Предложете някой тип релета които да стават за аудио?
И да не са много големи като размери понеже мисля с тях да правя и регулирването на силата на звука.

За целта (ще) ползвам руските РЕС-47 , херметизирани, изцяло метален корпус, по два превключващи контакта, с (дано не греша) посребрени контакти. За цената - май беще около два лева бройката, доста миниатюрни. Някъде в нета четох добри отзиви за тях при аудио приложения. От много време се глася да направя същото това нещо. Ти с PIC ли ще работиш? Щото имам вариант с PIC, ама искам да имплементирам и RC5 код за да може да се ползва и дистанционно! Ама с времето съм зле...Tisho написа:Понеже си правя едно процесорно модулче за управление на усилвател съм намислил управлението на входовете да е с релета.
Предложете някой тип релета които да стават за аудио?
И да не са много големи като размери понеже мисля с тях да правя и регулирването на силата на звука.

Навремето (преди 3-4 години) си купих две кутии релета (по 20 броя в кутия) от битака от един руснак, та тогава ми взе по 2лв/бройката, а на мен ми се видя нормална цената. А по онова време съм ги виждал същите някъде в центъра на малко по-висока цена (примерно 2,50лв), ама къде точно - нямам спомени... А сега не съм търсил, щото си имам, та може и да не съм в час с реалните цени към днешна дата. Sorry ако съм вкарал някого в заблуждение!airman написа:gogo, с позлатени са.Мисля,че Загорка беше правил усилване с тях.Всички релета от тази серия стават.Аз използвам РЕС-80, но нямам представа от къде могат да се купят!Ако обичаш да споделиш тази цена в кой магазин си я видял?

На мене платките отдавна са ми готови в електронен вид, даже за два вида релета - РЕС-47 и за едни други субминиатюрни на Fujitsu Takamisawa - FBR12, ама просто трябва да се дотътря до някоя платкаджииница за да дам поръчката (и пари де). Варианта при мене е с два PIC-a - един за превключване на входовете (8 броя), един за управление на Volume - 8-бита. Като вариант за дистанционно - още един модул с SAA3010 (за предавател) и адин PIC в приемната част (за дешифриране на кодовете). Хич не съм доволен, понеже се ползват много IC, ама няма как - PIC-овете са с малко памет и няма как да се добавят кодове за IR, а тепърва да почвам всичко отначало с някой по-сериозен PIC не ми се занимава.Tisho написа:Ами аз съм на етап опроводяване на PCB, но все още търся релета.3aropka написа:И аз правя същото (от 2 години май) - volume с релета + комутатор на входовете + Инфрачервено управление.
Нека да понапишем кой до къде я е докарал в някоя нова тема, а?Че да мога да ги сложа като корпус на платката.
16f628Tisho написа:Много сложно.![]()
Какъв PIC ползваш ?
Че не може да се сбере кода вътре ?
Понеже тези руските ми е малко трудно да ги намеря, съм се спрял на тези релета.
Пък да видим какво ще излезе.
Не съм особено добър в тази област, така че ако ти решиш да ползваш 18f8720 може да се кооперираме по отношение на идеи, реализация и това-оноваTisho написа:М'чи сложи 16F648 или 18F1320
По изводи са същите ама имат много по голяма памет.
Даже 648 е от същата серия като 628.![]()
Само че според мен са му малко краката за такива цели, поне за мен.
Аз мисля да ползвам 18F8720.
Крака колкото искаш, че и програмна памет.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта