Мнението ви за дек Technics RS-M 24

Съобщение
Автор
rudiem

Мнението ви за дек Technics RS-M 24

#1 Мнение от rudiem »

Какво можете да ми кажете за този дек?

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от toroid »

Слаба работа!Обикновен,елементарно посредствен модел :( Не става за добри записи и в механиката не го бива.За какво ти е?Освен ако не ти го дават за 5-10 лв.и да слушаш много стари записи на него,тогава става :lol: Модела е от края на 70-те със soft-touch механика,МХ универсална глава/SF изтриваща,флуоресцентна индикация,механичен брояч,30-16 000 Hz metal,30-16 000 Hz Chrom/FE-Cr,30-14 000 normal,S/N 67db with Dolbi NR, 1 DC motor,430x
142x270 mm,6.3 kg. Това е общо взето.Както ти хареса,така го разбирай :wink:

rudiem

#3 Мнение от rudiem »

Ами един познат се чуди какви пари може да му вземе и аз реших да ви питам за какво горе-долу иде реч. Той е част от система с амп използващ 2N3055 по 2 на канал и респромски колони като допълнение има и Finesija 3 na Unitra. Декчето при покупката му е струвало 280$.
А иначе мога да го взема без пари, но като нямам касети за какво ми е.

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от toroid »

Пропуснах да кажа,че има възможност за кабелно дистанционно,което се продаваше отделно.Да,цените тогава бяха такива за най-малките модели в Кореком,вярно е!А дали работи,ремъците не са ли сдали вече?

rudiem

#5 Мнение от rudiem »

Не няма нищо развалено работи добре.

BoardMan

#6 Мнение от BoardMan »

Ето още малко инфо за дека:

http://www.vintagetechnics.com/tapedecks.htm

В горния линк има сравнителна характеристика, наистина не добър дек дори и за възпроизвеждане :(

Неналичието на донастройващ потенциометър за предмагнитването го прави и непригпден за що годе свясен запис, пък и честотната му лента е силно неприемлива като горна гранична честота. Все ако не гониш някакво притенциозно качество декчето става :)

Ето картинка, изглежда добре на вид :)
http://www.vintagetechnics.com/tapedecks/rsm24.htm

Цената му по време на активния производствен период (1980) е била 260 долара но то това е нормално, просто тогава е нямало какво друго да се слуша освен плочи и ленти (имам в предвид ролки, хехе). Обаще ако не е сменяна главата за толкова много години и ако е ползван прилочно задоволително бъди сигурен че ще трябва да я смениш :cry:

Личното ми мнение - маняк съм на тема касетни и ролкови декове, но този модел не бих го взел, дори и само заради външния му вид. Намират се и доста по-качественни машинки втора ръка, които с малко пипане тук там могат да станат превъзходни :)

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”