Въпрос за Visaton SC 5.9

Съобщение
Автор
Старшина-хайфист

#1 Мнение от Старшина-хайфист »

Явно никой не е ползвал това говорителче :roll: . Някой да знае от къде във Варна мога да си го купя та да изтествам собственоръчно / по-точно собственоушно :D / как звучи гласеца му? Че имам мерак да спретна нещо малко тип "монитор" , ако излезе , че пее сладкогласно....

gps

#2 Мнение от gps »

А защо си се насочил към него-при това разнообразие от визатони,има FRS8 (гледам че в сайта на визатон има някаква подобрена версия но не знам нищо за нея) има FR10 и много други

Старшина-хайфист

#3 Мнение от Старшина-хайфист »

gps написа:А защо си се насочил към него-при това разнообразие от визатони,има FRS8 (гледам че в сайта на визатон има някаква подобрена версия но не знам нищо за нея) има FR10 и много други
Ами аз споменах вече , както се вижда от чертежа , говорителя е със затворена задна част и може да се монтира в обема на баса. Това ще опрости конструкцията , особено при малогабаритни тела тип "монитор". А въпросния FRS 8 изисква собствен затворен обем. Оттам и габарита нараства... Това ми е основното съображение. Пък и на характеристики , трябва да се признае , че изглежда обещаващо този малък говорител...

gps

#4 Мнение от gps »

В повечето случаи затворения обем който искат малките драйвери не е голям,даже продават готови кутии за затваряне на говорителите отзад

Старшина-хайфист

#5 Мнение от Старшина-хайфист »

gps написа:В повечето случаи затворения обем който искат малките драйвери не е голям,даже продават готови кутии за затваряне на говорителите отзад
Мдааааа , прав си , но нали е мания , мамка му , да вземеш нещо ново и да пробваш , особено пък като никой досега не е пробвал :D ... Ще намеря начин да се снабдя с такъв говорител за изпитания , няма да ме остави иначе треската да спя спокойно :D ...

Старшина-хайфист

#6 Мнение от Старшина-хайфист »

Ей това е , крастата надделя. Поръчах си го от тука :

www.jti.hit.bg

Сега да видим дали ще дойде....

MAX

#7 Мнение от MAX »

е? доиде ли? когато го тестваш пиши какво мислиш не че щеси купувам просто за инфо :)защото има и бг та такива които са досущ същите с този на визатона такъв калибър.

gps

#8 Мнение от gps »

И на баба ти в радиоточката на село :D може да има такива само че съветско производство но не виждам инфото за визатоните с какво ще ти помогне за бг говорителите

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”