Купих си боя от Бриколаж за тонколоните, френска, сатен. На кутията е означено че разреждането се прави с "white spirit". Гледах в google, пише че това е някакъв нефтен продукт, ама като не съм много на ти с нефтопреработката та да попитам - какво е това и може ли да се замени с някой "местен" разредител? Например АМВ, МРТ, коресилин или подобни? Иначе самата боя почти не мирише и е алкидно-уретанова с висока устойчивост. Октазах се от авоемайллаковете заради емайла
White spirit - що е то?
White spirit - що е то?
Привет на групата!
Купих си боя от Бриколаж за тонколоните, френска, сатен. На кутията е означено че разреждането се прави с "white spirit". Гледах в google, пише че това е някакъв нефтен продукт, ама като не съм много на ти с нефтопреработката та да попитам - какво е това и може ли да се замени с някой "местен" разредител? Например АМВ, МРТ, коресилин или подобни? Иначе самата боя почти не мирише и е алкидно-уретанова с висока устойчивост. Октазах се от авоемайллаковете заради емайла
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Уф тва беше марката на разредителя на производителя. И аз веднъж се дзверих. Един от "консултантите" ми каза да ползвам обикновен AMB защото е 10 пъти по-евтин и май е същото, но пробвай първо с малко количество боя да видиш как се държи.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- moni
- чете и пита

- Обратна връзка:
разредител...
Не знам какво си купил от Бриколаж, но на SADOLIN, които са под шапката на Сикенс (Lewis), лаковете, вкл. и уретановия за паркет и мебели се разреждат с терпентин, но не съм сигурен минерален или боров. Става и с АМВ, но "марково"-от Световрачане или Русе. Това е важно. Съхне бавно, мирише дълго, но става мн.добре . Междинно шлайфане е задължително.
Офисът на Садолин е на "Уста Генчо"-в Красна Поляна, тел. не помня, но разбират и ще те упътят.
Има и друг вариант, но още не съм го пробвал-с твърда вакса.
Ако те интересува-в къщи имам проспекти.
Офисът на Садолин е на "Уста Генчо"-в Красна Поляна, тел. не помня, но разбират и ще те упътят.
Има и друг вариант, но още не съм го пробвал-с твърда вакса.
Ако те интересува-в къщи имам проспекти.