ПОМОГНЕТЕ МИ МОЛЯ !

Съобщение
Автор
HX_Vextor

ПОМОГНЕТЕ МИ МОЛЯ !

#1 Мнение от HX_Vextor »

Даите ми сьвет . Проблема е следният ! Става дума за кар аудио .
В колата имам 2 елипси по 80W RMS.,2х15см по 70W RMS.. , 2х 13 см по 50 RMS, 2 пищялки по 50 W RMS . и суб. 300W RMS.. . Та вьпроса е -колоко ампера трябва да е бушоньт които се слага на захранваштият кабел които трьгва директно от акумолатора , в момента е 50 ампера и когато си усиля CD-то почти на мах. бушона гори и всичко спира :cry:
Последно промяна от HX_Vextor на Сря Ное 23, 2005 12:04 am, променено общо 3 пъти.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Това не зависи от количеството на говорителите, а от мощността на усилвателя!
Освен това по-малко говорители свирят по-добре. Няма смисъл от голям брой.

fagott

моля,

#3 Мнение от fagott »

Ами ти колко мислиш, че дърпа ток тази цялата дандания...
почти колкото стартера на колата/грубо казано/, разбира се,
че е малък бушона...А как си с ушите и бъбреците?

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#4 Мнение от Simonov »

Пробвай с 63А, ако не стане сложи 80А и така докато не спре да гори бушона. И внимавай да не ти се запали захранващия кабел да стъпалото.

HX_Vextor

#5 Мнение от HX_Vextor »

3aropka написа:Това не зависи от количеството на говорителите, а от мощността на усилвателя!
Освен това по-малко говорители свирят по-добре. Няма смисъл от голям брой.
еми усилвателите са 2 . единият е Sony XM-SD46 X 4х70 RMS ., а другият (които е за суба ) е Pioneer GM-5100 T ползвам на " Bridge" защото е двуканален с и така прави 1х300 RMS .
Последно промяна от HX_Vextor на Вто Ное 22, 2005 9:52 pm, променено общо 1 път.

HX_Vextor

Re: моля,

#6 Мнение от HX_Vextor »

fagott написа:Ами ти колко мислиш, че дърпа ток тази цялата дандания...
почти колкото стартера на колата/грубо казано/, разбира се,
че е малък бушона...А как си с ушите и бъбреците?
Пичага с бьбреците и ушите сьм ОК ,даже напоследьк взе да ми става слабичка тая музика така 4е мисля по новите компоненти :twisted:

Кирил: Това че напоследък музиката взела, че ти станала слабичка при посочените мощности е сигурно доказателство, че оглушаваш, което е обратно на твърдението ти, че си добре с ушите. Не бива да се радваш от това и вместо да се обидиш, съвсем приятелски те съветвам да отидеш на лекар и да провериш как е слуха ти. Ако греша много ще се радвам

HX_Vextor

#7 Мнение от HX_Vextor »

Simonov написа:Пробвай с 63А, ако не стане сложи 80А и така докато не спре да гори бушона. И внимавай да не ти се запали захранващия кабел да стъпалото.
А от кьде да намеря такива бушони ??? Обиколих всички магазини и наи-големите които намерих бяха по 50 А :oops:

HX_Vextor

#8 Мнение от HX_Vextor »

rudiem написа:Добре, извинявай. Сега сериозно. Върви в някой магазин където предлагат автомобилни озвучителни системи(в Русе това е Аудиомания, казвам защото не си писал от къде си) и най вероятно ше имаш късмет да им се намира нещо, което ще т свърши работа.(вземи 63А или 80А както ти казаха по-горе в темата)
Поздрави!
Мерси щте потьрся такива бъшони няма ядове щтом ги има в магазина значи и аз ще имам :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”