Cerwin Vega V-10F Мнението ви за тези Колони??
Cerwin Vega V-10F Мнението ви за тези Колони??
Здравейте на всички, страхотен форум, не е истина. Само дето всички са с няколко нива над мене - тука само маниаци сте се събрали - СУПЕР!
Интересува ме мнение за ето тези колони:
http://reviews.cnet.com/Cerwin_Vega_V_1 ... ml?tag=sub
Смятам да сменям старите вече преработени Амфитонки с тях. Цената им е доста блазнеща - около 660лв двете. Това на което държа е мек и плътен бас съчетан с отсечени високи. Лошото е , че тук в бургас няма къде да ги чуя точно този модел. Няма даправя дискотека - вече остаряхме за тея неща, искам при мощност 20-40W да отговарят на горните ми изисквания. Знаете кво вадят ресийвърите до 1000лв у нас ...ама кво да се прави...
Интересува ме мнение за ето тези колони:
http://reviews.cnet.com/Cerwin_Vega_V_1 ... ml?tag=sub
Смятам да сменям старите вече преработени Амфитонки с тях. Цената им е доста блазнеща - около 660лв двете. Това на което държа е мек и плътен бас съчетан с отсечени високи. Лошото е , че тук в бургас няма къде да ги чуя точно този модел. Няма даправя дискотека - вече остаряхме за тея неща, искам при мощност 20-40W да отговарят на горните ми изисквания. Знаете кво вадят ресийвърите до 1000лв у нас ...ама кво да се прави...
Ами виж сега , слушал съм ги тези колони. По отношение на плътност на баса няма да имаш проблеми , наистина са с масивни ниски честоти. Проблема е , че не са аудиофилски настроени и звуковата картина ,която създават е оцветена по техен си начин. Просто не са балансирани честотно. Зависи какво харесваш все пак конкретно ти. За т.нар. "мек" бас и "кристални" високи честоти , но същевременно и с осезаемо присъствие на натурални средни ти препоръчвам Инфинити като марка. Сравнявал съм доста видове колони по звучене и имам едно специфично отношение към Инфинити , заради "топлия" бас , който притежават , "прозрачните" средни и "изтънчените" високи честоти.
Все пак най-добре е да чуеш и да сравниш самостоятелно. Субективната ти оценка в случая би била най-точния съдия. Все пак "...разни хора , разни идеали..."
Все пак най-добре е да чуеш и да сравниш самостоятелно. Субективната ти оценка в случая би била най-точния съдия. Все пак "...разни хора , разни идеали..."
-
- има опит
- Обратна връзка:
Музика слушам предимно ХардРок, китаристи - такива неща. Не искам Джангър у дома. Имам супер Woofer с 10" Вифа - вярно не е фабри4на изработка но е супер добре направен. Търся нещо с подобен бас като Вифата - мек , плътен - и разбира се добри високи. Искам все пак стереото да си е Стерео , не да пускам и Woofer-ра за да слушам музика нали...Сега и това правя но...ходих да си поръчам Колони по поръчка с Вифа исках да си напрая нешо и добри чешки или Унгарски високи - имаше едни на TVM, ама човека се отказал да се занимава вече . Имаше едни направени с 2х8" TVM БАСИ и високи пак TVM двулентови над метър високи тесни и дълбоки - кутията / много ми допадат такива / - понеделник мисля да взема да ги чуя у нас да преценя - цената им е по 150 на парче - смешна направо, ако свирят добре може и да се размина с ВЕГА-та...
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Митака от Бургас, мисля че, за хора като теб е лесно да обиждат, но еmitaka-bs написа:vitekk
"Лошото е , че тук в Бургас няма къде да ги чуя точно този модел."
Явно и тук като всеки форум у нас всеки се прави на много разбирач ли кво - не ми е проблем да си избера колоните - прочети кво пиша, аз ако имам де да ги чуя няма да те питам теб с изкривното ти мнение. ....Дано не си някой сополанко дето само дразни из форумите ,че такива яко ме нервират...
трудно да приказват нормално с останалите хора - ти си се регистрирал
едва преди няколко дена в този форум и не познаваш нито лично, нито
задочно участниците, но въпреки това пишеш за тях.
Явно за теб няма смисъл от мнението на останалите - щом всички тук са с
"изкривено" мнение относно хай-фито, може би не си за тук...
Пожелавам ти успех с избора на новите си колони и те съветвам да
смегчиш тона с който приказваш тук

Поздрави

- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Така, моля за извинение към всички!DJPOPA написа:Зашо се нервиш , бе човек... Всеки си изказва мнението , пък и ти нали точно за това си го пуснал тоя пост. Явно не си ме разбрал по отношение на средните честоти. Аз ще ти цитирам един факт , а ти сам си направи извода. Значи отидох в Технополис тук във Варна да си избирам колони. Аз съм с изтънчен слух , понеже съм музикант , това са го признали и колегите ми музиканти / например разпознавам безпогрешно вида и количеството на инструментите в един свирещ голям оркестър само по слух , без да имам понятие на практика какви са в действителност/. Пък и съм загори-тенджера и любопитен на всичкото отгоре исках да изпробвам цялата им гама озвучителни тела. Направо им призля от мен. А на мен от тях-толкова са нелюбезни и мързеливи , че ми идеше да проявя някои професионални изкривявания / офицер съм във военния флот /и да въдворя редспоред моите разбирания. Както и да е , стана на моята , чух всички колони. Ако слушаш само един комплект и нямаш база за сравнение ще ти се стори , че дори и Pure Acoustic свирят яко. Просто им свикваш. Но ако като мен на една и съща песен си играеш с превключвателя и пускаш различни колони разликата лъсва. Едни свирят глухо , други крещят с високи , трети те затрупват с бас...и изведнъж , хоп , попадаш на чифт свестни колони. Различието е потресаващо. Аз тогава попаднах на един комплект Инфинити. Слушах една балада на Марая Кери. Като стигнах до Инфинититата сякаш някой пусна гърлото на Мимето и тя викна с цялата прелест на гласа си. Добре балансирания звук не значи да крещят средните честоти , както ти си мислиш. Напротив , ако средите се набиват това е дефект на звученето! И двулентовата колона в никакъв случай не е с по-малко среди от трилентовата. Особено ако си говорим за качествени колони. Дори напротив-двулентовото тяло често е изпълнено с много по-качествени говорители от трилентовото , тъй като изискванията за покриване на целия чуваем диапазон са по-високи по отношение на един говорител!
Тук няма да намериш това , което търсиш-някой да ти каже , абе да перфектни са Вегите вземай ги или не ,бе , боклуци са. просто хората тук са наясно , че това , което теб те кефи е много малко вероятно да кефи и някой от останалите. За това ти казвам чуй колоните със собствените си уши и така прецени. От тях по-верен съдия няма да намериш. Не слушай тоя и оня , няма гаранция ,че като на някой са му харесали ще се харесат и на теб.... Съжалявам за дългия пост ама май имаше нужда да охладя страстите и да пообясня туй - онуй .... Надявам се , че бях полезен....
Изказването ми не беше по твой адрес - DJPOPA, а заради леко подигравателния тон на това :
"И как по-точно каза, че си слушал музика ?"
Съжалявам , че така стана , мерси на всеки доброжелател за мнението му. Очаквах някой който е чул този модел да изкаже мнение, това е ...
Иначе Инфинити тук в Бургас май не съм виждал - много добри отзиви чувам за тях. От средна ръка колоните тука се намират JBL Е 60-70 моделите, утре ще зема да отида до Технополис да послушам някой друг чифт - Прав си , че е добре да се чуят доста колони преди да решиш да вземеш но и се получава обратния ефект - чуваш едни а нямаш пари за да ги купиш , едни цифромании...

Пак казвам, извинявам се на всички!

Проблема на юзърите от Бургас е че има там един нещастник който бълва такава ширпотреба че нямам думиmitaka-bs написа:Музика слушам предимно ХардРок, китаристи - такива неща. Не искам Джангър у дома. Имам супер Woofer с 10" Вифа - вярно не е фабри4на изработка но е супер добре направен. Търся нещо с подобен бас като Вифата - мек , плътен - и разбира се добри високи. Искам все пак стереото да си е Стерео , не да пускам и Woofer-ра за да слушам музика нали...Сега и това правя но...ходих да си поръчам Колони по поръчка с Вифа исках да си напрая нешо и добри чешки или Унгарски високи - имаше едни на TVM, ама човека се отказал да се занимава вече . Имаше едни направени с 2х8" TVM БАСИ и високи пак TVM двулентови над метър високи тесни и дълбоки - кутията / много ми допадат такива / - понеделник мисля да взема да ги чуя у нас да преценя - цената им е по 150 на парче - смешна направо, ако свирят добре може и да се размина с ВЕГА-та...

За същия човек става въпрос явно

А по отношение на колоните реших да не правя компромис - писна ми , ще взема нещо с което ще се пенсионирам и толкоз - тва е избора:
http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=955414
..а като ги взема ще се лее бира.

.Мерси на вички за мненията, sorry ако някой все още се чувства обиден..
За всеки случай погледни това: http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=1809