Еднотактен МОСФЕТ

Съобщение
Автор
JICA

#16 Мнение от JICA »

Здрасти WIdow поздравления за новия амп.Ще сподели6 ли впечатленията си от него, сега вече не би трябвало да има брум с диф.усилвател. че мисля да го налепя.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Daniel Petrov »

Ами мога да му споделя цената в завършен вид, т.е. кутия и захранване :о)
1500 кинта :о)
Как свири?
Който иска, може да го чуе другата седмица...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Bojo »

Кога ще слушаме?

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Daniel Petrov »

Налепих и другия канал, другата седмица ще пусна тенекиите за кутията на лазера, остана да събера банките с кондензаторите, трафа е пренавит вече, реално мога да го пусна ампа и днес, ама искам всичко да е както трябва...
Захранването е +/-13 волта, входните транзистори са някакви за в момента, трябват ми J271 на Вишай, правени са за аудио и са доволно линейни и носят на ток...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Daniel Petrov »

Ей го къде е - на въпросната дъска, с радиатори подгряти на 60 градуса :mrgreen:
Малки са му...

Изображение
Изображение

Ето и малко данни:
Двустъпален, JFET/MOSFET, клас А, с обратна връзка(плитка), без разделителни кондензатори (wima-та е м/у колектор база на транзистора, осигуряващ преднапрежението за IRFP9240, малките електролити са за филтрация на опорните напрежения, големите са по захранване).

1-во стъпало - диференциална двойка 2SJ109BL Toshiba с токово огледало 2SA995, работещо с около 6мА дрейнов ток за всеки транзистор при стръмност около 28 милисименса.
2-ро стъпало - 2SK1529 Toshiba с генeратор на ток в дрейна (IRFP9240).
Захранващо напрежение +/-11.5 волта
Изходна мощност - 8W при 4 ома товар (U=8V peak,I=2A peak)
Ток на покой(измерен в реални условия) - начален - 2.6А, загрял - 2.33А
Разсейвана мощност - 53.6W (за всеки канал)
Температурен дрейф на постоянното напрежение в изхода +/-20mV
Едит: Едно малко пояснение:
Мощността може да се вдигне до 50 вата, без да пострада сериозно качеството, въпрос на повече алуминий и филтриращи кондензатори е, както и на още по 2 броя 1529/9240...

2SK1529 при температура на кристала 100-110 градуса:
По вертикала - Id, A
По хоризонтала - Ugs, V
Изображение
Последно промяна от Daniel Petrov на Съб Ное 19, 2005 5:55 pm, променено общо 1 път.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Daniel Petrov »

Интересното е, че му трябва около час работа да загрее, за да напълни с енергия долната октава на басите...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от IvoNovakov »

widowmaker написа:Интересното е, че му трябва около час работа да загрее, за да напълни с енергия долната октава на басите...
Така е защото не са монтирани нагревателите за куикстарт :) Виждам, че има оставени технологични отвори на радиаторите за това :lol: Сигурно са екстра срещу допълнително заплащане :?:

世間は狭い!

MAX

Много ТОК !!!

#24 Мнение от MAX »

налепих аз схемата свири ама много ток ми заминава,в покой 5,6А какво става ? от каде може да се намали? на входа съм с bs250 а вместо 2sk1529 ползвам irfp 240 възможно ли е да е от това ? на изхода ми бяга 200mv. :(

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Daniel Petrov »

Ами смятай сам
0.570В/0.22Ома=2.59А
Като загрее пада на 0.515В/0.22Ома=2.34А
Как ги извади 5.6А умът ми не го побира...
При мен офсета е не повече от 20миливолта разлика м/у студен и горещ, т.е. ако го настроя на нула в началото, отива на 20 миливолта като загрее...
Смени тия измислени мосфети на входа с качествени джейфети...
от пръдня боя просто не става!
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

MAX

Компоненти

#26 Мнение от MAX »

Може да ви се стори смешни,но в цяла варна няма един полеви транзистор !!! софиянци ... Настроих офсета,но си остава главния проблем с 5,6А ток на покои,единственото нещо което мога да направя е да увелича съпротивлението на сорса на генератора на ток ирфп 9240 на 2-3 ома така свалих на 1-2А ток на покой,товали е единствения начин ?Смятам че приоблема идва главно от това че на входа съм с тези измислените bs250 които даже не са полеви а се водят Д-МОС ако може малко инфо какво да направя при положение че нямам полеви ?овикалял сам навсякаде няма и няма. :roll: а и още нещо дали няма да стане ако несам с полеваци на входа? примерно сложа биполятки ? :wink:

MAX

ок

#28 Мнение от MAX »

добре де 2ск364 е нпн,а дефицита е на пнп,пък и схемо е с пнп ? специално Братан ми каза като вариант за bs250 това е което имал друг вариант било поръчка ама за 2 -10 броя нямало смисъл кой щял да купи останалите 90 8O ,щото зада поръча трябва да вземе 100 бройки и нали мойта работа няма да стане. :cry:

Аватар
Stoqn
има опит
има опит
Обратна връзка:

#29 Мнение от Stoqn »

Решихи и аз да налепя схемата.Днес купих 2SK1529.В магазина ме питаха дали искам оригиналните или ментетата. :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”