак после стягай винтовете.
3. Болкитът не става. Силиконът прави монтажа неразглобяем.
Продават се залепващи се уплътнителни ленти с дебелина 3мм.
4. Кабелът е въпрос на вкус и възможности...
Ето малко и от мен:
1. Въпреки, че разполагам с фреза, аз я ползвам само за отвори с вкопаване на фланеца. Иначе карам със зегето. Купи си фини триончета без чапраз и както казва Alniko режи и не се плаши.
2. За захващане с милиметрова резба има специални гайки, които се забиват със шипове отзад в отворите. За резби под 6mm преди това задължително ги забий донякъде с чук и чак после стягай винтовете.
3. Болкитът не става. Силиконът прави монтажа неразглобяем.
Продават се залепващи се уплътнителни ленти с дебелина 3мм.
4. Кабелът е въпрос на вкус и възможности...
1. Зависи колко е голям отвора. За отвор с малък диаметър (до 10-12 см) има и други по-бързи и лесни методи.
2. Аз използвам болтове, като слагам "нещо като гайка" на задната страна. Това "нещо като гайка" е шестогран с отвор имащ резба според болта, и с дължина поне 10мм и е набито в плочата. Обикновенната гайка не става защото има малка височина и заоблени ръбове и след време започва да се преплъзва.
3. Колоните си обличам с корк отвън. И една от причините за това е, че се решава проблемът с уплътняването между говорител и колона.
4. Гледам на кабела вътре в колоната като на продължение на кабела между колоната и усилвателя.
2. Аз използвам болтове, като слагам "нещо като гайка" на задната страна. Това "нещо като гайка" е шестогран с отвор имащ резба според болта, и с дължина поне 10мм и е набито в плочата. Обикновенната гайка не става защото има малка височина и заоблени ръбове и след време започва да се преплъзва.
3. Колоните си обличам с корк отвън. И една от причините за това е, че се решава проблемът с уплътняването между говорител и колона.
4. Гледам на кабела вътре в колоната като на продължение на кабела между колоната и усилвателя.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
в бриколаж има разни такива неща...
а от къде могат да се намерят оплътнителни ленти, защото се сещам само такива за прозорци
а от къде могат да се намерят оплътнителни ленти, защото се сещам само такива за прозорци

Последно промяна от Dimitar Atanasov на Пон Ное 07, 2005 5:54 pm, променено общо 1 път.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Tee Nut
Ей таквоз (това е на Род Елиът от сайта) съм виждал в бриколаж:

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Tee Nut
Именно такива използвам.kirilov написа:Ей таквоз (това е на Род Елиът от сайта) съм виждал в бриколаж:
Според мен това е най-доброто за ПДЧ.
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- трупа сериозен опит