Търся инфо за SABA 9240S

Съобщение
Автор
luter

Търся инфо за SABA 9240S

#1 Мнение от luter »

Здравейте, надявам се няма да наруша някое правила, докато си описвам проблемите. :?
Значи купих си въпросния усилвател наскоро, но немога да намера никакво инфо за него. Знам че е доста старичък, но свири много прилично. Първият проблем е че отзад има някакъв "ротор", с които би трябвало да се указва какво съпротивление имат колоните. Предполагам е имало нещо, което което се е вадело, завъртвало и пак вкарвало, но го няма. Буксата е кръгла като петица, но с повечко (май) входове. Някой може ли да ми даде инфо.
Втория проблем е че е изгорял стереодекодера на УКВ то :cry:
и за момента е сложено нещо като байпас, помагащо да свири в моно режим. Нов чип струвал 40 лв :roll:
толкова като за първо съобщение :D

Значи, ще добавя още един въпрос : някой знае ли в кой клас работи тва чудо и ако не как бих могъл да разбера. Имам основни познания по ел схеми и ел елементи, така че ако може по простичко да обясните
поздрави :))) 10x

изгорелия интеграл е CA 3189E (май това е МЧУ)

и защо тогава, този В клас (GORO) бачка по добре от нещастния ми Техникс, който се води клас А :?
... щото е комерсиална глупост ли 8O
Последно промяна от luter на Сря Ное 16, 2005 5:12 pm, променено общо 3 пъти.

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Nikolay_Hristov »

Ами ... имаплантирай му някакъв не лош стереодекодер (не че има значение с тия българските радиа...) и виж как е реализирано превключването за товарния импеданс, после си го пригоди за твоите колони....

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

стереодекодер

#3 Мнение от Goro »

Ако е изгорял само чип, а не платка, цената е 4 но не и 40 лева. Какъв е чипа - вероятно МС1310(еквивалент - А290 на ГДР)? За съжаление нямам отдавна схема на тази Саба. Ако платката е там може да се разгадае типа на изгорялата схема и да се намери. За това мога да ви помогна. Класа на крайното стъпало неможе да е друг освен - "В". Комутатора свържете твърдо за съответния товар.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”